0 oy
620 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (129 puan)

Kızlar en son 3 ay önce hastaneye gittiğim de moralimi bozmuşlardı down sendrom belirtisi çok yüksek demişlerdi şuan 7 aylık hamileyim gitmiyorum hastaneye doğru mu yapıyorum birşey olsa illa bi belirtisi olur demi

8 Cevap

+1 oy
(3,107 puan)

Ya gözünü seviyim bacim Allah in dediği olur o testlere inanma büyük ihtimal 2 li tarama testi yapıştırsin ben ozel hastaneye gidiyorum bilirsin  para tuzağıdır doktorum bana sadece sordu yaptırmak istermisin diye dedim bi sorun olsa müdahale edebilecekmisiniz doğmadan  dedi yok ozaman gerek yok dedim neyse benim evladım her haliyle kabulüm nice insanlar sırf o testler yüzünden yavrularına kiyiyor o testlerin doğruluk payı yüzde 50 canım sen yok yere kendine işkence ediyorsun git güzel muayenelerini ol bebisini sapasağlam kucağına aldığında ne demek istediğimi anlayacaksin şu zamana kadar anne karnında hasta olan bebeklerin hasta dogduklarini görmedim canım Rabbim sağlıkla kucağına almayi nasip etsin 

-Reklam-
+1 oy
(407 puan)

Canım niye gitmiyorsun hastaneye bebeğinin durumunu kilosunu gelişimini öğrenirsin. Benim teyzeme kızın down sendromlu bu çocuk yasamaz falan dediler hatta 6 aylık doğdu ama şuan 5 yaşında çok da akıllı yurüyor konuşuyor normal bir çocuk. Kaynımın eşinede down sendromlu alalım bu çocuğu dediler çocuğun maşallahı var. Yani her zaman dedikleri gibi olmuyor. Bence korkmayın genelde böyle diyipte sapasağlam doğan çocuklar var. Ben sırf bu yüzden yaptırmadım. 


Bi de yaşınız kaç acaba ilk gebelik mi?

(129 puan)
20 yaşındayım evet ilk gebeliğim
(407 puan)
Canım sırf benim dememle yola çıkma ama genelde erken yaşta ki gebeliklere down diyorlar çünkü bu testi aldıkları kanın yanı sıra boyun kilo ve hamile kaldığın yaşla bi sonuç çıkarıyorlar. Yani şöyle 20 yaşındaki şu boyda şu kiloda 500 kadının 5 inde down sendromu var gibi ( oranlar tamamiyle uydurma örnek adına yazdım) bebeğinde ense kalınlığına bakıyorlar burun kemiğine bakıp mesela 1/40 gibi sonuçlar veriyorlar. Bu da 40 da 1 ihtimal bebeğinim down olması demek. Kesin down değildir yani bu bi ihtimal bi varsayım.

Benim doktorum aksi bir sonuçta aldıracak mısın dedi hayır dedim o xaman yapmana gerek yok yaşın daha 19 ve çıkma ihtimali seni üzer hamileliğini zehir etme dedi.

Kusura bakma uzatmısım ama demek istediğim kontrollerine git inan daha çevremde o kadar çok var ki senin çocuğun down sendromu diyip de sapasağlam doğan. Rabbim evladına sağlık sıhhat versin dua et endişelenme allahın izniyle yavrun sapa sağlam doğacak insallah.
(37 puan)
Hangi bulgularla down ihtimali yüksek dediler bende de ihtimal var da merak ettim
(407 puan)
Değerleri soruyorsanız bilmiyorum ama yaşlarını kilolarını biliyorum. Teyzem 1.53 boyunda ve taramaya girdiğinde 70 kiloydu. Yaşıda 19 du.
Komşum vardı. 40 yaşında hamile kaldı ve aşırı kiloluydu riskli dediler ama şuan sağlıklı. Kaynımın eşi 20 yaşındaydı riskli dediler.

