0 oy
152 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (95 puan)
Kızlar merhaba, 25 haftalık hamileyim ve bir kaç gündür sırtım ağrıyor. Özelikle sola doğru daha fazla ağrıyor. Sizde böyle bir problem yaşadınız mı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim 
Gebelik haftası 25

6 Cevap

0 oy
(211 puan)
Bende 25 haftalikta başladi sol bobregim bişey baski yapiyor gibi cok yürümekte zorlaniyorum belim ağrıyor sırtım agiriyor Allah yardımcımız olsun sağlıkla kucağımıza versin Rabbim daha beterini gostermesin 

Gebelik haftasi 28
(95 puan)
Sürekli devam edecek mi acaba bu, yatırmıyor insanı
-Reklam-
0 oy
(72 puan)
Benimde 21 haftalık 2. Gebeliğim. İlkinde normal bel ağrılarım oluyordu. Bunda sizin dediğiniz gibi sol tarafında ağrı oluyor. Sanki böbrek ağrısı gibi. Bende anlayamadım nedenini. Özellikle ayakta çok durursan fena halde ağrı ve batma oluyor.
0 oy
(152 puan)
Valla bu sol sırt ağrısı okdr kötü ki sırt egzersizi de yaptım ama işe yaramadı sanırım midemiz o tarafta olduğu için şişiyor baskı yapıyor 
0 oy
(3 puan)
Canım merhaba bende de aynı ağrı vardı bebek baskı yaptığı için sağ böbreğim büyümüş gece uyuyamıyordum sen bi doktora git istersen 
0 oy
(2,112 puan)
Benim ilk gebeligimde olmustu. Doktorum d vitaminime bakti cok cok dusuktu degerlerin altindaydi. D vitamini takviyesi kullaninca gecti, doktoruna mutlaka bahset.
–1 oy
(0 puan)
25 hafta sonrasında sırt ağrıları gebelik süresince sık karşılaşılan bir durumdur. Bu ağrılar gebeliğin ilerleyen aşamalarında sırt bölgesinde bulunan kas ve ligamentlerin genişlemesine bağlı olarak ortaya çıkabilir. Ayrıca bebeğin büyümesi ve ağırlığının artışı da sırt ağrılarının sebebi olabilir. Bu nedenle sırt ağrılarını hafifletebilmek için aşağıdaki önerilere uyabilirsiniz:

Düzenli egzersiz yapın: Düzenli olarak yapacağınız yürüyüşler, yoga gibi hafif egzersizler sırt ağrılarını azaltabilir.

Sırtınızı destekleyin: Sırtınızı destekleyecek bir yastık ya da havlu kullanarak otururken ve yatarken sırt ağrılarınızı hafifletebilirsiniz.

Sırtınızı ısıtın: Sırt ağrılarını hafifletebilmek için sırtınızı ısıtabilirsiniz. Isıtma pad ya da ılık su banyosu gibi yöntemleri kullanarak sırtınızı ısıtabilirsiniz.

Doktorunuza danışarak ağrı kesici ilaçlar kullanın: Eğer sırt ağrılarınızın hafifletilmesi için doktorunuz tarafından verilen ağrı kesici ilaçları kullanabilirsiniz. Ancak ilaç kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışarak kullanım dozu ve süresini belirleyiniz.

654,603 soru

3,441,198 cevap

4,274,979 yorum

184,940 üye

...