0 oy
176 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (9 puan)
düzenledi
Merhabalar.. Çalışan bir Hamile olarak sorum var. Ben optisyenim. Mesul müdür olduğum için rapor alma durumu problem. Yani içinizde bu durumu yaşayan varmı ne yaptı. Doktorum 37. Haftada kesinlikle rapor alman lazım dedi. Ama alırsam reçete girişi engellenir. Kısaca ben işe gitmesem şuanda da gitmiyorum zaten ama raporda almazsam olurmu. Yada siz nasıl Bi yol izlediniz. 
Gebelik haftası 34.

6 Cevap

0 oy
(2,186 puan)
reçete girişi nasıl engelleniyor anlamadım
-Reklam-
0 oy
(158 puan)
37 Den sonra mutlaka rapor almanız gerekiyor çünkü doğum parası alacaksınız diğer türlü nası olur bilmiyorum ama zaten yasal olarak devlet size rapor  veriyor. Normal de 32 de başlıyor 37 ye kadar uzatılabilir 37 den sonra zprunlu
0 oy
37den sonra rapor alıp izne cikmalisimiz sigortanız yattığını surece recete girişinizi engelleme hakları yok ve böyle bir durum olacaginida sanmıyorum..sizin gorevinizin geçici idaresini is yeriniz yaomak zorunda sonucta hamike olduğunuzu biliyorlar. Alo sgk yi arayin detaylı bilgi alın. Dogum yapincada gel çalış mi diyecekler el kadar bebeyle.
0 oy
(105 puan)
3+1 sözleşmeli memurum. 32den sonra doğum iznine ayrılacağım. sözleşmeli olduğum için 40 gun rapor hakkım vardı. 5er gunluk rapor ve yıllık izinlerle 29a kadar geldim çok şükür. 

devlette 32. haftadan sonra doğun iznine çıkabiliyorsunuz zaten isteğe bağlı 37ye kadar devam edebilirsiniz sonrasında zorunlu olarak doğum iznine çıkıyorsunuz. sizin 37de neden rapor almanız gerekiyor onu bu sebeple anlayamadım. özelde de 37den sonra çalışamazsınız diye biliyorum. reçete girişi nasıl engelleniyor onu hiç anlamadım. bu sizin yasal hakkınız.
(9 puan)
Evet ama maalesef. Optisyenlik mevzuatında öyle bir hak tanımıyorlar. Mutlaka yerine birini bulman lazım. Yada hiç raporlu görünmemek lazım. Rapor alırsan sgk ya giden reçeteler mesul müdür adına girildiği için raporlu zamanda bunu engelliyorlar. Halbuki saglık durumları elinde olmayan sebepler.
0 oy
(34 puan)
5 haftalık hamileyim öğrenir ogrenmez is yerime bildirdim hemen hamilelik iznine çıkartilar 9 ay maaşımı normal alcam evde doğumdan sonra annelik iznim var 2 yıla kadar yine ayni şekilde maaşım geliyor turkiye de niye böyle çalışmak zorunda hamileler?
0 oy
(14 puan)
Şuan 35 haftaligim rapor aldım ama hala para yatmadi .

Ama raporda giriş tarihi var çıkış yazmyr.

Sizce rapor nezmn isleme alınır .veya para nezmn yatar.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 69 göst.
0 oy
0 cevap 50 göst.
0 oy
4 cevap 114 göst.

652,044 soru

3,431,386 cevap

4,264,158 yorum

184,289 üye

...