0 oy
438 göst.
Doğum kategorisinde (12 puan)
düzenledi
Kizlar normal doğum mu daha iyi sezaryen ameliyatı mı? Hangisi daha iyi?
Gebelik haftası 7+3

10 Cevap

+5 oy
(3,685 puan)
Allah'ın fıtratımızda yarattığı doğum şekli iyidir tabii ki. Havva annemizden beri. Milyarlarca kadının doğurduğu gibi... Bebek ters değilse... Herhangi acil veya riskli bir durum yoksa elbette doğal vajinal doğumdur en iyisi. Zaten sezaryen bir doğum şekli değil, doğal doğuma engel bir durum söz konusu ise o sürece müdahale eden ACİL DOĞUM MÜDAHALE AMELİYATI'dır. Vücut bütünlüğünü bozan, karnı 7 kat kesen... Türkiye'de doğal doğuma alternatif bir doğum şekli gibi gösterilse de dünyada öyle değil. İsteğe bağlı da izin verilmiyor diğer ülkelerde kolay kolay... Sadece Türkiye'de böyle. 
-Reklam-
+3 oy
(521 puan)
Sezaryen bir doğum şekli değildir, ülkemizde o hale getirseler de. Hele karar verilmesi, seçim yapılması gereken bir durum hiç değildir. Avrupa'da keyfi olarak, annenin isteğine bağlı asla uygulanmaz. Normal doğumun riskli olduğu ya da normal doğum zamanı gelmeden müdahale edilmesi gerektiği durumlarda uygulanır. Keşke herkes bu bilince sahip olarak hareket etse. Sizin de çok erken bunları düşünmek için. Ama acaba sezaryen mi yaptırsam gibi düşünmemenizi, ancak normal doğuma engel bir durum ortaya çıkarsa doktorun yönlendirmesi ile sezaryene girmenizi öneririm. Allah hepimize doğamıza en uygun doğum şeklini nasip etsin.
+1 oy
(37 puan)
Bunu bilmiyorsan soyleyecek soz bulamiyorum uzaydan mi geldin canin mi sikiliyor 
0 oy
(992 puan)
Bismillah daha başındasın derdine noldu kız ama normal iyi tabiki her şeyin doğalı iyidir
0 oy
(1,571 puan)
Adı ustende sezeryan ameliyattır canım . 2 sezeryan oldum. Keşke 5 tane normal doğursaydim diyorum. Ama benim istegimle olan bişey değildi.
0 oy
(144 puan)
Adı üstünde ameliyat ne kadar iyi olabilirdi.? Keske banada nasip olsaydı normal doğum hem iyilesme sureci hem zorlugu agrısı yonunden normal doğum daha iyi. Bende seseryan olmak zorunda kaldım. Zorlandım dikiş narkoz vs falan cok zor sımdı 2. Ye hamıleyım 33+6yım ne yapacam bilmiyorum 
0 oy
(37 puan)
Uzaydan mi geldin  
0 oy
(253 puan)
İkisi de doğum ikisi de ağrılı. Nasıl isterseniz öyle yapın tabi ki. Kimseye kulak asmayın. Sezaryen olsa da doğurmuş sayılıyorsunuz. Herkes bir değil, her bünye aynı değil sonuçta. Sezaryenle doğurursanız da sizi yargılamak sorgulamak kimsenin haddi değildir. Herkes kendisi için en iyisini bilir. 
0 oy
(11 puan)
Canım eğer Rabbim bir mani göstermezse tabii ki normal doğum. Ben mecburi sezeryan oldum. Keşke normal yapabilseydim. Ameliyat sonrası (sezeryan aslında çok büyük bir AMELİYATTIR) toparlanmak çok zor oluyor. Ben üstüne bir de alerjik reaksiyon yaşadım. Sağ elim balon gibi oldu ve kullanamadım. Omuzlarından diz kapağıma kadar sırtım tamamen kabarmıştı ve yatmak dahi acı veriyordu. Bebeğimi istediğim gibi kucağıma alamadım. Hastanede kaldığım süreç boyunca hep başkaları bezledi giydirdi çocuğumu. İlk banyosunu bile yaptıramadım. Şimdi 2.ye hamileyim ve yaşayacaklarımı düşündükçe çok üzülüyor ve korkuyorum. Lütfen normal doğum korkun varsa destek al ve bu korkunu yenmeye çalış. Tabii ki herkes aynı şeyleri yaşamıyor ama hem senin hem bebeğin için en sağlıklısı normal doğum yapmak olacaktır <3
0 oy
(155 puan)
Eger normal doguma engel olacak bir sey olmazsa o ani yasamani cok isterim bir anne olarak. Cunku insan hayatinda belki 1 belki 2 hadi bilemedin 3 kez anne oluyor genele baktigimizda ve diger gebeliklerde de belki sezeryan doktor tarafindan uygun gorulecek bilemeyiz. o sebeple eger gercekten anneligi hissetmek istersen dogum anini yasamalisin. korkacak birsey de yok bebegini sana gosterdikleri an inan abartmiyorum kus misali ucar gibi bulutlarin uzerinde gibi hafifliyorsun. oyle rahatliyorsun ki ohhh Allahim dunya varmis diyorsun. Umarim senin icin en dogru karari verirsin guzel anne..

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 513 göst.
0 oy
2 cevap 76 göst.
0 oy
1 cevap 180 göst.

653,516 soru

3,437,201 cevap

4,270,616 yorum

184,677 üye

...