0 oy
119 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (25 puan)
Arkadaşlar 28. Haftamda gebelik şekeri çıktı. Açlık 100un üzerinde tokluk genelde 140'in altında ama duruma göre yükselebiliyor. Doktorum açlık şekerimin sınırda olduğunu söyledi diyet verdi ve günde 7 kez ölçüm yapıyorum. Bebeğime bir şey olur mu diye çok endişeliyim. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
Gebelik haftası 28 +6

2 Cevap

0 oy
(3,125 puan)
Çok risk yaratacak degerlede degil diyetle toparlaya bilirsin canim gecmis.olsun
(25 puan)
Çok teşekkür ederim inşallah  sorun olmadan geçiririm bu dönemi.
-Reklam-
0 oy
(128 puan)
Merhaba  2 hafta önce gebelik sekeri cıktı. Diyetisyenle devam ediyorum. 

Basit şeker hamur ekmek pirinç patates bezelye havuç meyve bunlar sınırlı. 

Cavdar ekmeği yiyorum yemeklerin yanına 1 ya da 2 dilim. Sebze ve protein ağırlıklı besleniyorum. Diyetisyen diyeti beni 2 günde 1 kilo zayıflattığı için ben şekerimi evde ölçerek yemekleri biraz artırdım. 

Açlık genelde 90 95 arası çıkıyor. Tokluk diyet yemeğiyle genelde 120 altı çıkıyor. 

Doğuma kadar diyete devam. Tokluk üst sınır 150 diye biliyorum. 

Yürüyüşün de faydalı.oldugu biliniyor ama ben zaman büküp yapamıyorum maalesef. Eğer kendiniz şekerinizi ölçüyorsanız. Yemeniz gereken miktarı bir süre sonra öğreniyorsunuz. Ayrıca ac da kalıyorum çoğu zaman ama doktor açlığın bebek de sıkıntı yaratmayacağını söyledi. Umarım öyledir. 
(25 puan)
Size de geçmiş olsun. Ben diyet yaparken normalden daha çok canım istiyor sakıncalı yiyecekleri o yüzden zorlanıyorum. Biraz da stres yapıyorum ona bağlı da yükseliyor galiba şekerim. Ama verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
(128 puan)
Benim de öyle oluyor. Canım denediğim her şeyden istiyor. Ama yiyemiyorum.  Çikolata kahvenin yanına bir dilim alıyorum sadece. Şekerimi ölçüyorum yükselmemiş oluyor. Beni evde olcum yapmak biraz rahatlatti

648,895 soru

3,419,231 cevap

4,250,362 yorum

183,414 üye

...