0 oy
233 göst.
Doğum kategorisinde (37 puan)
Kızlar merhabalar ben ilk çocuğumda 35 haftalık doğum yaptım. Şuan hamileyim bu çocuğumda'da erken doğum olurmu sizce oğlumda o kadar sorunlar yaşadımki hep bu korku var içimde. Doktorlarım hiç bir sorun yok diyor genelde ama ilk gebeliğim erken doğumdu ilk çocuğunu erken doğurup ikinci bebeğini zamanında doğuran oldumu lütfen cevap verin içimde çok büyük bir korku var!
Gebelik haftası 29+6

3 Cevap

0 oy
(261 puan)
Canim 36 haftalık bebek zamanında doğmuş bebek oluyor zaten belki de o kadar da erken doğum olarak görmemelisin ne hikayeler var 26-29 da doğuma giden zorla iki üç hafta geciktirmeye çalışan ben de endişeliyim ama ilk cocugunda da 35 çok çok da erken değil gibi 36 ve sonrası zamanında başlayan doğum olarak geçiyor çünkü 
(37 puan)
Ama inan allah'a okadar sıkıntılı bir dönemdiki oğlum 1 buçuk ay yoğunbakımda kaldı o kadar yıprandıkki hem ben hemde oğlum.
(261 puan)
Problem neydi o kadar uzun süre kaldı acaba ? Demek ki özel bir şey varmış ama ortada
(37 puan)
Nefes alıp verme yeteneğinin düşük olduğu ve ciğerlerini etkilediğini söyledi doktor ağrıdan malatyaya kadar gönderlidik.
(261 puan)
Anladım canim çok geçmiş olsun
-Reklam-
0 oy
(196 puan)
Merhaba Cnm benimde ilk oğlum erken dogdu 33+3 de  2020 yilinda ve  geçen sene tek yumurta ikizlerime hamileydim ve ilk hamile oldugumu öğrendiğimde ya gene erken doğarsa korkusu oldu daha sonra tek yumurta ikiziymis onlar zaten erken geliyorlar 37 den önce tek yumurtalar daha riskli çifte bakarak onlarda 23+1 de anı doğum ile dünyaya geldiler biri karnımda vefat etmiş ve doğumu başlatmış iksiide tek yerden beslendikleri için birine fazla diğerine az kan akışını gitmiş ikizden ikize kan sendromu yani şimdi gene hamileyim ve gene tek yumurta ikizi şuan  istediğim tek şey YAŞASİNLAR ... İnan erken dogummus felan biliyorum kolay değil oğlumla ben neler atlattık ah bı bilsen ama insan iki evladını mezara koymak var ya o daha beter oyuzden hiç kafana takma erken dogarmis diye rabbim içinde can versin nefes versin gerisini bı sekilde hal olur elhamdülillah... Eğer yaşayacak yiyecek ekmeği varsa öyle böyle bisekilde hayata tutunuyorlar eğer yoksa ne yapsan nafile onlar bize verilen emanet istediği zaman alır istedigi zaman tekrar nasıp.eder... herşeyin hayırlısı işte ve hayırlı iyi şeyler düşün şuan ben öyle yapıyorum bunlar benim mucizelerin peş peşe rabbim gene nasip etti bu duyguyu gene bana tadirdi daha ne isterim ben her duam da.saglikla emanetlerini izin ver senin yolunca buyuteyim diye dua ederim inşallah hakkinizda herşeyin hayırlısı olur ve sağlıkla kucağımıza alırız .... NOT : cevremdede erken doğuran oldu ve sonrakiler normal doğdular benim durumum.farkliydi ikiz oldugu için 
(37 puan)
Amin canım seninde hakında hayırlısı rabbim birdaha o acıyı yaşatmasın sağlıkla al bebişlerini kucağına.
İnanki uykularım kaçıyor o kadar çok yıprandimki az çok aynı şeyleri yaşamışız ilk çocuklarımızda beni anlıyorsundur. Dediğin gibi iyi olsunlarda.
0 oy
(280 puan)
İlk bebeğinizin haftasının 35 olduğunu ve endişenizi doktorunuza söylerseniz bu gebelikte de öyle bir risk düşünüp belki progestan falan başlatır. Ama hiç bir risk görmüyorsa erken doğum açısından böyle ilerleyebilir ve zaten 35 çok çok erken değil. Tabiki ne kadar dursa o kadar iyi ama ben de şuan 35. haftamı bitirdim ve erken doğum riskim var ama korkmuyorum artık zaten kocaman oldu diye, sizde endişe etmeyin.
(37 puan)
Öncelikle sağlıkla kucağına al inşallah canım.
Ben çocuğumdan ayrı kalmaya dayanamadim oğlumu kucağıma bile almadım 1 buçuk ay içerisinde yanlızca 2 defa gördüm kucağıma almama şartıyla nefes alıp verme yeteneğinin düşük olduğu ve ciğerlerini etkilediğini söyledi doktora doğum yapıp taburcu olupta çocuğunu kucaģına alıp çıkamam kadar zor bir durum yok allah kimseye yaşatmasın. İnan allah'a o dikişlerle ta ağrıdan malatyaya kadar gittim
Belkide tek korkum yine aynı şeyleri yaşamaktır çok şükür yavruma birşey olmadı ama yaşadığım şeylerde hiç kolay değildi yinede rabbime şükürler olsun.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 232 göst.
0 oy
3 cevap 248 göst.
0 oy
5 cevap 420 göst.
0 oy
7 cevap 215 göst.

653,216 soru

3,436,052 cevap

4,269,453 yorum

184,610 üye

...