0 oy
163 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (65 puan)
Kanamam var diye doktor igne yaptı progestana da devam ediyorum şimdi bir de endol fitil verdi makattan dedi kullanan var mı Bi zararı olur mu bana ağrın olursa kullan demisti ama yok olmuyor dememe rağmen yazmıştı acaba kullansam mi kanamam var bide makattan nasil kullanılacak ileri çok itmek gerekiyor mu 
Gebelik haftası 12+3

2 Cevap

0 oy
(960 puan)
kasılmayi engelliyor diye biliyorum. Ağrınız sancıniz yada kasilmaniz yoksa kullanmayın. Ben serklaj olduğumda kullandim iki üç kere hemşire koydu makattan birkac  kerede ben yaptım sanırım içine itmek yeterli çıkmaması lazım ileri çok fazla itmeye gerek yok
(65 puan)
Çok teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(280 puan)
Ben kullandım bir kaç kez ama 5 gün günde 3 sefer kullan bırak dedi. Sonra aradan zaman geçti bu defa 1 hafta kullan bırak dedi, biraz zaman geçti 10 gün günde 2 kez kullan bırak dedi falan... Yani uzun uzun devamlı kullandırtmadı benim doktorum arada kullandırdı. Kasılma ve ağrıyı engelliyordu, çok kanamam olduğu zamanlarda yazıyordu bir süre kullanıp bırakıyordum.
(65 puan)
Sadece kanama da kullanmismiydiniz yani ağrısız sancisiz kanamalarda
(280 puan)
Hayır benim kanamalarım genelde çok ağrılı oluyordu. Ama doktorum bunu benim ağrımı düşünerek değil bebeği düşünerek veriyordu bence. Çünkü bu ilaç ağrını azaltır ama bunun yanısıra kasılmalarını azaltıp bebeğin düşmesini engeller demişti. Ben ilaçla ilgili kötü yorumlar okuyup korkmuştum kullanmak istememiştim. Doktora söyleyince o da işte bu açıklamayı yaptı yani sadece bizim ağrımız için değil bebek düşmesin diye de kullanılıyor. Yani doktorunuz size sadece ağrı için verdiyse kullanıp kullanmamak size kalmış ama bu ilaç rahim kasılmalarını da engelliyor onu da düşünerek kullanın kısa bir süre isterseniz. Bu arada ben fitil olarak kullanırken çok zorlandım. Zaten fitili koyduğum gibi büyük tuvaletim geliyordu bunu da söyleyince sonradan ağızdan alınan halini yazmıştı bana, siz de talep edebilirsiniz.
(65 puan)
Aa bilmiyordum keşke onu yazdırsaydim fitil olarak kullanım beni aşırı geriyor
(280 puan)
Evet fitil olarak çok zor oluyor gerçekten. Zaten kanamalı bir gebeliğiniz olduğuna göre sık sık gidiyorsunuzdur doktora, gittiğinizde söyleyin ağızdan alınan halini yazsın. Zaten dediğim gibi çok uzun kullanılan bir ilaç değil bir kaç gün kullandırıp keser sonra sizinki de belki. Sonra gene kanamanız olursa gene başlar falan... Benim 5. Ayım birene kadar hep kanamam olmuştu o yüzden uzun bir serüvendi bu ilaçlarla ilişkim ama bitti sonra şükür. İnşallah sizin de biter, sağlıkla ilerler bundan sonrası.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 1,041 göst.
0 oy
3 cevap 60 göst.
19 Nisan Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Gkc.2525 (41 puan) sordu
0 oy
0 cevap 77 göst.
0 oy
2 cevap 186 göst.

652,839 soru

3,434,565 cevap

4,267,838 yorum

184,502 üye

...