0 oy
387 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (511 puan)

Ay kizlar gulceniz bana belki ama inanin bilmedigimden sorucam kafama takildi simdi bu saatte sizden baskada kimsem yok soracak...simdik bebis dogdugu zaman uyurken uzerini battaniyeylemi ortucem yoksa yorganla mi? Annem yun yorgan yapmis ince bise ama yinede agir geldi bana eger yorgan derseniz almayi dusunuyorum ilk gebelik oldugu icin maksimum derece cahilim kusuruma bakmayin ben bile guldum kendime sizde gulun vallahi bu saate akla takilirmi takiliyo iste :)

Gebelik haftası 33+1

8 Cevap

0 oy
(317 puan)

Canım bence yün yorgan çocuğa ağır gelir daha onun canı ne kanı ne sen güzelce ne kalın battaniye al yün yorganı ben 1 yaşındayken falan anca kullandım kullanmadım bile çünkü evin Normalde doğalgazlı değil mi zaten o kadar soğuk da olmaz evin Sıcaklığı da önemli Vallahi benim çocuğum kışın da o da şişte yorgan falan kullanmadım evimi de sabit sıcaklıkta bıraktım yorgana da gerek duymadım Bence sen güzel bir battaniye al kalın battaniye gerek yok bence yorgana Bu benim ikinci gebeliğim büyüklerim de öyle yaptırmıştı:) 

(511 puan)
Kalin battaniyesini aldim teyzesi o var abnem heves etmis hem yorgan hem dosek yaptirmis oysaki ben visko yatak aldim bunu kullanirsin usumez torunum falan dedi ama dediginiz gibi cani neki onun kaldirabilsin onu evim ufak ve cok cabuk isiniyor cok tesekkur ederim cevabiniz icin annemi kirmadan yok etmeliyim yorgani :)
(317 puan)
Anladım canım Bence anneni kırmadan yok etme o geldiğinde bazen üstüne falan Ser bazen yıkadın falan de hani kırılmasın baksana ne kadar güzel heves etmiş torununa ne kadar güzel duygu duygular Ne kadar güzel heyecanlar Aslında bunlar sende hevesini kursağında bırakmamaya çalış ama yorgan biraz ağır düşer Hem olmaz zaten üstünde zıbını atleti pijaması kıyafetleri olacağı için Allah korusun hasta olur terler sık sık değiştirmek de iyi değil kıyafetleri battaniyesini kullanırsın canım annen yokken olduğunda da 1 veya  Ser Ersin üstü sırt kırılması Ben öyle yapardım fikrimi söyledim canım:))
(511 puan)
Annem ztn baska sehirde yasiyor sadece dogum zamani gelicek sonra gidicek oyuzden sorun olmaz :) evlendigim zaman banada yun yorgan yaptirmis hala onu kullaniyoruz ben seviyorum valla agir ama guzel isitiyo tabi icinde donmek biraz zor tam 7 bucuk kilo :)
(317 puan)
:)) Ay canım benim ne kadar güzel ya Bak annen ne kadar güzel ilgileniyor Allah razı olsun ondan Sen gene de kalın battaniyesini kullan daha iyi olur Vallahi ben de yün yorgan kullanıyorum kışın çok da seviyorum güzel oluyor yani Ama büyüdüğünde Allah izin verirse inşallah yün yorgan kullanırsın bebişine:))
(511 puan)
Amin canim insalah..cok tesekkur ederim cevaplarin icin
-Reklam-
0 oy
(3,712 puan)

Yorganı da al ama 1 2 yaşına kadar ağır gelebilir kalın bi battaniye örtersin 

(511 puan)
Cok tesekkur ederim..kalin batyaniyesi var bir tane yeter sanirim o
0 oy

3.5 yaşında oğlum var yün yorgan yün halı peluş oyuncak tüylü şeyler yasak oğluma alerjisi var . Şuan 2.Ye hamileyim bunda yün hiç bişey kullanmayı düşünmüyorum alerji durumundan korkuyorum uyku setimin yorganı var onu kullanmayı düşünüyorum 

