0 oy
632 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (71 puan)
Hamilelikte çalışan haklarım neler arkadaşlar işlerine soylicem 8haftalik gebeyim. Çıkartmak isterlerse diye önden bilgim olsun.tazminat vs vermek zorundalar. Dogum parasını nasıl alırım 32.haftaya kadar çalışmayı düşünüyodum

12 Cevap

+1 oy
(263 puan)
Valla canim ben gebeyken isten çıkarıldım,haklarimi talep ettiğim için kurumla aram açıldı başka bir bahane ile cikardilar beni 20 haftalikken. Ama benim eşim avukat hemen dava açtık ekimde durusmamiz var bakalm.  seni cikarirlarsa yaz bana esim yardimci olur sanada. 
(71 puan)
Paranı alma olasılığın kac. Sen rapor almismiydin hiç uzun rapor. Kötü niyet tazminati veriyorlarmış en azindan
(263 puan)
Hic rapor almamıştım sadece hamileligimin basinda kanamam olmustu bi hafta rapor almistim. Yüksek ihtimalle kazanacağım çünkü eşim çok hırs yaptı haklı olarak sinirlendik ve geçerli bi nedenleri yok beni çıkarmak için.
(263 puan)
Zaten bi yıldır çalışıyordum orada ama cok daha fazlasını alacağım onlardan beter olsun pislikler hamile halimle strese soktular beni özel sektörlerin hepsi aynı
(71 puan)
Gercejten stres şimdi 170i aradım sgkyi gayet cikartabilirler diyo işten. Oyle bi kanun yokmuş hamilesiniz diye cikartamama
(263 puan)
Hamilelik dolayısıyla çıkaramazlar ama bana yaptıkları gibi kılıfına uydurup cikarabilirler. Bu durumda siz mahkemede sizi aslında hamilelik dolayısıyla çıkardıklarını ispat etmek durumundasınız. Kanunlar hamile calisana pozitif ayrıcalık yapıyor ve cok büyük bi suç islemedikten sonra hamilr çalışanın yanında oluyor.
-Reklam-
0 oy
Kotu niyet tazminatı dahil tum hwklarini alirsin
(71 puan)
Nedir bunlar hiçbir fikrim yok nerden alabilirim detaylı bilgi
Oyle bir sey soz konusu olursa avukattan profesyonel yardim alabilirsiniz ayrica hamilelik doneminde gunluk calisma saatiniz de azaliyor 8 saat degil 7 bucuk saatten fazla calistirilamazsnz bilginiz olsun
0 oy
(447 puan)
Çıkartmazlar korkma hiç bir sektör bu kadar yüksek tazminatı ödemek istemez.ne kadar büyük olursa olsun. İş yerine söyle sana fazla mesai yaptirmazlar 
(330 puan)
Nasıl bu kadar emin konuşuyorsunuz?
(447 puan)
Hamileyken işten atmak büyük tazminat demek. Madem öyle hamile kalınca bizim işimize yaramaz diyorlar o dusuncedeler neden o halde erkek personel almıyorlar? Hakkını mahkemede arasan dünyaları goturursun o okuldan o yüzden rahat ol stres yapma. Bak ben bi sirkette çalıştım hergün tirilyonluk tırlar cikariyorduk arkadaşım işe girer girmez 1 ay sonra hamile kaldı daha deneme süresi bitmemişti deneme süresi 2 ay. Mühendisis 2 yıl önce 4 bin maaş alıyorduk düşün hergün tirilyonluk iş yapan şirket bile o tazminatı göze alamadı ki sizinki özel okulmus stres yapma
(330 puan)
Tekrar soruyorum, nasıl bu kadar emin konusabiliyorsunuz? Mühendismissiniz. Ben avukatım.
(447 puan)
Skip to content
Mıhcı Hukuk Bürosu
MECİDİYEKÖY İSTANBUL

SÖĞÜTÖZÜ ANKARA

0(212) 909 19 94
BİZE ULAŞIN
AVUKATA SOR
Mıhcı Hukuk Bürosuİş Hukuku Hamile İşçinin İşten Çıkarılması
Hamile işçinin işten çıkarılması
HAMİLE İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILMASI
  
Ses oynatıcı

00:00
06:48
Hamile işçinin işten çıkarılması iş hayatında sıklıkla karşımıza çıkar. Bu tür bir süreç hem işveren hem de işçi için ciddi hukuki sonuçlar doğurur.

