0 oy
358 göst.
Doğum kategorisinde (383 puan)
kapalı
Merhaba sorum yukarıda 9 gün oldu kızım kuvezde halen şu anda 2.basamak yoğun bakiminda doktor antibiyotik başlamış solunumu düzene girmiş sizce ne zaman eve gelir kaç gün sonra cikar
Gebelik haftası Bitti
Kapatılma nedeni: Doğum sonrası konularını sol üstteki menü kısmından gebelik dışı soru-sohbet veya bebek bakımı bölümünde açınız.

7 Cevap

0 oy
(5 puan)
Merhaba 

İnşallah sağlıkla taburcu olur. Ben ilk çocuğumu 35. Haftada su bitti kalp atışı azaldı diye acil doğurdum. Solunum yetersiz olduğu için kuvezde 8 gün kaldı. Antibiyotik bitince çıktı.  Eğer sarılık olduysa ondan da biraz kalıyor olabilir . Emmeye başladıysa kuvezde zaten toparlamistir inşallah. 

Allaha emanet kuzular 
-Reklam-
0 oy
(40 puan)
Ben oğlumu 25 haftalık iken doğurdum. 2110 gram deyip bir saat kuvezde tutular ve sonra yanıma verdiler. Ve çocuğum aşırı küçüktü. İlgilenmediler bende ilk defa anne olduğum için anlamamıştım. Çocuğuma bakmak için çok çaba sarf ettim çok mücadele ettim. Şuanda sağlıklı ve 1.5 yaşında. Ne zaman size verirler bilmiyorum ama ilgilenen doktorlara denk gelmeniz çok büyük bir mükâfat diye düşünüyorum. Stres yapmayın kendinize iyi bakin ki çocuğunuz da iyi olsun. Çok geçmiş olsun dualarım sizinle. Tez zamanda sağlıklı sıhhatli yavrunuzu kucağınıza alacağınıza inanıyorum. 
(169 puan)
Nasıl yani maşallah 25 haftalık bebek küvez de hiç kalmaması mücize maşallah
(299 puan)
25 haftalık kuveze girmemesi mümkün değil ki ama
(3,685 puan)
25 haftalık bebek 2110 gram olmaz. 25 haftalık bebeğin küvöze girmemesi mümkün değil zira ortada gelişmeye yeni yeni başlamış ciğerler var, onlara ciğer denirse şayet. Nefes alması mümkün olamaz o haftadaki bebeğin. Ya 35 haftalık demek istediniz ya da kaçıncı haftada çocuk doğurduğunuzu bilmiyorsunuz :)

*Düzeltme: Eski postlarınıza baktım. Belli ki 35. haftada bir doğum yapmışsınız :) 35. haftadaki bebeğin küvöze girmemesi ihtimal dahilindedir. Maşallah, sağlıkla büyüsün inşallah.
(40 puan)
İlk gebeliğim olduğunu bilmedigi mi belirmis olmama rağmen oturmuş bu şekilde konuşma hakkını buluyorsunuz. Kuveze almamış olmalarına tepki gosterdik gerek duymadı hastane. Covid de olduğu için hastane hastane gezmedim çocuk küçük diye. Evet bizim icinde mucizeydi. Ve hangi anne çocuğunu kaçıncı ay hac haftalık dogurdugunu bilmeyecek. Beni yalanlamak yerine hastaneleri ve doktorları sorgulasaniz daha doğru olurdu. Doğum belgesinde 25 hafta yazıyor kilo 2110 gr yazıyor. Öyle olmadığa maalesef geç de olsa anladım ama geç oldu gittim hastane ANKARA ETLİK ZÜBEYDE HANİM. sözde kadın hastalıkları konusunda uzman bir hastane. Ben ilk 5 ay çok zorlandım hanım efendi. Çocuğum cok hastalandı ve kimse yardımcı olmadı. Alay etmek yerine empati kurmanızı ve birazda anlayışlı olmanızı öneririm.
(3,685 puan)
Eski postlarınızda 31 haftalık + günler vererek 7-8 aylık gebe olduğunuzu yazan sizsiniz. Ne 25 haftası? Hastane 3 haftalık doğmuş dese 3 haftalık mı doğmuş sayılacak bebeğiniz? Siz kaç haftalık doğum yaptığınızı bilmiyor musunuz?

25 haftalık bebek 2110 gram olmaz. O haftadaki bebek iri bebek dahi olsa 900-1000 gram olur, daha fazla olamaz. 25 haftalık bebeğin ciğerleri yok denecek kadar miniktir. Entübe edilmeden nefes alamaz. Zaten beslenmesi de mümkün olmaz. Ememez. Biberon kullanamaz. Burundan salınan boruyla beslenir o haftada doğan bebek, aylarca o boruyla beslenir. Verdiğiniz yanlış bilgiye tepki gösteriyoruz zira söylediğiniz şeyler mümkün değil. Bu arada birçoğumuzun ilk gebeliği. Benim de ilk gebeliğim. 34+1'de 2350 gram, haftasına uyumlu bir bebek dünyaya getirdim. Nefes sorunu ve enfeksiyon nedeniyle küvözde tutuldu. Emme refleksi de gelişmediği için 37. haftasına ulaşınca verildi bana. Bu konuları gebeliğinin 21. haftasından itibaren erken doğum riski yaşamış bir anne olarak çok iyi biliyorum :) Meseleyle ilgili katiyen bir alay söz konusu değil. 25 hafta meselesine düzeltme getiriyorum. Bebeğiniz erken doğmuş. Erken doğan bebeklerin üzerine titrenmesi gerekiyor. Ben de geçtim o yollardan. Katmerli şekilde.
0 oy
(108 puan)
Bende 34 haftalık erken dogum yapmıştım hatta bebek öldü diye aliyorlardi sezeryana ama çok şükür Allah bana bağışladı 15 gün yattı küvezde 10 gün antibiyotik tedavisi sürüyor sonra yavaş yavaş oksijenden ayiriyorlar beslenmesine bakıyorlar emme yutma refleslerine bakıyorlar sonra çıkarıyorlar sariligida vardı küvezde atlattı yavrum.sana tavsiyem eğer bebeğin sağlıklı ilerliyorsa o yanına gelene kadar kendini toparla dinlenebildigin kadar dinlen.sezeyan dikisin iyilessin en azından bebeğin geldiğinde dinç olursun bakımın kolay olur
0 oy
(12 puan)
Merhaba bende 40+4 de doğum yapt8m. Solunum yetersizliği ile aldılar 6. Gün çıktı. Ciğerinde enfeksiyon da vardı, corona zamanı olduğu için hiç görmedim o ara ve emziremedim. Sütüm 5. Gün geldi iki gün anne sütü alınca çıktı .. inşallah emzirebiliyorsndur, anne sütü çok önemli 
0 oy
(12 puan)
Canım bu arada sütun gelmiyorsa stres yapma benim stresten gelmemişti:( inşallah biran önce kavuşursun yaşayan biri olarak çok iyi anlıyorum seni. Allah kavuştursun
0 oy
(197 puan)
Allah yardimcin olsun canim..insallah tez zaman kucagina alirsin
0 oy
(3,685 puan)
34+1'de enfeksiyonlu, 2350 gramla normal doğum yaptım. 3 hafta kaldı.

İlgili sorular

651,920 soru

3,430,802 cevap

4,263,448 yorum

184,255 üye

...