0 oy
489 göst.
Doğum kategorisinde (19 puan)
Hanımlar bir şey sormak istiyorum size. 36.haftamdayım. Şuanlık normal her şey. Ama ben normal doğumdan korktuğum için sezeryan olmak istiyorum. Bunu biz annelere bırakıyor mu doktorlar yoksa kendileri mi belirliyor? Yani sezeryan olmak istediğimi söylesem bunu kabul eder mi doktor? 
Gebelik haftası 36+2

15 Cevap

0 oy
(195 puan)
Doktordan doktora fatkediyor canm. Ozele mi gidiyorsun devletemi
(19 puan)
Canm özelde de bir doktorum var ama devlete de gittim son zamanlarda bazı kontrolleri orda yaptırdım en son özele gittim doktora gülerek dedim ki ya ben normal değilde sezeryan istiyorum. Aaa olur mu öyle şey sen baştan pes ediyosun dedi sanırım bana bırakmayacak.
(195 puan)
Evet demekki bırakmayacak. :) Çok korkuyosan psikolojik yardim al bence. Birde  prenses doğumu sor doktoruna mutlaka bilgi al. Çoğu kişi prenses dogunla rahat kolay dogum yapmis
(19 puan)
Evet ben de değişik bir korku var eşim de sezeryana karşı. İnşalalh bu korku gider benden. Evet onu ben de duydum bir dahaki gidişimde bir sorucam. Onu canım
-Reklam-
0 oy
Hastanesi'ne ve doktoruna değişir ancak yasal olarak zorunlu olmadıkça tibbi mudahale olan sezeryan yasak.
(19 puan)
Öyle mi anladım canm :(
0 oy
(3,319 puan)
Ozelse evet ama devletse hayir :)
(19 puan)
Son zamanlarda sanırım yasaklandı bana bunu biri daha söylemişti. Devletteki doktorumla da bir konuşucam artık bakayım ne dicek.
(3,319 puan)
Devlettemi canim. Devlette hic zaruri durumlar haric yok zaten sezeryan
(19 puan)
Hım anladım canm doğrudur
0 oy
(1,806 puan)
 Devletdeyse sıkıntı yazmislar ama  sende kendimden gidiyorum bayilmam var de doktora o zaman sezeryan alirlar.ama eminmisin sezeryan istedigine bendr sezeryan istiyorum ama  normali oneriyorlar bana.ama kendime guvenmiyorum kendime degilde bebege bisey olur diye korkdugumdsn sezeryan olmak kararindayim
(19 puan)
Ya benim de ona cesaretim yok kendimi nedense normal doğuma hazır hissetmiyorum ve çok zorlanacağımı hissediyorum bir de etraftan bir şeyler duyunca korku daha artıyor bilmiyorum artık Rabbim hayırlısını versin hepimize sona yaklaştıkça insan korkuyor.
(1,806 puan)
Devletdemi dogum yapacaksin?doktor sıkışdırırsa kendimden gidiyorum zayifim de  bayilmalarim var de sezeryan yazsinlar seni).insAllah canim sag salim kucagimiza aliriz bebeklerimizi)
(19 puan)
Özel düşünüyorum canım. İnşallah bi cesaret gelirde normal yaparım ama baktım çok korkuyorum öyle dicem artık :)
(19 puan)
Amin amin inşallah cümlemizee
0 oy
(300 puan)

Devlette misin özelde mi devlette herhangi bi sorun çıkmadığı sürece son ana kadar normal doğum beklerler sezeryan taraftarı değillerdir ama özelde neye göre ilerlediklerini bilmiyorum özelde doğum yapan kime sorsam hep sezeryan olduğunu söylüyor işleyişleri ne şekilde çözemedim hala :) sağlığın içinde en iyisi normal doğum bence doğum zor geçebilir ama sonrası çok rahat 1 gece de ayağa kalkabiliyosun ama sezeryanda öyle değil kendin ayağa kalkamıyosun kaldı ki bebeğe bakman kolay olmicak bi süre eğilip bebeğini alamicaksın sürekli yanında birinin olması gerekcek bi de bi tanıdığım sezeryan doğum yapmış çocuk 6 yaşındayken kadının dikiş yerlerinde kist oluşmuş ameliyat oldu tekrar sezeryan geçirmiş gibi oldu kolay değil yani bence normal doğum tercih etmelisin :angel:

