0 oy
216 göst.
Doğum kategorisinde (2 puan)
Kızlar ilk gebeliğim 29+2 günlük hamileyim tecrübeli annelere soruyorum normal doğum mu sezaryen mi olacağını kaçıncı haftada öğrendiniz doktorum 36 haftalikta belli olur dedi geç değil mi yardımcı olur musunuz
Gebelik haftası 29+2

10 Cevap

+1 oy
(731 puan)
Bebek nasıl isterse o herkesin doğum hikayesi farklı kiminin iyi kiminin kötü  sen kendini nasıl hissediyorsun ona bak ikiside annelik sonuçta 
(1,080 puan)
Aynen doğru diyorsunuz
-Reklam-
0 oy
(3,685 puan)

Doğum esnasında belli olur her şey. 36. haftada rahim ağzı doğuma hazır değildir ki 36. haftada ne belli olacakmış? Daha haftanız bile dolmamış oluyor.

Haftanız dolunca açılma olmaz, vajina ağzı yumuşamaz ama sancılar da var ise sezaryen olur ki bu nadir görülen durumlardandır. Sizi 36. haftada "Çatınız dar" diyerek sezaryene almak isteyen özel hastane hekiminden kaçın. :)  Devlet hastanesi zaten öyle bir şey yapmaz.

(815 puan)
Ben devlette doğum yaptım devlette hep muayene oldum yani bilemiyorum
(3,685 puan)
Devlet Hastanesi "ÇATI MUAYENESİ" adı altında "AÇILMA" kontrolü yapar. Çatı muayenesi diye bir şey yoktur. Özel hastanelerde de parmak yordamıyla yapılan şey budur, onlar da açılmaya bakarlar. Ne kemik kontrolü Allah aşkına? Parmakla hangi kemiğe bakabilirler? Şaka mısınız?

Bir kadının açılmasının olup olmayacağı sancıları, nişanı veya suyu gelince yani doğal doğum başlayınca anlaşılır. Doğumun haftalar öncesinden kim, hangi açıklığı, hangi çatıyı kontrol edebilir?

Türkiye %60 sezeryan oranıyla Avrupa'da en çok sezaryen ameliyatı yapılan birinci ülke. Ve bu  operasyonların %90'ı tercihe bağlı ilk sezaryen ameliyatı olarak ÖZEL HASTANELERDE yapılıyor. %10'u ise özel ve devlette yapılan zorunlu sezaryenler. Bunların içine de kakasını yutmuş bebek, kordon dolanmış bebek, ters gelen bebek, gebelik zehirlenmesi gibi anne sağlığı kaynaklı bebek, iri bebek veya engel durumu nedeniyle sezaryene muhtaç bebekler dahil. Zorunlu sezaryen bir nimettir, anne - bebek dostudur. Ayrıca sezaryen bir acil doğum müdahale ameliyatıdır. Alternatif bir doğum şekli değildir.

Özele geçen hekimler bir zamanlar devlet hastanesi hekimleri idiler ve devlette kafalarına göre tercihe bağlı sezaryen operasyonu yaptıramıyorlardı. Ancak özele geçenlerin maşallahları var... İlk işleri hastayı sezaryene yönlendirmek oluyor çoğunun. Yazık, binlerce kadının vücut bütünlüğü yoktan yere bozuldu bu yönlendirmeler yüzünden. Sezaryen operasyonunu yapmak yarım saat, normal doğum sancılarını beklemek ise saatler sürüyor tabii...
(1,080 puan)
Evet bu konuda hak veriyorum sezeryanda vücut gerçekten bozuluyor ama suda varki ben baş etmiş olduğunuz doğal yollarda dogumumun basladini anlamadım bile ne suyum geldi ağrı ne acı hatta bir afedersiniz toletini yaoar gibi ikinsaydim çocuğun cikiomus incelmiş aşağı hiç bir belirtim yoktu nts de sancım çıkıyor ama ben his etmiyorum çok nadir böylede olabiliyormus ve önceki yorumumda baş ettim gini 33 üncü hafta sezeryan olucagim belliydi 36 dada doğurdum normal doğum başlamış bitmek üzereydi bn his etmedim doktoruma sordum normal doğum bu kadar kolaymiymis die ama bazı sebeplerden dolayı doktorlarının vermiş olduğu bir kararla sezeryan oldum ve asigan yukarı ottier bebeğimi ve yanağı mos mor yanıma getirdiler yani demek istediğim o ki herkez doğal yolla anlaşılmış biliyormus
(681 puan)
Hanim efendi sanki ben normal doğuma karşı sezeryanı savunuyormusum gibi algiliyorsunuz. Ben diyorum ki doktorlari elestirmeyin. Begenmediginiz guvenmediginiz doktora gitmeyin diyorum. Doktorluk saygi degerdir her doktorun tarzi farklidir. Iciniz sinmezse gitmezsiniz. Artik ulkece şu otekilestirme ve karalama kampanyasindan vazgecelim.
(1,080 puan)
Hanım efendigim benm de değindigim nokta ne doktorlar ne otekilestirme ne normal doğum ne sezeryan demek istediğim konu gerçi net şekilde yazdım ama anlamamissiniz doğal duğum baslayinca anlarsınız demişsiniz o demek istediğim şu ki herkez doğal duğum baslayinca anlayamiya biliyor mus
0 oy
(384 puan)
31 .haftamda sezeryan dedi bir gün sonra doğum oldu
0 oy
(2,110 puan)
Genelde dogum sirasi belli oluyor sezaryen ya da normal dogum mu olacagi, 38den sonra duruma gore belki bir yol izlenebilir.
0 oy
(2,759 puan)
Ben devlette doğum yaptım ve devlette tarih vermiyorlar bebegin gelişini bekliyorlar eğer test bi durum yoksa
0 oy
(639 puan)
Bebek baş aşağıysa eğer seninde ; devlet 38 e kadar bir şey demedi bana . Çatı muayenesini doğuma yakın yapıyorlar benim bebek 4 kilo diye sezeryan karar verdi sonra 39+5 de çayı muayenesi yapınca vaz geçti son ana kadar (40) her şey yolundaysa bekleniyor genelde .
0 oy
(681 puan)
Canim sen bu soruyu burda soruyorsan bence doktoruna guvenmiyorsun doktorunu degistir. Cati muaynesinde anlar doktor kemik yapindan. Oda 36. Haftada yapiliyor. Doktorlari itibarsizlastirmayin. 
0 oy
(789 puan)
Kız ne geçi kaçınca hafta doğum olsun istiyonda bekle ne acelen var önemli olan çocuğunun sağlığı zamanında gelsin.Sana sormadılar mı normal mi sezeryan mı istiyon diye o senin tercihin.Sezeryan da olsan  38,39 haftadan önce doğum yaptirmazlar.E tabi ani gelişen bir durum olmadığı sürece.
0 oy
(1,113 puan)
Geç değil canım benim ilki mecburi sezeryan oldu ama ikincisine 39+5 güne verdi . Seninde ilk normal olup olamayacağına bakarlar en son sezeryan düşünülür 
0 oy
(8 puan)
Merhaba canım 38 haftada çatı muanesi yapılır senin doktorun erken bile söylemiş

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 114 göst.
0 oy
2 cevap 106 göst.
5 Nisan Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde ii.serapp (868 puan) sordu

652,529 soru

3,433,390 cevap

4,266,483 yorum

184,417 üye

...