0 oy
257 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (127 puan)
Arkadaşlar sezeryan sonrası normal dogum istiyorum ama ilki 39.haftada kakasini yaptığı için zorunlu sezeryan oldu baya bir açıklık vardi simdi bu dogumda denemek istiyorum doktorum ssvd uzmani herhangi bir sıkıntı görmüyor 2 yıl olacak arası merak ettiğim sezeryan sonrasi normal dogum yapanlar biraz tecrübelerini paylaşır mi 

Arası kısa gibi yorumlar olabilir ama gerçekten alanında uzman doktor ve 10 bin civarı olacak doğum 
Gebelik haftası 30+4

2 Cevap

0 oy
(182 puan)
seçti
 
En İyi Cevap

ben canim :) 1 buçuk yil ara ile ssvd yaptım ama ilk normal dogumum yurt dışında oldu. bebim yaptığım zamanlar Türkiye'de doğum yaptiran doktorlar çok yoltu olanlarda 5 yıl ara ile diyordu. ama şuanda 2 yil ara ile yapan doktorlar var.


eger hamilelik ve dogum surecin normal ilerler ise ve sende dikkat edersen ssvd çok güzel. benim ilk ssvd mumda aşırı rahat ve kolay geçmişti. normal dogumdan asla korkma ve denilenlere de kulak asla kimse yasamadan bilmez. ama sunu unutma dogal bir dogum dogal bir surec herseyi kolaylastirmak senin elinde. biz kadinlar bu fitratta yaratilmisiz. ve fitratimizi bozmayacak sekilde bir dogum tabiki kolay olur.


Kolay derken mesela şuan yediklerimiz den tut kullandığımız ilaclar bile bizim fitratimizi bozuyor. bundan simdiye kadar sakinamadik ama simdiden sonra dogum da yapacaksan cok dikkat etmelisin.


beni yurt dışındaki arkadasim normal doğuma tesvik etti. ve anlattiklari yurtdisindaki doktorlsr beni cok motive etti gorduklerimde. turkiyedeki yapilan doğumlarda arasinda cok fark vardi. mesela orada dogum yapacak kadin isterse evinde de yapabiliyor. doktor evine geliyor ve bu cok muthisti benim icin. kendi evim de sancimi cektim doktorun talimatlarina uydum ilik suya oturdum. en onemlisi one dogru egilip comelerek dogun yaptim. bence bunlar cok etkili. bebegim sakin loş bir ortamda doğdu o kadar sakin bi bebisim olduki. bilmiyorum ya benim 2. dogumumdu ilki mecbur sezeryan olmustu ve erken dogum olmustu cok zorlanmistim .


normal dogumda hemen bebegimi kendim emzirip kendim bakimlarini yaptim. sezeryanda biri vermez ise kendim uzanamiyordum.


2. ssvd u mumu turkiyede bir ozel hastanede yaptim doktor yaptirmayacagini soyledi ama ben israr ettim yine ilk ssvd mum gibi hersey yolunda gidiyordu tum gerekenleri ilkinde yaptigim gibi yaptim dogumuma kadar ozen gosterdim. ama dogum sirasi doktor cok evham yapti benim 7 cm acilmam varken biraz daha bekleyip dogumum gerceklesecekken bana surekli sezeryan ol diyordu moralimi dusuruyordu destek yerine korkutuyordu beni. ve beni artik beklemek istemedigi icin suni sancida verilmiyor ssvd da hersey dogal oluyor beklemek istemwdi suyumu patlatti ondan sonra surec benim icin zorlasti. 


suan 3. ssvd umu yapacagim bu kez devlet hastanesinde düşünüyorum ama nasil olur bilmiyorum hersey 2 normal dogumum gibi olursa evimde son ana kadar beklemeyi düşünüyorum. cunku gercekten turkiyede isini hakki ile yapan (cook ucret taleb eden ozel hastaneler disinda) cook cook nadir doktor var. 



(182 puan)
canim benim ilki sezeryandi daha oncesi cocugumda olmadigi halde aslinda 2 gunde ayaktaydim ama yinede bana zor geldi. ve etkilerini arastirdikca daha da etkilendim. sezeryanin anneye degilde bebege olan etkilerinden bahsediyorum. ben o etkilerin hepsini sezeryanla olan cocugumda yasadigim icin belkide . normal doguma beni arkadasim tesvik etti bebegim icin istedim ben kendi sezeryan acim normal dogum acim hiç düşünmedim. en cok bebisimi düşündüm. ve Allah'a hamd olsun hersey yolunda ilerledi normal dogum yapabildim. kesinlikle denilenlerle alakasi da yoktu. dogumu her hucreme kadar hissettim bebegimde kendini hazir hissettiginde çıktı ve sakindi. sonrasi da cok kolayligini gördüm mesela hemen sütüm geldi.halbuki ilk oglumu emzirememistim. bebegim oyle sakin bi bebektiki emzirip yatiriyorum kizimin mizaci hala oyle sakin :) belki fitratinda var bilmiyorum. ama mesela kizima dogumdan sonra ilac vermedim kimsayasal olan herseyden de uzak tuttum bununda etkisi olduğunu düşünüyorum. bu konular cok uzun :) . 2. ssvd da da sadece dogumda yapilanlar beni zorladi o da yani kesinlikle bir sezeryan uyusma sonrasi acisi gibi değil. bak şöyle düşün. bedenin bebegi cikarmaya hazir oldugunda sancilarla ile hem seni hemde bebisini hazirliyor sancilar ilk hafif git gide siddetleniyor ve en son sancilar sonrasi doguruyorsun hepsi 10 saat bile suremedi iki ssvd dada ayni ilerledi. bebegin dogacagini bildigi icin hazirlikli sense o dogumdan sonraki rahatligi eminim hic yasamamis olacaksin. kendini korkutacak cekindirecek videolar tazilar okuma derim hep pozitif düşün. iyi olacağını dusun ve hazirlik yap mesela sporla bitkisel ilaçlarla (tabi bir hekim onerisi ile son haftalarda) yardimci ol doğumuna

