0 oy
145 göst.
Doğum kategorisinde (997 puan)
Kaçıncı haftada kaç kilo doğum yaptınız ?

Küveze girmesine gerek kaldı mı ?

Girdiyse kaç gün kaldı küvezde ? 

Herhangi bi sağlık sorunu yaşadı mi?

Ciğer geliştirici iğne oldunuz mu ? 

Şuan hastanede yatıyorum erken açılma ile dikiş tutuyor şimdilik ve 26 hafta 4 gunluguz . Cevap verip moral olursanız sevinirim . 
Gebelik haftası 26+4

3 Cevap

+1 oy
(304 puan)
Erken doğum yapan biri olarak değil de bir yenidoğan hemşiresi olarak cevaplandiracagim

Kaç hafta olursa olsun bebek kuvoze girecek girmeyecek diye bir şart yok.mesela 40 hafta doğan veya  kilosu 4 olan bebeklerin de yattığı oluyor bu tamamen doğum sonrası bebeğin durumu ile ilgili. 34 haftalk 2 kilodan fazla bebeğin yatirmadigmz da oldu ☺️ kuvoz korkulacak bişey değil sizler iyi düşünün iyi olsun şayet ilk doğumumda bende erken doğurcm kesin korkusuyla 36 haftlk dogm yaptım ama benm cocugm yatmadı.diyelim ki yenidoğan yoğun bakımda kuvozde yatıyor bunun süresini kimse belirleyemyor.bebegin kilosunu tamamlamasını solunum yada herhangi bi saglk problemi kalmaması tamamen iyileşene kadar kalıyor. Söyle soyleym üç gün yatan da var bir ay yatanda. Doğum haftası ve bebeğin toparlanmasi ile alakaki. Ciğer geliştirici iğneyi erken doğum durumu olan hastalara haftası da uygunsa dr lar yaptiriyor diye biliyorum. Sağlık sorunu açısından da her bebek her doğum bir değil maalesef ama oradaki hemşire ve Dr Lara güvenin en iyi şekilde bebeklere baktığında emin olabilirsiniz. şimdiden geçmiş olsun sağlıkla vakitlice alirsinz insllah kucaginiza
(997 puan)
Çok teşekkür ederim sağ olun inşallah sağlıkla kucağımıza alırız
-Reklam-
0 oy
(521 puan)
Erken doğum riskim var ben de şuracıkta beklesem olur mu? Nedir ne değildir? Belirtileri nasıl falan öğrenirim belki diye
(997 puan)
İnşallah öğrenirsin yazarlarsa bekle bakalım . Sen kaç haftaliksin ?
(521 puan)
23 haftalığım. Öncesinde düşük riskiydi şimdi erken doğum riski oldu. 35e kadar giderse iyi diyor doktor. Progestanla kanka olduk başından beri.
Erken doğum belirtilerini falan da bilmiyorum bakalım bir bilen aydınlatırsa belki tedbir alırım.
0 oy
(224 puan)
Erken doğumun en belirgin habercisi kasılmalar. Kızıma hamile iken sık kasilmam oluyordu. Tecrübe olmayınca anlayamadım. 33. Haftada 1 cm açıklık ve sancı ile yatısim oldu. 3 gün sonra.cikarttilar 4 gün sornada doğum yaptım. Benim için çok zor surecti. Kızımın kanı koyulasmis, sekeri düşmüştü. 2 gün kuvezde kaldı. Lakin emme beslenme problemi yaşadık. Cocuk sarılık oldu. Ememiyordu 10 gunde emmek için uğraştık. Sariligi 7 ay geçmedi. Suyum erken geldiği için antibiyotik aldık ikimizde. Kızım kolik bebek oldu. Kalbinde delik olduğu söylendi. Kilo aldıkça kapandı. Sonra inek sütü alerjisi cikti.  Ben bu süreçte bunalıma girdim. Kocamda üstüme geldi. Herkesten nefret ettim. Boşanma aşamasına geldik. Uyku yok, Kocamın ailesi ile uğraş derken lohusa depresyonuna  girdim. Ilk bebegimi kaybettmistim. Kızıma b irsey olacak diye kafaya çok taktım. süreci 3 senede atatabildim.  
(997 puan)
Çok geçmiş olsun canım :( Rabbim bi daha yaşatmasın gerçekten

İlgili bir soru bulunamadı

652,681 soru

3,433,954 cevap

4,267,146 yorum

184,451 üye

...