(19 puan)
Haklısın canım en sağlıklısı normal doğum tabiki de özeldeki doktor da zaten benim dediğime sıcak bakmadı ordaki doktorum kuzenime de doğum yaptırmıştı kuzenim artık beni sezeryana alın yapamıyorum dedi yinede sen bu normal doğumu yapacaksın deyip almadı sezeryana. Her şey normal gittiği sürece ne dediğine bakmıyoalr sanırım doğru da yapıyorlar. Sezeryan en son yapılacak şey. Rabbim verir inşalalh bir kolaylığını :)
(300 puan)
Verir canım verir ben 34 kilo rüzgarda uçan insandım ben 2 tane normal doğum yaptım doktorum bile emin değildi yapabileceğimden :) sen kendine güven yaparım de herkes  bu kiloyla normal doğum yapamazsın ölür kalırsın falan diyodu inadına yapcam dedim her zaman ve yaptım da kararlı ol yapamam korkuyorum deme yapcam de Allah yardım ediyo her zaman :)
(19 puan)
Maşallah ya:) insanın biraz da kendinde bitiyor canım. Güzel düşünüp ben bunu yapabilirim dedikten sonra Allah veriyor dediğin gibi bir kolaylık. :)
0 oy
(78 puan)
Keyfi olarak sezeryanla doğum yapmak istemeniz hata bence normal doğum bir kac saat ağrı çekiyorsun kurtuluyorsun ama sezeryan bir ömür boyu ağrısını çekiyorsun ama yine de siz bilirsiniz Allah bir sancıda kurtarsın 
(19 puan)
Keyfi olarak sayılmaz aslında gönlüm normal olsun ister tabii ama korkumdan seseryan diyorum illa o olacak demiyorum. Özellikle çevremden duyduğum ebeler aşırı katı davranıyor insan yerine koymuyorlar sözleri beni buna itti. Keyfiyetten değil yani. Çevremde çok var kötü şeyler yaşayanlar. Umarım ben onlardan olmam.
(148 puan)
Bir ömür sancı derken? Biraz abartmadınız mı? İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Mecbur kalıp yaptıranlar var. Ben de hiçbir sıkıntı olmadı. 1-2 hafta sonra normal düzenime dönmüştüm ilk doğumumda. Dikiş izim bile yok denecek kadar belli belirsiz.
(78 puan)
Ben kendi açıklamamda bir ömür sancı diye birşey yazdım mı demek istediğim sezeryanla doğum yapmış bir kadın normal doğum yapmış bir kadın gibi değil 7kat kesi atılıyor sonuçta iyileşme süreci kişiden kişiye göre değişiyor dikiş bazen yıllar geçse de ağrı yapabilir rabbim kimseyi buna mecbur etmesin
0 oy
(137 puan)
Eğer normal doğum ihtimaliniz varsa bence çevrenizde anlatılanları pek önemsemeyin malesef bizim toplumumuz doğum konusunda yüreklendirmek yerine korkutmayı tercih ediyor. Bende 1 hafta önce doktorumla bu konuda konuştum, doktorum kötü tecrübeden daha  çok iyi tecrübeler var ama anlatmazlar sen çevreyi dinleme demişti. Bence doktorunla konuşup rahatlamaya çalış sezaryende ayaklanmak bir iki hafta sürüyormuş. Normal doğumda daha kolay toparlanılıyormuş.
(19 puan)
Haklısınız  sanırım doktorumla da görüşüp bu konuda biraz desteğe ihtiyacım var.
0 oy
(627 puan)
36 +4  haftalık oldum çok korkuyorum normalden özele gidiyorum ben sezaryan istedim doktor bana bıraktı nasil istersen dedi 38 +5 plandik 7 aralik
0 oy
(104 puan)
Normal doğum imkanın varsa hiç korkma derim Bi kaç saat sancı çekiyorsun ama doğurunca geçiyor hepsi aniden Bi rahatlama geliyor. Ama sezeryan o an hissetmiyorsun sonra günlerce dikiş erin sızlıyor ağrıyor. Bi kaç saat katlanmak varken Bi hafta ağrı sızıyı seçme derim. Herhangi Bi risk madem yok tek sebep korkunsa gerçekten korkma. 
(19 puan)
Doğrudur. İnşallah yenicem korkumu. Sezeryandan  sonra süt de geç geliyor bir sürü olumsuz yanı var aslında. En güzeli normal olanı.
0 oy
(639 puan)
Devlette sezeryan mecbur olmadıkça yapmıyorlar canm senin tercihine ancak özeller uyar ben o yüzden özele gidiyorum. Devlet kadın doğum hastanesi özellikle normal doğurma durumu varsa kişinin sezeryan yapmıyor. 

