0 oy
142 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (52 puan)
yeniden gösterildi
Kızlar hamiş anneler doğum yapanlar bana yardım edebilir misiniz? Bende kronik gastrit var ve 10+5 haftalık hamileyim midemden dolayı çoğu seyi yiyemiyorum suyu cok fazla içemiyorum folik asit ve kan ilacını da kullanamıyorum. Benim  gibi olan var mı aranızda bebeğinize bişey oldu mu gelişimi falan ve bu bebek son şansım benim. Yardım istiyorum doktorum sadce rengine surup verdi bi işe yaramadı.
Gebelik haftası 10+5

3 Cevap

0 oy
(72 puan)
Canım folik asit bebeğin gelişimi için çok önemli seni endisenlendirmek istemem bu konuda çok detayada girmek istemiyorum ocebiliyorsan iç farklı markalar var kimi hap gibi kimi böyle kağıt hap tarzı birşey 
(52 puan)
Ben bu haftaya kadar kullandım ama artık midemden dolayı kabızlık ve gaz sorunum oldu üstüne agrı ve kronik gastrit etkileşim yapınca 3 gündür falan almıyorum ilaçları korkuyorum acıkçası
(51 puan)
Folik asit hiç kullanmadım canım çok şükür  hiç bir sorun yaşamadım korkmana gerek yok
(72 puan)
Hamilelik döneminde folik asitten yetersiz beslenen gebelerin bebeklerinde sinir tüp bozukluğu (nöral tüp defekti) hastalığı olan spina bifida görülmektedir.

Spina bifida, beyin ve omuriliği oluşturacak olan tüpün embriyonunun gelişimi sırasında düzgün kapanamaması sonucu meydana gelir.

Embriyonun nöral tüpünün kapanması hamileliğin ilk dönemlerinde gerçekleşir.

Özellikle hamileliklerde folik asit eksikliği spina bifida ve anensefali gibi nöral tüp düzensizliklerine yol açabilir.   
Bak canım internete yaz çıkan ufak bir yazı ve folik asit önemi
-Reklam-
0 oy

Sınırlı beslenme durumunu varsa ilaclari icmekisiniz. Bebeginizin gelisimi icin sart. Aci verici olacaktır ama bunlari yapmalısınız.


Besin kalitesizligi ve azligi bebegi etkiler takbiki.
(52 puan)
Tabiki ama gaz ve kabızlık sorun da yapıyor bundan dolayı ne ilaç alırsam alayım gaz ve kabızlığım haftalar sürüyor doktor bu sekilde bebege zarar versin dedi ama ne yapabilirim başka 3 gündür falan kllanmyrm
0 oy
(521 puan)
Bir tanıdığım hiç folik asit kan ilacı falan kullanmadı. Hiç dikkat de etmedi. Gelişine yaşadı. Gebelik şekeri çıktı bol bol tatlı da yedi. Hiçbişey olmadı. ömrünü veren Allah veriyor demekki. Gönlünüzü ferah tutun inşallah bişey olmaz. 
(52 puan)
Ben bu haftaya kadar kullandım ilaçları ama artık dayanılmaz bir hal aldığı için bırakmak zorunda kaldım. Cok teşekkür ederim. İnşallah rabbimin izniyle bişey olmaz.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 68 göst.
0 oy
1 cevap 46 göst.
8 Ocak Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Smyrnaaa (169 puan) sordu
0 oy
0 cevap 60 göst.

648,406 soru

3,417,557 cevap

4,248,294 yorum

183,295 üye

...