0 oy
323 göst.
Doğum kategorisinde (135 puan)
kapalı
35+6 da doğum yaptirdilar
Gebelik haftası Bitti
Kapatılma nedeni: Doğum ve doğum sonrası konularını sol üstteki menü kısmından gebelik dışı soru-sohbet veya bebek bakımı bölümünde açınız.

2 Cevap

0 oy
(1,059 puan)

Öncelikle gözünüz aydın olsunnn :) Bebeğiniz nasıl iyidir inşallah.  Kaç kilo doğdu ? Küveze girme durumu oldu mu ? Odaları nasıl ? Yanınıza refakatçi kabul ettiler mi ? Doğum sırasında size nasıl davranıldı? 

Bi de nasıl dikiş atıldı? Yapıştırma falan diyorlar , estetik dikiş falan
(135 puan)
Evet canım bebek kuvezde ciğerleri hava toplamış 2900 doğdu yani tek kişilik odada var çiftte ben şuan çift kişilik odadayim doğumda da doğum sonrasında hemşireler doktorlar ilgiliydi dikişi de inan hiç bilmyrm canim goremedigim için
-Reklam-
0 oy
(3,685 puan)
Geçmiş olsun. Ben de orada 34+1'de normal doğum yapmıştım. Sizinki neden sezaryen oldu? Maşallah, kilosu iyi. Erkek bebek mi?
(135 puan)
Doktorun tecrübesizligi diyelim ilkide sezaryandi onun için bebek çok iri dediler 4 kg dediler 2900 doğdu
(1,059 puan)
Neden erken doğum oldu canım bende serklajlıyım
(3,685 puan)
Bebek 35. haftada 4 kg dendiği için mi erken doğum oldu? Hangi doktormuş o? Suyunuz fazla ise o da bebeğin  yanlış ölçülmesine neden olabiliyor. Çok geçmiş olsun. Tez zamanda kavuşun inşallah. Sık sık sağım yapın. Bebek yanınızda değilken bol bol dinlenin.

@Mamicik bana soruyorsanız neden erken doğum olduğunu anlamadık. Suyum geldiği için biraz erken oldu ki benim 28. haftayı görmem bile mucize idi. 4 cm açıklıkla acil serklaj yapılmıştı bana :) 34 için elhamdulillah diyorum ben. 1,1 cm idi servikal uzunluk suyum geldiği zaman. Sıfırlanmış değildi yani. Suyumun geldiği gün çok miktarda vajinal şeffaf akıntı yaşadım hatta onun için hastaneye gittim. Doktor bebeğin kafası aşağı inmiş, bu akıntıya sebep olur, doğumun da yakın olduğunu belirtir, şayet sancın varsa yatış verelim demişti. Maalesef sancım yoktu. Olsaydı yatış isterdim. Akşamında sancılar başladı yavaştan ve gecesinde suyum geldi. Suyum geldikten sonra esas sancılar geldi, serklaj dikişleri alındı. Sonra da doğum oldu.
(135 puan)
Aslında suyumda normaldi bebek çok iri dediler 39 hafta ile uyumlu beklemeyelim dediler aldılar ama gel görelim ki maalesef kg şu iyi ama ciğerleri gelismedi
(3,685 puan)
Öyle bir durumda normalde başka uzman hekimler de özel ultrason odasında bebeğin ölçümünü yaparlar. Bana orada bebeğin en fazla 2,500 gram olacak dediler, 2350 gramla doğdu. Şaşırdım doğrusu.
(135 puan)
Yaptılar zaten yatış servisindeki doktor bebek iri değil haftası ile uyumlu dedi acil doktoru yok biz ölçtük iri çıktı hafif sancısı var beklemeyin alınsın dedi malesef
(1,059 puan)
@Serklajli dikişlerin alınırken canın acıdı mı?
(3,685 puan)
Yatış servisindeki doktorlar daha iyi inceliyorlar ya neden acele etti acaba acil servisteki. Yazık olmuş. Boşuna küvöz yolu bekleyeceksiniz şimdi. Neyse, sağlık olsun. Ben de bekledim. Şimdi büyüdü, kocaman oldu elhamdulillah :) Prematüreler güçlü olur ve hızlı büyürler. Sağlıkla büyüsün inşallah.

@Mamicik sancılarım olduğu için biraz acıdı :) Sancılarım olmasaydı etkilemezdi diye düşünüyorum çünkü hiçbir yere değmiyorlardı. Beni zorlayan şey doğum sancıları ile alınması oldu.
(1,059 puan)
Yaaa . Bende sancı gelecek de erken doğum olacak diye korkuyorum . 28+3 üz bugün. Hunileşme mevcut ve uzunluk 6-7mm . Şükür sancim yok inşallah gelmez de
(3,685 puan)
Hunileşme benim 21+0 yani serklajdan sonra hep vardı. Bence o geçmez de onu dert etmeyin :) Problem çıksa bende çıkardı zira 4 cm açıklığım vardı. 0 mm ile haftalar geçirenler var. Facebook'ta Serklaj ve Rahim Ağzı Yetmezlik grubu var. Oraya katılabilirsiniz. Bizim gibi bir sürü insan var :) Siz de sağlıkla, vaktinde kavuşun inşallah.
(1,059 puan)
Maalesef Facebook hesabım yok . Siz bu süreçte hep yattınız mı ? Ne gibi önlemler aldınız?
(3,685 puan)
Evet, yattım çoğunlukla. Enfeksiyon olmaması için çok su tükettim. Pamuklu çamaşır kullandım ve sık sık değiştirdim. Kuru dut kürü yaptım. Yaban mersini kurusu yedim. Kafamı dağıtmak için dizilere başladım, onları izledim :) İyi beslenmeye özen gösterdim bebek için.
(1,059 puan)
Kuru dut kürü ve yaban mersini kurusu ne işe yarıyor ki
(3,685 puan)
Enfeksiyon önleyici. Hamilelere de hiçbir riski yok.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 926 göst.
0 oy
4 cevap 843 göst.
+1 oy
10 cevap 1,144 göst.
0 oy
3 cevap 588 göst.

654,464 soru

3,440,651 cevap

4,274,396 yorum

184,907 üye

...