0 oy
219 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (30 puan)
Bebeklik çaği aşilari hakkinda tereddute dusup saglik ocagina aşi reddi yapan var mi?

3 Cevap

+1 oy
(1,606 puan)
Yani yıllardır yapılan aşılar bu sonuçta neden yaptırmamak istediğinizi anlamadım hepimiz olmuşuz bu yasa gelmişiz şimdi bebek bekliyoruz ve doğacak bebeklerimize aşı reddi istiyoruz neresinden tutarsak tutalım mantıksız bir şey çıkıyor ortaya sanırım aşı reddi yaparak bebeğinizi koruyacağınızi düşünüyorsunuz hayırlısı olsun diyecek bişey yok dilerim Rabbimden bebeğiniz hiç bir hastalığa yenik düşmez.
(515 puan)
Benim ailem bize yaptirmadigi için ben kendimde gönül rahatligiyla çocuğuma yaptirmiycam:) umarım sizin de çocuğunuz da hiçbir hastalığa yenik düşmez
(30 puan)
Prof doktor Alişan Yildiran cocuk imminolojisi ve alerji uzmani bi arastirin konusmalrini dinleyin.
(1,606 puan)
O senin kararın buda benim yorumum Amiinnnn Allah razı olsun rabbim kimseyi evladiyla sinamasin kimseyi pişmanlik içinde bırakmasın heleki evlat konusunda ilk evladım daha kucağıma almadım ama evlat dediğimde bile içim kıpır kıpır oluyor rabbim acısını göstermesin
Yine alisan yildiran bende diyorum niye bu kadar tutuklu cevap yazmama gerek kalmadi artık.
(515 puan)
Amin aminnn benimde ilk çocuğum
-Reklam-
0 oy
İmza verirseniz yapıyorlar. Ancak asi reddi yaptığınızda olasi durumlarda sorumluluk size kalıyor. Okul çağında isede ogretmenlerine bilgi vermeniz gerekir.
Amerika'nın asi takvimine uymuyorsunuz uyuyor olsanız menejit a ve b aşıları ile rotavirus aşısı ucretsiz olurdu. Ordan gelen asilar senin bakanligin tarafindan inceleniyor. Ayrica her aşının patenti bir üretimi oluyor. Suan mevcut aşılar eskiden beri değişmemiş ve çoğunluğu Türkler tarafından icat edilmiş receteler. İstersen tarihlerinede bakarsın. Dünyada o ulkeye ayri bu ülkeye ayri bir uygulama yok. Almanyada bile asi karşıtı grup icin caydırıcı cezalar varken bizde imza karşılığında bitiyor hersey. Bu aşılar durup dururken cikmis şeyler değil yıllar boyunca cocuk olumlerin ve vakaların artışından sonra inceleme ve araştırmalar sonucunda ortaya çıkmış bir durum. Aşıların tum iceriklerini yazma zorunluklari var. Bu aşıların yapılamadığı çoğu ülkede aşı olanlarla olmayanların incelenmesi sonucunda aşı olanların hastalıkları büyük oranda atlattığı gözüküyor.

