0 oy
178 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (261 puan)
29 Ağustos adet başlangıcı tarihimdi. Nereye gitsem 29 ağustostan sonrasını hafta olarak hesaplıyor. Sadece bir uygulama yumurtlama başlangıcından alıyor. Eğer yumurtlama başlangıcı doğru ise. İki test erken yapıldı demektir. Eğer adet başlangıcı doğruysa en ben zaten adettim adetli iken döllenme olamaz ki kafam çok karışık. 
Gebelik haftası 14+4

4 Cevap

0 oy
(643 puan)
Adet baslangic tarihiniz baz aliniyor . Baska bir tarih yok canim
(261 puan)
Yumurtlama vs hiç kimsede hesaplanmıyor yani sanırım. Hani korktuğum ben gebeliğin 12. Haftasında gidip ikili test verdim. (29 Ağustos u baz alarak)  Aslında 10. Haftada isem (yumurtlama başlangıcına göre) ikili test sonucunun yanlış çıkması.
(643 puan)
Zaten ultrason makinesi bebegin gelisimi hangi haftada hesapliyor. Ultrason makinesinden bebek 12 hafta gozukmezse doktor testibyapmiyor. Uclu tarama testine gitmistim 16+1'de  ultrasonda bebek 15+3 cikmisti doktor 1 hafta sonraya cagirdi yapamayiz dedi testi
(643 puan)
Birde siz tam olarak neyi öğrenmeyi calisiyorsunuz ?
(261 puan)
Yumurtlama olmadan döllenme olmaz. Yumurtlamayi hesaplarsam 12. Haftadayim.  Adet başını hesaplarsam 14,5. İkili ve 4 lu testlerin yapılması gereken tarihlerde mi yapıldığını merak ediyorum. Buna göre şeker yüklemesi tarihi de geç olabilir. Yanlış sonuca verebilecek testler sebebiyle endişeliyim.
(643 puan)
Siz sadece adet tarihiniz ilk gününü baz alın. Her ay rutin kontrole giderseniz hicbirseyi atlamaz zamaninda testlerinizi yapmış olursunuz. Diğer bahsettiginiz seyler sadece kafanizin karismasina sebep olacaktir. Hem testler yumurtlama zamanlarina gore degil adetin ilk gunune göre planlanır. Endişelenmeyin.  :)
-Reklam-
0 oy
Adetli iken döllenme olmaz ancak yumurtlama olur yumurta tüplere geçer ve olgunluğa ulasarak  adet bitimine kadar rahme doğru yol alır. spremle buluşursa dollenme olur. Bulusma olmazsa akıntı yolu ile atılır. Gebelige hazirlanmak için hazırlanan rahim ise önce kalınlaşır eger gebelik olmazsa regl ile atar.

Hamilelik yumurtlama ile başlar.
(261 puan)
Yumurtlama vs hiç kimsede hesaplanmıyor yani sanırım. Hani korktuğum ben gebeliğin 12. Haftasında gidip ikili test verdim. (29 Ağustos u baz alarak)  Aslında 10. Haftada isem (yumurtlama başlangıcına göre) ikili test sonucunun yanlış çıkması.   Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz peki testlerin kayması konusunda
Adetin ilk gunu yumurtluyorsun zaten ve onunla hesaplanıyor. Sat tarihinden hesaplayarak 12 haftada gittiysen doğru tarihte gitmişsin.

Ovaliasyon tarihin yumurtlama başlangıcın değil yumurtanın idrarda görülebilecek olan tarihi.

Her kadın her ay mevcut yumurta rezervine göre yumurtlar. Dollenirse gebelik dollenmezse regl olur.

Sana faha net anlatayim örnekle asilma yaptirdiginda yada tum bebek yaptirdiginda bile son adetin ilk günü baz alinir. Adetin 3 günü yumurta yola vikmismi bakilir. Yumurta catlaya kadar 1mm den en az 18mm büyümüşmu bakılır duruma göre asilamada catlama ignesi vurulup yüklenir. Tup bebekte yumurta toplanip sprem eklenir.

Yani hepsinde yumurta başlangıç son adet tarihinin ilk günü yani SAT tarihi.

Testler kaymaz zaten test bilgi vermiycek gibiyde yenilenir. Ayruca tarama testlerinin %35 gibi bir tutma ihtimali var.
0 oy
(984 puan)
Adetin ilk günü baz alınıyor canım adetin 1. Günü hamileliğin 1. Günü yani 
0 oy
(375 puan)
Adet günü itibariyle  hesaplanıyor diğer türlü yanlışlık olur bebeğin oluşumu fln son adetten sonra başlar ben şuan uygulama kullanıyorum ve tam doğru ultrasonla ayni 

651,305 soru

3,428,483 cevap

4,260,983 yorum

184,092 üye

...