0 oy
83 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (80 puan)
Arkadaşlar merhaba ben biraz stresli ve gergin bı gebelik geçiriyorum elimde değil herseye  evham yapiyorum kafama takıyorum hep bişey mi olcak korkusu oluyor sonra ağlıyorum daha önce düşük yaptım korkularım ondan sanırım. Bebeği çok etkiler mi ? 
Gebelik haftası 13

1 cevap

0 oy
(672 puan)
etkiler tabi ki. sizin şuanki duygu ve düşünceleriniz bebeğinizin karakterini belirleyecek. evhamlı bir birey olacak en basiti. hamilelerin de kullanabildiği sakinleştiriciler var. doktorunuzla bu durumu konuşun derim. 
(80 puan)
yeniden gösterildi
Hani böyle biraz akışına bırakmak istiyorum bı sıkıntım yok çok şükür rahat olayım keyfini çıkarayım diyorum sonra aklıma kötü şeyler geliyo ya bişey olursa diye kendi kendime stres yapıyorum
(672 puan)
canım ben 7yıl uğraştım hamile kalabilmek için. öncesinde kimyasal gebelik bile geçirmedim. öğrendiğimde ya düşer beni bırakırsa diye ağladım. benim tüm ilaçlara alerjim var. Ya doğumda ölürsem bensiz napar diye ağladım. 24 haftalık olduk. 24 hafta boyunca çekilen ultrason fotoğraflarında bebeğimin kaşları hep çatık. doktor farketti bu durumu ve benim psikolojimin bebeği nasıl etkilediğinden bahsetti. kendime çok kızdım sonra. doktorum bir sakinleştirici verdi. şuan sadece hamileliğimin tadını çıkartıyorum. bebeğimle konuşuyorum, müzik dinliyoruz, ona kitap okuyorum. inanır mısın hareketleri bile değişti karnımda. benim geç aklım başıma geldi. o yüzden sende yapma. onların mutlu olmalarını isterken şimdiden mutsuz olmalarını sağlamak çok üzücü. önceden kötü bir tecrübe yaşamışsın böyle düşünmekte haklısın ancak bak ilk üç ayı atlamışsın. Allahın izniyle birşey olmaz içini ferah tut.
(80 puan)
İlk haftalarda alışma süreci oluyo ne yapacağını bilememezlik kaygı korku daha sonra kalp atışını duyunca büyüdüğünü görünce aranda inanilmaz bir bağ oluyor sonra kaybetme korkusu devreye giriyor 9 ay nasıl gecicek diye düşünüyorum bu süreçte ya bişey olursa diye umarım sizde sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi :)
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 584 göst.
21 Temmuz 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Narin Ali (7 puan) sordu
0 oy
1 cevap 75 göst.
0 oy
2 cevap 73 göst.
15 Aralık 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Ayselq (185 puan) sordu

653,393 soru

3,436,718 cevap

4,270,187 yorum

184,647 üye

...