Ayrıca kendim bizzat bu aşı karşıtı olan arkadaşlarımın yaptığı pişmanlıkları gördüm.  Sadece asi karşıtlarını degil asi taraftarlarını donleyin egeisi dogrusu daha anlaşılır.
(30 puan)
Cvbini kendiniz vermissiniz cunku o asarin maliyeti yuksek bize vermiyorlar.kendnn isterseniz yaptiriyorsunuz.eczaneden para karsiligi aliyorsunuz yaptiriyirsunu.qlmazsaniz yaptirmazsan8z sorun var mi?veya bisey imzaltiyorlar mi?mantik yuruturseniz cok seyin havada kaldigini gorursunuz.madem kendi istemene gore özel asilar yapiliyorsa,i obur asilarida kendi hur iradene birakmalari gayet normal.bu arada ben kim yaptiryir kom yaptirmiyor diye bi soru sormadim.tereddutluyum jurdaki annelrinde fikrini almak istedim.isteyen yaptirir isteyen yaptirmaz.devket boyle bir hak tanimissa komseye soz duşmez.
Devlet suze hak tanımış sizin asi yaptırmanız sizin sorumluluğunuz ancak asi yaoptirmadiginiza dair bilgi verilmeside sizin sosyal toplum zorunlulugunuz.
(30 puan)
Devlet bana asi yaptirdigimda bir garanti veriyor mu?hanimefendi.yan etki gosterdiginde kendi basinasin hic kimse sorumluluk almiyor.yaptirmadigimda niye kendini garantiye aliyor.ustunden  sorumlulugu atiyor.ben yaptirinca beni garantiye alacak niye hic bisey yok.Anliyacagin aşi yaptir yaptirma senin muhatabin olmayacak ben bunu anlatmaya calisiyorum.
Devlet getirilen aşıyı inceleyerek denetleyrek, yapılan aşıların sonrasında inceleme alarak, aşıların yan etkilerinin takibini yaparak, gosterilen yan etkilerin KİŞİYE ÖZEL olup olmadığını kontrol ederek sorumluluğunu alıyor. %1 dilimde dahi bir yan etki varsa bunu belirtiyorlar. Mesela "menjit aşısı ates yapabilir" "tetonoz aşısı kol ağrısı yapabilir" gibi. Sizin çocuğunuzun yan etkisinin alması aşının güvenirliğini etkilemez. Siz asiyi yaptirmamaniz durumda devletin toplum sağlığı konusunda zorunlu kıldığı aşıyı yaptırdığıniz an itibari ile garanti altına alinacak ve sisteme işlenecek.asi.olan cocugunuzun hastalaa ve iylesme evresi incelenecek ona göre tedavi edilecek. Ancak siz asi yaptirmadiginzda bu hastaligin asi ile bağışıklık kazandirilabilecegi ancak sistemin bunu yeni tanıştığı için agir atlatabilecegi söylenecek. Siz kimden duydunuz bilmiyorum ama asi yada ilac yan etkisinde kimsenin sorumluluk almadığını ama benim kardeşimin penisiline alerjisi olduğu ve belirtildigi halde igne yapan hemsire yaptirim aldı ustunede kardesim icin ozel tedavi aldı.
0 oy
(515 puan)
Ben kendim sağlık ocahiyla konuştum yaptırmak istemiyorum diye sıkıntı yok belge imzaların istemiyorum diye dediler 
(30 puan)
Cunku eskiden doktorlarda ucret kesiyorlardi yaptirmayan aileler icin doktorlar ikna etmeye cansliyordu.simdi o kalkti diye biliyorum.o yuzden rahat bi sekilde imzalatiyorlsr.siz dogumdan sonra kendijiz mi? Gittiniz.onlar mi aradi saglik ocagindan. Sizi.birde ne gibi seyler imzalatiyorlar
(515 puan)
Canım ben hala doğum yapmadım 34+3 üm tetanoz aşısı için arayıp çağırdılar yapmayacam dedim tutanak imzalamn lazım dediler gittim imzaladım .. bebek aşısı da yaptırmaya az dedi sıkıntı yok doğumdan sonra onun içinde imzaların dedi..kağıdı okudum sadece onların bize bilgi verdiği ve bizim aşıyı kabul etmediğimiz yazıyorlar ilerde bir sıkıntı olursa elimizde bulunsun diye imzalatiyorlar
(30 puan)
Bende 11 haftalikken gittim kan tahlili yaptirmaya bana hemsire bilgilerimi alirkan soruyir.tetanoz asin var mi?evet olk hebeligimden var desim.kac doz dedi.3 doz dedim.onu 5e tatamalmak gerekiyor diyir bana.neyin kafasini yasoyorlar bunlar anlamiyorum.kulaktan dolma bilgerle senelerdir bilgisizligi asiliyorlar.coxgu domtor hamilelikte tetanoz asisini onermiyor.biz napalim saglikcilar kendi aralarinda biyle uzlasmaya duserse jizim suphelenmememiz olanaksiz.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 211 göst.
13 Mart Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Ozge30 (58 puan) sordu
0 oy
2 cevap 81 göst.
5 gün önce Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Dilanpltt (11 puan) sordu
0 oy
3 cevap 96 göst.
21 Aralık 2023 Doğum kategorisinde Mevanur09 (145 puan) sordu
0 oy
2 cevap 173 göst.

654,400 soru

3,440,395 cevap

4,274,115 yorum

184,894 üye

...