Dediğim gibi yaş boy kilo hastalık durumlarına bakıyorlar bide sizden kan alıp ihtimalleri değerlendiriyorlar. %100 değil hiçbir sonuç. Çogunda da yanılıyor. Isterseniz yarın verilen değer sonucunu öğrenip yazabilirim. Teyzeme amniyosentez dediler ve yaptırdı üstelik bebeği 6 aylık doğdu. Şuan yaşıtlarından uzun ve yapılı. Konuşmayı erken söktü. 1 yaşındayken yürümeye başladı. Şuan 3 yasında 1 den 20 ye kadar sayıyor ingilizce 10 a kadar. Demek istediğim hiçbir hastalık belirtisi yok sapasağlam.
Yok bazen mesela ultroson bulgusu oluyor kalpte kireçlenme bağırsakta parlama beyinde kist vs vs bunları drlar gorunce down olma ihtimali olabilir diyorlar. Tabi sadece ihtimal. Onun dısımda ikili test %70 üçlü ve dörtlü test %65 doğruluk payı. Yani yanılma payları oldukca yüksek. Benim 4lü testi 1500de 1 ihtimal gelmesine rağmen (yani sonuc cok iyi) bebeğin beyninde kist ve böbreğinde büyüme var.ikisi de down belirtisi. Ama down olmayadabilir.ama ben bu belirsizlikten kurtulmak icin fetal dna testi yaptırdım. Amniyosentez cok riskli erken doğum ölü doğum vs olabiliyor su azaldığı icin kalp durabiliyor.
0 oy

Oyle bırsey  olsa bıle aldırmayacana gore telas etmene gerek yok dua et allaha sadece

Bence gitmelisin bebeğin gelişimine su miktarına baktırmalısın down sendromu olsa bile gelişimini takip ettirmelisin
0 oy
(19 puan)

Allah korusun bu tür şeyler yapılan testlerle ortaya cikiyormu ?? Bilebiliyorlar mi doktorlar 

Cıkuyor evet
(19 puan)
Anladım teşekkür ederim Allah'ım cümlemizin bebeğini sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Bence git cnm foktora benim kuzenim yeni dogum yapti hsmileyken sana dediklerini kuzenimede dediler cocuk dogfu gayet saglikli sukur dua et cnm
(3,107 puan)
yüzde 50 lik bi oran sadece doğrusunu sadece Allah bilir
(6 puan)
Öle her zaman dedikleri çıkmıyor
0 oy

Bana da bebeğim 16 haftalık hidrops fetalis teşhisi konuldu pazartesi günü yatış verdi her an kalbi durabilir diye ama içim rahat herşeyi Rabbim bilir her dua edişimde hakkımızda hayırlı olanı istiyorum ama Rabbim bize ve doktorlara bırakmasın duracaksa Rabbim durdursun 

0 oy
(2,602 puan)

Endişe ettiğin için gitmiyorsun ama zaten o testlerin olduğu zamanı gecmissin bence gitmelisin bebeğinin gelişimini kalp atışlarını suyunun normal olup olmadığını bilmen lazim 

0 oy
(2,563 puan)

Her denilen doğru değil yaşın da 20 imiş. Hiç korkmani gerektirecek bişey yok.ileri yaş anne adaylarinda çok yuksek oranla down sendromu cikiyor. Bende 20 yasindayim bende yok şükür.

Cewremden bı çok kisiyede denilmis down sendromlu diye ama hepside sağlıklı doğdu. Yaşları 19-30 arası. Rabbim sağlıkli ewlat versin inşallah. Bizede yok dediler bakalim dogrumu. Orasida var 

0 oy

Hangi bulgularla down ihtimali yüksek dediler bende de ihtimal var da merak ettim 

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 1,027 göst.
0 oy
14 cevap 678 göst.
+1 oy
17 cevap 632 göst.

650,832 soru

3,426,571 cevap

4,258,973 yorum

183,935 üye

...