Yazımızda hamile işçinin işten çıkarılması ile ilgili merak edilen soruları yanıtladık, bilinmesi gereken hususlar üzerinde durduk. Bunu yaparken uygulamadaki işleyişi ve mevzuat düzenlemelerini esas aldık. Dikkatli okumanızı öneririz.

İçindekiler [Gizle]

1 Hamile İşçinin İşten Çıkarılması Nedir?
2 Hamile İşçi İşten Çıkarılabilir mi?
3 Hamile İşçi Hakları
3.1 Hamile İşçi Çalışma Saatleri
3.2 Hamile İşçininin İşten Çıkarılması Halinde Ne Gibi Sonuçlar Doğar?
3.3 Hamilelik Nedeniyle İşten Ayrılmak Mümkün müdür?
3.4 Hamilelik Nedeniyle İşten Ayrılma İşsizlik Maaşı Hakkı Verir mi?
4 Sonuç Olarak Nelere Dikkat Edilmeli?
Hamile İşçinin İşten Çıkarılması Nedir?
Hamilelik nedeniyle işten çıkarılma ya da yaygın kullanımı ile hamile işçinin işten çıkarılması; daha az verim sağlayacağı, verilen işi düzgün yapamayacağı, duygusallaşacağı, güçsüzleşeceği vs. gibi kaygılardan ötürü işverenin gebe işçisini gebe olduğundan bahisle yahut herhangi bir bahane ile işten çıkarmasıdır.

Bu tür bir işten çıkarmanın yaygın olması hasebiyle kanunda bununla ilgili düzenlemeler mevcuttur. Ayrıca iş hukukundaki ispat kuralları da diğer yargılamalardan farklı özelliklere sahiptir. Bu nedenle gebe işçinin çeşitli bahaneler öne sürülerek işten çıkarılması ancak aslında gebe olduğu için işten çıkarılmış olması her zaman her türlü delille ispatlanabilmektedir. Bu nedenle sürecin hukuki arkaplanı iyi bilinmelidir.

Hamile işçinin işten işten çıkarılması, hamilelik nedeniyle işten çıkarılma veya çıkma durumlarında hatalı yahut ihmali işlemler yaparak ciddi hak kaybı yaşanabilir. Bu nedenle sürecin avukat yardımı alınarak takip edilmesi önem taşır.

Hamile İşçi İşten Çıkarılabilir mi?
Hukuka uygun bir işçi çıkarma işlemi iki şekilde mümkündür. Bunlardan birincisi haklı nedenle işten çıkarma iken diğeri geçerli nedenle işten çıkarmadır. Haklı nedenle işçi çıkarma derhal fesih olarak bilinir ve İş Kanunu madde 25 düzenlemesinde yer alır.

Geçerli nedenle işçi çıkarma ise İş Kanunu madde 17’de yer alır ve süreli fesih olarak bilinir. Bu tür bir fesihte işçinin performansı veya işyerinin ekonomik durumu geçerli neden olarak gösterilir. Önceden fesih ihbar süresine uyularak fesih yapılır.

Hamile işçi işten çıkarılabilir mi sorusuna gelinecek olursa, kanunda haklı nedenler arasında işçinin gebe kalması yer almaz. Dolayısıyla hamile işçinin işten çıkarılması haklı nedene dayandırılamaz.

Geçerli neden açısından inceleyecek olursak, işçinin performans düşüklüğü bir geçerli fesih nedenidir. Ancak bu maddede açık bir ifade ile hamile işçinin geçerli nedenle işten çıkarılamayacağını söyler. Daha doğru bir ifade ile hamilelik durumu geçerli neden olamaz.

Bunun haricinde hamile işçinin herhangi bir fesih sebebi oluşturacak davranışı elbette işten çıkarılmasına yeterli olur. Ancak bunun da suistimal edilerek aslında hamile olduğu için ancak başka nedenler bahane edilerek işçinin çıkarılması hali ciddi bir ihlal olur.

Hamile İşçi Hakları
Hamile işçilerin genel olarak diğer haklarına ek bazı hakları bulunur. Örneğin İş Kanunu madde 74 düzenlemesine göre hamile işçiye hamileliği boyunca rutin hastane kontrolleri için ek izinler verilir.

Bu izinlerden ötürü de ücretinden kesinti yapılamaz. Doktor raporu ile gerekli görülen durumlarda, hamile işçi sağlığına uygun düşecek daha hafif işlerde çalıştırılmak zorundadır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.

