0 oy
278 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde
yeniden gösterildi

17+6 Haftalik hamileyim. Dün pas rengine yakin az miktarda bir kanamam oldu. Acile gittim. Karindan ultrason ile bakti doktor. Burada kanama gozukmuyor karindan sadece büyük kanamalar gozukur dedi. Bebek de saglikli oldugu icin eve gonderip yarin tekrar gel, bayan doktor vajinal ultrason yapsın diye soyledi. 5. Aydaki vajinal ultrason dusuge neden olur mu bebege zarar verir mi?

Gebelik haftası 17+6

6 Cevap

0 oy

çok saçma benim de dediğin renk de o dönem de akintim olmuştu doktor direk karından baktı ve sadece kese etrafında az kanama var dedi sonra geçti alttan bilemedim bide başka doktora görün bakalım o ne dicek 

Suan ailemin yanina tatile geldim ve burada sadece bir devlet hastanesi var :(( Baska doktora gozukmem cok zor. Buyuk kanamalar karindan gozukur kucukleri vajinadan dedi :(yine de tesekkur ederim ❤
anladım canım o zaman baktır hiç değilse ilaç verir
-Reklam-
0 oy
(3,692 puan)

Vermez canım.Vajinal ultrasonun ucu küçük ve sadece azıcık vajen ağzına sokuluyor, zararlı görse doktorun yapmaz zaten.Her kanama kese kaynaklı değildir , rahim ağzı kaynaklı ise karından görülmez.Sıkıntı etme.

Teşekkur ederim
0 oy
(1,126 puan)

Niçin  bu kadar vajinal ultrasondan korkuyorsunuz alamıyorum yurtdışında ilk 3 ay vajinal bakılıyor bebeğe.bu 3. Bebeğim 3 unede  bisey olmadı Allahın izniyle. 28 haftalıkken ağrı ile acile gittim yine vajinal bakıldı. Korkmayın yani

Tesekkur ederim. Baktirinca saglam denen, sonrasinda dusuk yapan insan cok duydum. Benim de ilk hamileligim. Bu yüzden biraz pimpirikliyim:))
(1,126 puan)
Hiç korkma burda hep öyle ve alttan bakınca düşeni daha hiç duymadım bende
0 oy
(474 puan)

Vermez tabiki  ama bu sebeb icin bakmasini bende ilk defa duydum ama baktir korkma insallah hic bisi olmaz 

Tesekkur ederim:))
0 oy
(829 puan)

Yok canim zarli degil gebeligin hic bir doneminde zararli degil ben tup bebekle hamileyim doktorum 6 haftalikken keseyi gordu bebegi gordu ama kalp atisini goremedi ve vajinal ultrason yapti cok sukur o zaman dinledik kalp atisini 

Tesekkur ediyorum:)
0 oy
(2,492 puan)

Ha alttan ha karindan ikiside bi ulstrason cesidi. 

Dogru soyluyorsunuz aslinda. Ama vajinal ultrason ile dusuk yapanlari duydugum icin biraz tirstim. Bakan kadar bakmayan doktor da var bu da suphelerimi arttirmisti.
(2,492 puan)
Ulstrasonla dusuk olmaz illaki baska bir sebebe baglidir. Yoksa koskoca doktorlar bosyere okumuyor dimi.  Gerekli oldugunda her doktor bakar.
Dedigim gibi zararli oldugunu dusunup bakmayan doktorlar da var. Onlar da bosa okumuyor takdir edersiniz ki. Yine de tesekkur ederim :)

654,572 soru

3,441,045 cevap

4,274,815 yorum

184,932 üye

...