0 oy
288 göst.
Doğum kategorisinde (177 puan)
Slmlar ben istanbul da yasiyorum ozel hastanelerde normal dogum nasil oluyor? Illa 40 hafta olmadan sezeryan gbi 37.38de serumla falan normal dogurtma oluyormu? GunumuZun teknolojisi ozellletdr nasil isliyor arkadasar bilgilendirirmisiniz ? Devlette illa normal olck gunu gelecek agriyi kokune kdr cekip kndin doguracaksjn gbi insanlari umursamayan bi sistem var. Ozellerde dogum nasil oluyor ve onerdiginiz hastane varmidir?? Sezeryan istemiyorum normaldende ari cekmek istemiyorum ve 40a kdr beklemek istemiyorum. Bebegim 1 hafta ondeymis bilgilendirseniz sevinirim. 
Gebelik haftası 31

4 Cevap

0 oy
(527 puan)

Özel hastane de eğer ki günün gelmişse genelde 9 ay geçsin diye bekliyorlar buda hemen hemen 39 uncu haftayı buluyor suni deniyorlar normal istiyor isen kuzum. Nişan vs gelirse de ona göre kontrol edip de oluyor

Sezeryanı bilmiyorum ama ❤️ üste çıksın. 

-Reklam-
0 oy
(91 puan)
Özelde normal doğum istiyorsanız genelde 40+6 ya kadar bekliyorlar doğum kendiliğinden başlasın diye eger baslamiyorsa suni sancı vererek deniyorlar. Ama bebegi riske atmamak icin daha fazla beklemiyorlar. Benim bildiğim genelde bu şekilde. Devlette sistem nasıl bilmiyorum ama özelde hastanın isteği de gözetilir. Ağrı istemiyorsanız epidural yaptırabilirsiniz mesela fakat öyle keyfi 37. Haftada suni sancı vererek doğurtan bir özel hastane duymadım ben şahsen varsa da çok doğru bulmam açıkçası çünkü kendi sanciniz suni sanciya göre cok daha iyidir. 
0 oy
(894 puan)
Canım öncelikle sağlıkla kucağına al inşallah.. Senin tercihin sanırım sezeryan?? Çünkü devlet hastanelerinde olan uygulama zaten olması gereken.. Normal doğum hem anne hem bebek için ne kadar sağlıklı artıları nedir falan anlatmayacağım bunu biliyorsun zaten ama devlet hastaneleri insanları umursamadığından değil, sağlık açısından en doğusunu yaptığından dolayı normali bekliyor.. Normal doğum demek zaten bebeği sonuna kadar ne zaman geliyorsa o valiye kadar beklemek demektir.. Ben 38 de normal yapacağım deyip normal doğumu zaten yapamazsın.. Ama tercihin seseryansa tabi ki o da bir tercihtir.. Normal istiyorsan bunun özeli devleti yok sistem aynı ama özellerde çok fazla beklemeden seni zaten sezeryana yönlendiriyorlar.. Özelde doğum yapıp normal yaptım diyen çok az kişi biliyorım genelde hep sezeryan bildiklerim.. 

Ben ilk bebeğimi özelde yaptım sezeryan istedim doktorum direk tamam dedi.. Gerçi ısrar etse beni ikna etme şansı yoktu ama yine de bir doktor olarak hemen "tabi ki senin en doğal hakkın" diyerek konuyu kapatması hoş değildi bence.. Sonuç olarak özellerde "sezeryan yapmaya yer arıyorlar" algısının neden bu kadar yaygın olduğunu anlamış oldum.. Bu arada benim sezeryan isteğim çok farklı bir sebepleydi.. Doktorum neden diye bile sormadı düşün :) ama sonuç olarak ben normal doğum yapılmasından yanayım.. Dediğim gibi benim durumum farklıydı.. 
(6,097 puan)
Ben özel muayenehane ile takip edip aşırı özel bir hastanede normal doğum yaptım. Bebeğim 4200 olmasına rağmen. Doğumhane servisinde de çoğunlukla normal doğum yapanlar yatıyordu. Bence sadece gebe değil doktorla da ilgili. Benim doktorum hep normal doğuma motive etti beni. Anatomik bir sorun yoksa normal yaparsın dedi hep nitekim öyle de oldu. O yüzden özelde sezaryen olur diyemiyorum. Çevremde de hep özel hastanede normal doğum yapan arkadaşlarım var. Bence lüks hastanelerde artık trend normal doğum. Sosyetenin doktoru Furkan Kayabaşoğlu var, Instagram'da bakın hep normal doğum yaptırıyor o da :) Sezaryen orta ve düşük seviyeli özel hastanelerde tercih ediliyor artık.
0 oy
(1,144 puan)

Özelde de aynı durum, doğumun normal yolla başlamasını bekliyorlar. Dayanamadigin yerde epidural talep ediyorsun sadece :) 41 haftayı geçince de suni sancı verilebiliyor... Bir problem yoksa bekletiyorlar yani son ana kadar :) yeğenim 42 haftada suni sancı ile doğdu, diğer yeğenim kendi sancısı ile 41de doğdu. Tek güzel yani doktor ile hep iletişim halindesin ve açılma belli noktaya gelene kadar odanda oluyorsun. 


Benim için önce sezaryen dedi doktorum, seni yormam dedi (kalp rahatsızlığı var) ama sonrasında işler degisti ve Özgecim normal deneyelim mi bir dedi. Ben de kabul ettim çünkü çok ikna edici konuştu. Erken doğum riski oluştu o sebeple serklaj yapildi. Sonrasında odama geldi ve konuştuk işte, normal mi denesek acaba Özgecim diye. Ameliyat da risk çünkü benim için...

İlgili sorular

654,623 soru

3,441,316 cevap

4,275,154 yorum

184,944 üye

...