ben 2 normal dogumumuda Allah'ın takdiri tam gününde oldu yani uygulamadaki günde oldu bigin oncesi nisanim geldi sonra hafif sancılar sık sancilar gelince de dogdu. kesinlikle sancilar dogumun zor kismi ama o da dedigim gibi vücudun seni yavas yavas alistiriyor ona bi suni sanci gibi degil. zaten ssvd yapan kisiye suni sanci verilmiyor.

en son dogumumda son hafta kala doktor eger bu hafta dogmazsa ve bebek kilo almaya devam ederse normal yapamazsin dedi bebegim 3600 du. bende onceki yurtdisinda doktorlarin bana yaptirdiklsrini uyguladim. son hafta surekli merdiven indim ciktim son hafta gunde 3 kez zahter kekik cayi ve hurma yedim. ve iliskiye girdim.

sunuda unutma her dogum farklidir. insallah hersey yolunda gider. ben bazen burdaki kisileri okuyorum mesela erken dogum yapan o kadar kisi varki dua ediyorum diger dogumlarim gibi olur insallah

ben 2. ssvd mum da 2 cocugum vardi ailemden uzakta yasiyorum annem çalıştığı icin sadece 1 hafta yanimda kalabildi. ama ben zaten ilk gunden ayaktaydim. evimi supurup temizligimi yemegimi yapar haldeydim. sezeryandan ister istemez bi kisitlama oluyor en basiti gülerken bile ya da oksururken bile dikis yerin aciyor . cok konustum galiba cnm hakkini helal et :) birisi boyle ssvd yazinca destek cikmak istiyorum asla denilenler bilinenler gibi olmadigini anlatmak istiyorum
(127 puan)
Ya gerçekten teşekkür ederim daha olsa okurdum yine de:)Bana bakan çoktu bir ayda ben daha toparlayamamistim ayakta oluyordum ama hep ağrıyordu dikişler acı eşiği aşırı düşük biriyim 3 cm açılma varken bile acıdan kıvranıyordum açıkçası sancım çok yoğundu hep en sonlara vuruyordu ama nasip olmayınca olmuyormuş onda tevekkül ediyorum bunda da isterim hep pozitif ayarlıyorum kendimi bir sıkıntı olmazsa nasip olur inşallah öncesinde de normal doğumun bir kısmını gördüğüm için ikisi de çok zor ama olursa cok isterim normal yasim da genc sonra tekrar bebiş isteyebilirim birkaç tane:))
(182 puan)
canim youtube da betterwithq diye bi kanal var o da su da dogum yapmis sanki benim ilk ssvd mumu anlatiyor bi dinle derim videosunu
(127 puan)
Teşekkür ediyorum bakacağım
(6 puan)
Ne güzel anlatmışsınız bende geçen hafta dogum yaptım 2.sezeryan malesef. Özele dr uma ssvd için gittin son anda 39+4te sezeryan dedi. Israrlarıma ragmen olmaz bebek yukarıda v. S klasik cevaplar çok pişmanım keşke bekleseydim diyorum içimde o kadar kaldıki nprmal dogum Rabbim nasip ederse 3.evladımıza kısmet inşaAllah şimdiden araştırmalara başladım yazık çok üzülüyorum bu sisteme halbuki Rabbimiz dogru olanı bize gösteriyor sanki karşı gelmek gibi geliyor herşeyin bi vakti var vaktinden önce çocuk geliyor. Günahı onların boynuna. Dua edin nolur 3.bebegimi normal dogurayım inşaAllah
-Reklam-
0 oy
(1,797 puan)
1 sene ara ile ssvd yapanları okumuştum.benim 2.5 seneydi arası rahatlıklanyapabilirsin demişti dr um ama benim prensesim normal gelmeyi kabul etmedi :) 

Geçenlerde bir bayan ssvd yaptığını yazmıştı aratmadan bakıp okuyabilirsiniz.
(127 puan)
Ya nasip gerçekten bende isterim ama şartlar el vermezse herşey kabulümüz:)
2.Sezeryan nasıl geçti sizin için aynı doktorda mi oldu
(1,797 puan)
Farklı dr du. ( Şimdi 3. Yü olcam ilk drumda :))
Çok rahat geçti.işkiylemarasında ufak tefek farklar var.işkimde hastaneden yürüyerek çıktım ama 10 gün iki büklüm gezMiştim.2. de sandalye ile çıktım ama 2 gün sonra bütün işimi kendim yaptım.
İnşallah normal doğum olur onuda tadarsınız.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 194 göst.
0 oy
6 cevap 253 göst.
0 oy
5 cevap 218 göst.
17 Ağustos 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Gayebilal (13 puan) sordu
0 oy
6 cevap 338 göst.

652,419 soru

3,432,950 cevap

4,265,949 yorum

184,394 üye

...