0 oy
659 göst.
Doğum kategorisinde (915 puan)
düzenledi

Arkadaşlar, kardeşler biliyorum hepiniz doğum için heyecanlısınız. Lakin söylemek istediğim başka birşey var. Herkesin doğum hikayesi ve hatta her bebeğin doğum hikayesi aynı değildir. Ola ki kötü bir doğum yaşadınız niçin başkalarını da korkutuyorsunuz? Düne kadar gebelikteki hormonlar yüzünden hayata farklı pencereden bakan siz değil miydiniz ki şimdi diğer gebelere anlayış göstermiyorsunuz? 

Doğum korkunç bir olay değil, siz düşünce ve sözlerinizle kendinize doğru çekersiniz. Siz Allah'ı nasıl bilirseniz öyle muamele görürsünüz. Eza verecek derseniz verir. Ben ilk doğumumda hep Rabbim beni darda koymaz dedim ve elhamdülillah güzel geçti, 2.de daha da rahatım. Hatta özele bile gidip boşuna para vermiycem diyerek daha da rahatlığımı gösteriyorum çevreme. Herkesin her söylediğine kanmayın, doğru bile olsa aldanmayın. Öyle ummuş, öyle bulmuştur. Çünkü korku, stres sizi kasar ve kolay olan doğum zorlaşır. Sonra bak korktuğum başıma geldi dersiniz.

Herkese kolay doğumlar duası ile. 

Gebelik haftası 33+1

7 Cevap

+2 oy
(714 puan)
seçti
 
En İyi Cevap

Duygularımın tercümanı olmuşsun canım. Hayatta bazı şeyleri de düşüncelerimiz şekillendirir. Olumsuz düşünürsek kendimize durduk yere stres verirsek elbet olumsuzluklar yaşarız. Anne olmak kolay değil elbet ama rabbimden iyiyi ister iyi düşünürsek her şey pozitif yönde ilerleyebilir. Rabbim kulu ne isterse  ve hakkında hayırlısıysa onu verir. Bu yüzden  doğumun zorlugunu vs düşünüp stresleneceğimize sonunun mükemmel olacagı bilincinde olursak zorluğu en aza indirgeyebiliriz. Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın. Biz gibi hamilelere de  kolay ve sağlıklı doğum yapmayı nasip etsin inşallah..

(915 puan)
Amin inşallah :)
-Reklam-
+1 oy
(478 puan)

Ne güzel  söyledin  canım, Rabbim hiçbirimizi darda koymasın, hayırlı  sağlıklı doğumlarımız vr bebişlerimiz olsun inşallah  ❤ 

(915 puan)
Amin inşallah :)
+1 oy
(915 puan)

Doğumla ilgili zihninizde yer etmiş sıkıntıları, korkuları, endişeleri bir kenara bırakın, mutluluğunuza engel olan kilitleri açın! Çünkü doğum, bir kutlama, mutluluk, coşku, sevinç, tazelenme, temizlik, eskiye set çekme, yeni gelenleri kucaklama, masumiyet ve gayret… Bilinmeyene açılan bir yürek, dolup taşan ve zaman geçtikçe kendi yazgısını yüreğe kazıyan bir deneyim… Bu deneyimi en doğal haliyle yaşamak tüm annelerin, babaların ve bebeklerinin hakkı! 

Agzna yuregine saglk ne gzel demssin :))
(915 puan)
Estağfurullah :) tam bana ait değil, iyi gelsin diye bulup ekliyorum bazılarını.
0 oy
(100 puan)

çok haklisin cnm bnmde çevremdeki konusmalar yuzunden piskolojim bozulmuş "ayy Allah kurtarsin Allah yardmcn olsn yazik sna "gibi vs laflari duyunca kendimi őlűme qodecek qibi hissediyorum ama senin soylediklerin motive oldu bna :) 

(915 puan)
Allah'ın verdiği nimeti kendilerine ve en kötüsü etrafındakilere zul etmeleri gerçekten de çok yazık. Biraz da olsa iyi geldiyse ne mutlu bana. O niyetle yazdım zaten :)
0 oy
(2,008 puan)

Canım kesinlkesinlikle her cünlene katılıyorum burda öyle postlar okuyoruzki benim 3.gebeliğim ikisini normal yaptım  neredeyse bunu sezeryanla doğuracam  

0 oy

Sun resmen icimi dokmussun. Gerxekten o kadar korkuyorum o kadar korkuyorum ki. Allahm ol derse olur. Bu o zaman baska.zaman farketmiyo iste. Annemde diyo olcKsa olur. İlla dogum da olcak die. Bsey yok. Alnina yazilan olur diyo hep. Okuyorm bol bol ama. Seytann vesveselerinden Allahim bzi korusun. 

(915 puan)
Korktuğunuz tam olarak nedir?
Bi cok sey.. bazen oluyorm byle 98 gunm kaldi ve korku sariyo. Birde bi kac tane dogmdan etkenmstm burda. Snra okumadm bidha pek.
(915 puan)
İşte o yüzden güzelliğini yazmaya çalışıyorum. Korktukça kendinizi kasarsınız ve istemeden de olsa doğumunuzu zorlaştırırsınız. Doğumun güzellikleri, sevapları hakkında yazılar okuyun. Herkesle konuşmayın bu konuyu. Size iyi gelecek kimselerle sohbet edin. Vesvese üzerine gittikçe büyür, önemsenmedikçe küçülür. Siz korktukça, düşündükçe sizi boğacaktır.
Eeet tam da bole oluyo.
0 oy
(806 puan)

Cok dogru diyosun canim agzina saglik. Allah razi olsun. Allah cumlemize guzel kolay hayirli saglikli dogumlar yapmayi nasip etsin insallah. Hem bizim icin hem bebeklerimiz icin insallah.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 226 göst.
0 oy
5 cevap 136 göst.
26 Nisan 2023 Doğum kategorisinde Gztp00 (221 puan) sordu
0 oy
4 cevap 440 göst.
12 Ekim 2021 Doğum kategorisinde Sem1221 (572 puan) sordu

650,163 soru

3,423,934 cevap

4,255,961 yorum

183,741 üye

...