0 oy
170 göst.
Doğum kategorisinde (83 puan)
düzenledi
34. Haftaya girdim bugün doktorum 37 . Haftada (serklaj olmuştum) dikisini açarız demişti. 

İlk gebelik doğum hakkında hiçbir bilgim yok. 

Çift dikiş olduğu için yine anestezi verip acicaklarmis . Açar açmaz doğum ne zaman başlar. Sezeryan olursa doğumdan snrada dikişleri acabiliriz dedi . Normal olursa açmak zorunda ne yapmam lazım karar vermek için bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Gebelik haftası 34+1

3 Cevap

+1 oy
(3,685 puan)
düzenledi

34+0'da suyum geldi. Doğum sancılarım varken dikişlerim alındı gece. Sonraki günün ikindisinde de doğum gerçekleşti. Doğal doğum oldu.

Arkadaşımın dikişleri 36-37. hafta gibi alındı, 39'da doğurdu. Bazılarının dikişleri alınır alınmaz ya suyu geldi ya da açılmaları arttı ve hemen doğuma girdiler. Bazıları günlerce bekledi. Bu biraz sizin sürecinizin, rahim ağzı uzunluğunuzun, dikiş öncesi açılma oranınızın, hunileşmenizin olup olmamasının dahil olacağı bireysel bir mesele. Yani herkesin örneği biricik. Başkasında gerçekleşen durum sizde gerçekleşmeyebilir. Çift dikişi illaki anestezi ile mi açmaları lazım? Benimki tek dikişti ama ne bileyim çift dikiş de olsa dayanırdım herhâlde :) Spekulum ile vajinayı açıp, oraya ışık tutup, makasla ipi kesip elleriyle ipleri çektiler ve bitti gitti :) Süreciniz hayırla tamamlansın inşallah.

(83 puan)
Benim dikis atılırken de genel anestezi vermişlerdi hem sonda hem tampon vardi ömrümden ömür gitmişti . Enfeksiyondan dolayı 25 .haftada açılmıştı ondan yapmışlardı . O yüzden korkuyorum . Normal serklaj olanlara  sonda tampon vs hiç yok nerdeyse .. o yuzdn merak ettm benim gibi olan varmı diye .. cevabınız için teşekkür ediyorum inşallah sag salim kucağıma alırım kizimi
-Reklam-
0 oy

yeniden gösterildi
Arabian pesser vardı tansiyinndan doğuma alindim. Serklaj ciktiktan 1 saat sonra 5cm acilmam vardi 2 saaat sinra suyum geldi.
0 oy
(39 puan)
Merhaba yazınızı gördüm bende serklaj hakkında size sormak istedim. İlk gebeliğim 24 haftalık doğum oldu ve yaşamadi bebeğim. İkinci kez hamileyim şuan 7 haftalık ve doktorum 12. Haftada serklaj yapalım dedi rahim ağzina dikiş atalım her ihtimale karşı dedi ve ben çok korkuyorum zor oluyor mu bilgi verirmisiniz?
(39 puan)
Teşekkür ederim inşAllah bütün hamiş Annelee sağlıkla sıhhatle bebişlerine kavuşur bizde inşAllah. Evet haklısınız ama bende ondan çok korkuyorum şuanda yatıyorum sürekli gerekmedikçe evden çıkmıyorum ama 9 ay boyunca nasıl sürekli yaticam onu bilmiyorum ondan korkuyorum. Bebeklerimiz için değer ama işte korkuyorum gerçekten. Rabbim hayırlısini nasip etsin hakkımız da ♥️
(83 puan)
Zaman geciyor bak 2.5 ay oldu yatalı sorsan evet çok sıkıldım ama hep uğraştım biseylerle bir şekilde rabbim sabır veriyor .benim başka rahatsızlıklarim var yoksa yatmak bana ilaç olurdu
(39 puan)
Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin  İnşAllah burda bebişlerimizin hayırlısiyla doğdu msjlarinida atarız :)
(83 puan)
İnşallah canım benim rabbim hayırlısıyla kucagimiza almayı nasip etsin güzel günlerimiz olsun simdiden
(39 puan)
Amin inşAllah. Dualarım sizinle

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 68 göst.
2 Mart 2023 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Kuleem (89 puan) sordu
0 oy
2 cevap 185 göst.
29 Temmuz 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Ayse akin (60 puan) sordu
0 oy
1 cevap 263 göst.
0 oy
2 cevap 136 göst.
4 Eylül 2023 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Betulce28 (110 puan) sordu

651,926 soru

3,430,816 cevap

4,263,468 yorum

184,255 üye

...