 Tanıdık doktor varsa yaptırabilirsin anca 
(19 puan)
Evet benim özeldeki doktorum da katiyyen bir sorun olmadıkça sezeryan yapmıyor. Hayırlısı olur inşallah.
0 oy
(109 puan)
Canım ben 1 ay önce epidural normal doğum yaptım. İmkanın varsa mutlaka bu şekilde yap derim. Çok rahat ağrı sancı çekmiyorsun. Birde doğum süresini 2 saat kadar düşürüyor. Sancı hissetmediğin için kendini kasmiyorsun ve açılma daha çabuk oluyor. Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah 
(19 puan)
Amin inşallah canım bilgilendirdiğin için Allah razı olsun. Epidural normal doğum belden uyuşturıyorlar değil mi ağrı hissetmiyorsun peki bir tehlikesi var mı acaba?
(109 puan)
Evet canım belden uyusturuyorlar ama tam bir uyuşma olmuyor sadece sanciyi kesiyor diğer türlü yürüyorsun yani bacakların falan uyuşmuyor. Bir tehlikesi olduğunu duymadım. Yani ben herhangi bir sorun yaşamadım. İlk çocuğumda 12 saat sancı çektim çok zordu benim için öyle olunca doktor bu sefer bunu önerdi iyiki de bu şekilde yapmışım diyorum.
(19 puan)
Anladım canım.Ne güzel. O zaman bunu da bir görüşürüm doktorla bakayım ne der bana.
0 oy
(30 puan)
4 gün oldu doğum yapalı 40+5de 2 cm açılma vardı doktor doğumu başlattı 5 saat suni sancı çektim yalvardım sezeryana alın diye sürekli alttan 3 kişi bir bakıp durdular açılmam ilerlemediği halde almamışlardı 5 saatin sonunda artık ölecem diye bağırdım en sonunda açılma devam etmeyince aldılar sezeryana. Yani demek istediğim kolay kolay hiçbir şekilde almıyorlar ve en iyisi kendi sancılarınla normal doğum yapmak
0 oy
(673 puan)
Ah canim vah canım 3 normal 1 sezeryan doguran benim sana tek tavsiyem normal doğur çek sancini mis gibi doğumdan sonra bak keyfine yok ille sezeryan diyorsan  acısız doğur doğumdan sonra 4 sene vay haline
0 oy
(894 puan)
Özelde doktor tercihi sana bırakıyor en azından benim gördüklerim ve kendi yaşadığım öyle..zaten özel doktorları için "sezeryan yapmaya yer arıyorlar" algısı yerleşmiş durumda o yüzden özelde istediğini yapman çok kolay.. 

Devlette ise ben hiç tercihe bırakıldığını görmedim.. Hatta sancı gelmeme açılma olmama durumda falan suni verip sonuna kadar bekliyorlar anne ve bebek sağlığı tehlikeye girmediği müddetçe normal doğum bekleniyor.. Olmazsa mecbur sezeryan yapıyorlar..

Ben ilk bebeğimi özelde yaptım ve sezeryan istediğimi söyledim doktor emin misin falan bile demedi direk tabi ki bu senin tercihin en doğal hakkın falan dedi bende şaşırdım bu kadarına ama öyle oldu..

Nacizane benim sana tavsiyem normal doğum yapandır.. Denersin en azından olmazsa seseryan olur zaten.. Benim seseryan tercihim başka bir sebeptendi o yüzden ben sezeryan oldum ama gönlüm isterdi normal yapmak tabi.. 
0 oy
(247 puan)
Herkesin kendi tercihi bu ne eş ne doktor karışabilir yani benim öyle olacak inşallah ikiside doğum şekli normal i sezeryani yok bu işin sonuçta ikisinde de olacağın tek şey Anne

İlgili sorular

651,021 soru

3,427,241 cevap

4,259,780 yorum

184,000 üye

...