0 oy
97 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (280 puan)
12+5 haftalık hamileyim. Şimdiye kadar çok kez şiddetli kanama ile hastanelik oldum. İğne ve ilaçlar kullandım hala da kullanıyorum. Kanama alanım çok büyüktü ama son iki haftadır kanama şiddetli değil kahverengi ve leke şeklindeydi. Böyle böyle kanama alanımın biteceğini söylemişti doktorum ve nitekim dün kontrole gittiğimde kanama alanımın artık çok küçüldüğünü öğrendim.

Ama bu defada doktor plasenta aşağıda rahim ağzını kapatmış dedi. O sırada ikili test yapıldı bebeğimin sağlıklı olduğunu duymak ve kanama alanının küçüldüğünü duymak beni mutlu ettiği için plasentanın aşağıda olmasının ne gibi etkileri olur diye sormak aklıma bile gelmedi. Doktorum da bir şey demedi. Sonra eve gelip internetten araştırdıkça moralim bozuldu.

Şimdiye kadar çok kanamam olduğu için hep yatarak geçirdim sadece tuvalet ve yemek için kalkıyordum. Doktorum bana kanama alanı küçüldüğü için artık yavaş yavaş rutin hayatına dönebilir kısa yürüyüşler yapabilirsin ama ilişki yasak dedi o kadar.

Ama ben plasentanın aşağıda olması ile ilgili yazılar okudukça hep yatmaya devam ettiklerini yürümenin iyi olmadığını öğrendim. Kafam karıştı. Benzer durumları yaşayanlar öneri ve tavsiyede bulunabilir mi? 

Uzun oldu, şimdiden teşekkürler.
Gebelik haftası 12+5

2 Cevap

0 oy
(449 puan)
Bende 21+3 geçen hafta ayrıntılı da plesantanın aşağıda oldugunu öğrendim 

Bana da hiç bir şey söylemediler sordum cevaplamadılar 

Ne yasak ne yasak değil ne yapmam lazım dedim 

İlişki yasak ve ağır işler yapma dedi sadece bende araştırıyorum 1 saatten fazla ayakta kalınca ağrım oluyor ilişkiye girdiğim zamanlarda da doğum yapıyormuşum gibi alt tarafım ağrıyordu ondandır diye düşünüyorum

Sizin kanamanız varmış eğer ilk gebelikse ve eşiniz sıkıntı yaratan bi eş değilse yatın riske atmayın
(280 puan)
Ben zaten baştan beri yattığım için annem ve kayınvalidem dönüşümlü bakıyorlar bana sağ olsunlar, bu anlamda sıkıntım yok.
Çok teşekkür ederim cevabınız için belli ki dikkat etmek kaydıyla rutin hayatınıza devam ediyorsunuz. İçim rahatladı sayenizde, teşekkürler.
-Reklam-
0 oy
(490 puan)
Öncelikle geçmiş olsun. 23. Haftamda plasentanin aşağıda olduğunu öğrendim kanama riski ve açılma olup erken doğumu tetikler diye ilişkiyi yasakladı ki ben onun öncesinde de açıkçası ilişkiden uzak durdum ağrılarım oluyor diye. Çalışan biriyim ve doktorum günde en az 1 saat yürümelisin dedi. Normal hayatima devam ediyorum. Sadece doğumu tetikleyecek hareketlerden yani çömelme gibi hareketlerden uzak duruyorum iliskiyede girmiyoruz. Yukarıya  çıkma ihtimali de var dedi doktorum ben normal doğum istediğim için yukarı çıksın diye dua ediyorum ve dikkat etmeye özen gösteriyorum. Onun dışında markete işe gezmeye gidiyorum gündelik hayatım devam ediyor. Bu durum doğum esnasında fazla kanamadan kaynaklı olduğu için sezeryan yapılması gerekilen bir durum maalesef. O yüzden çok üzülmeyin çok şükür bebeginizde iyiymiş sadece kanama olmamasına dikkat edin. 
(280 puan)
Benim baştan beri doktorum çalışmama izin vermemişti, öğretmenim, ayakta çalışmam gereken bir işim olduğu için hala da çalışamıyorum. Ruhsal olarak da hep evde olmak hiç bir iş yapamamak çıkıp bi markete bile gidememek beni aşırı yıprattı. Ama görüyorum ki siz markete, işe vs gidebildiğinize göre ben de doktorumun dediği gibi rutin hayatıma ufak ufak dönebilirim. İnşallah sizin de benim de yukarı çıkar ve atlatırız bu riski.
Teşekkürler cevap verdiğiniz için. İnanın çok rahatladım okuyunca.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 94 göst.
0 oy
1 cevap 75 göst.
0 oy
3 cevap 151 göst.

648,404 soru

3,417,536 cevap

4,248,276 yorum

183,291 üye

...