+2 oy
345 göst.
Doğum kategorisinde (307 puan)
Merhaba hanımlar dun gece sancim vardi once 40 dk arayla gibiydi sonra sıklaştı sabaha karşı 10 dakkada bir sancim olmaya basladi ve damla damla kanamam oldu. Hemen doktora geldik ve bebek doğmak üzere acil almamiz gerek sizi dediler. Riskli bir gebelik yasiyordum, bebegime 12. haftada gastroşizis tehşisi konmuştu yani bağirsaklarinin bir kismi karninin disinda amniyotik su icindeydi. Ben ilk duydugumda şok oldum ama bu yaygin bir durum korkacak bir sey yok dedi doktorum. Genetik test yapildi rahatsizligin sebebi genetik olabilir mi diye ama cok sukur bir sikinti cikmadi. Bebek bu sekilde gelisir ama ilerleyen haftalarda suyun azalabilir, gelisim geriligi olabilir vs dediler. Takibimi hep perinatoloji yapti ve cok iyi bir doktorum var cok sukur ki. 24. haftada bebegin suyu azalmisti 10 gun kadar havuc suyu ictim ve her gun 3 lt su ve bebegin suyu cok sukur ki artti. 32. haftamda doktorum bebegin midesinin de karnindan ciktigini soyledi. Yani dogar dogmaz ameliyata alinacak ve disardaki organlar karnina yerlestirilecekti. Ben gebeligimin basindan beri acaba ne olacak, bebege karnimda bir sey olursa vs diye cok endiseli zamanlar yasadim. Ama her zaman inandim ve guvendim hayir vardir bu iste de diye. Olumsuz seylere elbettw uzuldum ama asla umutsuz olmadim. Bu gun sabah da bebegin gelecegi tuttu ve acil sezwryanla dogum yaptim. Bebek de hemen ameliyta alindi cok sukur durumu iyi yogun bakimda kalacak bir sure.

Boyle uzun uzun yazmak istedim cunku her hamilelikte bazi olumsuzluklar oluyor. Her ne olursa olsun guclu, inancli olmak ve bebege hep olumlu mesajlar gonderip onunla konusmak lazim. Ben igne yaptirmaktan bile korkarim nasil doguracagim diyordum ama Allah gercekten o gucu veriyormus. Cok sakindim ve cok kolay oldu her sey. Yani guzel anneler her kosulda olumlu olup, cok guclu oldugunuzu unutmayin, mucizeler her zaman vardir :)) Insallah herkes saglikla bebegine kavussun.
Gebelik haftası Bitti

4 Cevap

+1 oy
(960 puan)
Çok zor hamilelik geçirmişsiniz ama hep pozitif olmanız da çok güzel. Bebeğiniz çok şanslı bence annesi siz olduğunuz için insallah en kısa sürede sağlığına kavuşur ve başka sıkıntı yaşamazsınız. 
(307 puan)
Çok teşekkür ederim, amin :)
-Reklam-
0 oy
(316 puan)
Güçlü annennin güçlü bebişi masallh rabbim yogun bakimdanda cikmasiyla beraber ömür boyu ayirmasin sizi
(307 puan)
Amin çok sağ olun :)
0 oy
(197 puan)
Bu yasadiklarinizi ben de yasadim..ama olumsuz sonuclandi ama simdi yeniden hamileyim insallah bu defe saglikli oluruz.. insallah sizin iyi olur saglicakla kucagina alib evinize goturursunuz
(307 puan)
Tesekkur ederim, insallah siz de saglikla kavusun bebeginize
(197 puan)
Insallah..sag ol canim
0 oy
(198 puan)
Maşallah sana Allah gücüne güç katsın bebeğinide sağlıkla tez vakitte kavuş inşallah 

İlgili bir soru bulunamadı

653,374 soru

3,436,648 cevap

4,270,105 yorum

184,641 üye

...