(511 puan)
Ben kebdimi bildim bileli yin yorganla yatarim elyaf olanlarla hic isinamam annemde supriz yapmak istemis heves etmis ama cidden yun yorhanlar cok agir ben bile yatakta donmekte zorlaniyorum alerjik durum olursa ztn doseginide kullanmam ama el kadar bebe bu yorgani nasıl kaldırsın altinda ezilir dedim kendimce ona takilmisti kafam..tesekkur ederim cevap icin
0 oy
(864 puan)

Ben 27 yasindayim bu yaşıma kadar hiç yün yorgan kullanmadım bana çok ağır geliyo taşıyamıyorum :) hep elyaf kullandım hazırlardan bebişe de ağır gelir ben el örgüsü kalın battaniye yaptım annem yaptı bi kaç tane de kalın ve ince karışık aldık hava durumuna göre örteriz 

(511 puan)
Bende tam aksi elyafla hic isinamiyorum :) ama dediginiz dogru baya agir oluyo bacagimin arasina koydummu cok rahat ediyorum ben ya :) kalin battaniyesi var bir kac tanede penyeden normal battaniyesi var dediginiz gibi mevsime gore kullanicaz artik
(864 puan)
Aynen canım en iyisi battaniye bebek için yumuşacık minnoş minnoş :)
0 oy
(553 puan)

Hayır neden cahil diyosunuz kendinize. Hepimiz hmen hemen ilk gebeligimizi yaşıyoruz doğal olarak tedirginlik yaşadığımız konular oluyor sormak en mantıklısı..

Bence siz yeni doğduğunda battaniye ortun bende oyle yapacam Allah izim verrse yorgan belki ağır gelebilir biraz büyüdüğünde kullanırsınız sağlıkla gelsin inşallah

(511 puan)
Dogum yaklastikca korkularim artiyo paniklemis durumdayim hic birsey bilmiyor gibi hissediyorum nasil bakicam dogru olan ne ya bakamazsam korkulari sardi gecenin bir vaktide bu yorgan meselesi takilinca kafama kendi kendime guldum aslinda baska derdin yok dusundugun seye bak dedim kendime :)
(553 puan)
Panik kaygı endise bendede var fazlası ile ben daha 29 haftalığım sizin haftanızda nasıl olurum tahmin ble edemiyorum rabbim hepimzie sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah:)
0 oy
(606 puan)

Bende yorgan  diktirdim canım ama bebek büyüyene kadar şilte olarak kullanmak için diktirdim sende şilte olarak kullanmalısın çok sağlıklı ben kendi yatağımda da yaz kış kullanıyorum  hem rahat  hem çok sağlıklı yazın terletmiyo kışın  üşütmüyor  . Bebeğin il doğduğunda  evini sürekli sıcak tutacagn için kalın battaniye bile örtmezsin  büyük ihtimalle  . 

0 oy
(147 puan)

Ben kaz tüyü aldım .6 yıl oldu sırası gelen kullanıyor :-) 70×130. hafif, yaz kış kullanılabiliyor, alerjik çocuklar için de elverişli. Gıdık tüyü çoğunluğu. 

Ama bizde yün yastık yorgan takımı yaptırmıştık ,yünler de kalite kalite. Çok hafif çok farklı bir yündü. Hatta yıkatmaya götürmüştüm bir defa adam bayılmıştı yününe , hafif olunca oda kullanılıyor yani. 

0 oy
(744 puan)

Valla canim annelik icgudusu olarak uzerinin acik kalmSna gonlumuz el vermez ama doktorlar ortmeyin diyor ustunu ince bi ortuyle ortsen bile yanlardan altina sikistirmak gerekiyor. Allah korusun yenidoganlar cok kolunu oynatrmis istemsiz ve yuzune gelip agzini kapatabilirmis . Bence ortulceksede ince bi battaniye yeterli kalin giydirrsin 

İlgili bir soru bulunamadı

651,112 soru

3,427,667 cevap

4,260,225 yorum

184,032 üye

...