Normal şartlarda işçinin bazı kusurlu davranışı ile neden olduğu sağlık probleminden ötürü devamsızlığının ardı ardına 3 iş günü yahut 1 ayda 5 iş gününden fazla olması durumunda işverene haklı nedenle derhal fesih imkanı doğar. Ancak bu durumdaki işçi gebe ise derhal fesih değil fesih ihbar süreleri + 6 haftalık süre sonrasında fesih imkanı söz konusu olur.

Hamile işçi ayrıca doğumdan 8 hafta öncesine rastlayan kısım için ücretli izin hakkına sahiptir. Yani bu dönemde çalışmaz ve çalışmadığı gibi ücrete de hak kazanır. Bu konu ile ilgili olarak ‘doğum izni’ başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Hamile İşçi Çalışma Saatleri
Hamile işçi çalışma saatleri uygulamada sıklıkla sorulur. Belirtmemiz gerekir ki bir işçinin hamile olması onun farklı saatlerde çalışmasını gerektirmez. Esasen burada somut olaya göre değişen bir durum söz konusudur.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere hamile işçiye gerekli görülmesi halinde daha hafif iş verilir. İşveren bu yükümlülüğünü hamile işçinin çalışma saatlerini düşürerek veya daha hafif bir iş vererek kullanabilir. Burada önemli olan, kadın işçinin yaptığı işin gebeliğini tehlikeye sokmamasıdır.

Hamile İşçininin İşten Çıkarılması Halinde Ne Gibi Sonuçlar Doğar?
Hamile işçinin işten çıkarılması durumunda diğer şartlar sağlanmışsa işe iade davası açılabilir. Feshin nedenine ve gösterilen nedenin haklılığına göre bu davada verilecek karar değişir.

İşe iade davasında mahkemece feshi haksız bulursa hamile işçi lehine çalıştırılmayan 4 aylık süre için 4 aylık ücret tutarında tazminat, işe iade için başvuru ve başvurunun yapılması durumunda işverenin işçiyi geri almaması ihtimaline karşı 4 – 8 aylık ücret arasında tazminat hükmü verilir.

Hamile işçinin işten çıkarılması halinde gene somut olayın şartlarına göre kıdem ve ihbar tazminatı hakkı doğabilir. Bunun yanında işçinin içerde ödenmemiş ücreti, fazla mesai alacağı, kullandırılmamış yıllık izin ücreti vs. gibi işçi alacakları da ayrıca talep edilebilir.

Hamilelik Nedeniyle İşten Ayrılmak Mümkün müdür?
Salt hamilelikten ötürü işten ayrılmak mümkün değildir. Hamileliğin ciddi bir sağlık problemi doğurması durumunda kanunda yazan şartlar oluşmuşsa haklı veya geçerli nedenle fesih yapılabilir. Çalışma şartları da gebeliğe uygun değilse işten ayrılmak mümkündür. Esasen işçi burada süreli fesih yapabilir. Ancak bu ihtimalde kıdem tazminatı hakkını kaybedecektir.

Hamilelik Nedeniyle İşten Ayrılma İşsizlik Maaşı Hakkı Verir mi?
Hamilelik nedeniyle işten ayrılma işsizlik maaşı hakkı doğurur mu sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Genel olarak işsizlik maaşı alabilmenin bir takım şartları vardır. Bunların en başında iş sözleşmesinin işçinin istek ve kusuru dışında sona ermesi gelir.

Bu nedenle sadece hamilelik nedeniyle işten ayrılma işsizlik maaşı hakkı vermez. Ancak somut olayın şartlarına göre hamile işçinin işten çıkarılması veya fesihte işçinin kusurunun bulunmaması durumunda işsizlik maaşı alınabilir. Bu konunun detayları için ‘işsizlik maaşı’ başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Sonuç Olarak Nelere Dikkat Edilmeli?
Yukarıda hamile işçinin işten çıkarılması durumunda ne gibi hukuki sonuçlar doğar sorusunu çeşitli ihtimalleri gözeterek cevaplandırdık. Belirtmemiz gerekir ki burada verdiğimiz bilgiler uygulamada karşılaşılacak asgari meselelerdir.

Bunun haricinde her somut olay genellikle daha karmaşık yapıda olur ve hukuki sorunlar içiçedir. Dolayısıyla iş hukukunda her somut olay için o olaya özgü hukuki çare üretilmelidir.
(330 puan)
Gönderdiğiniz kısa bilgilendirme için teşekkür ederim. Şimdi şöyle izah edeyim size durumu: işçinin kıdem tazminatı yoksa ki 4 ay çalışan bir işçinin yoktur, işverenin cebinden çıkacak tek kalem kotuniyet tazminatıdır. Kısa süreli çalışan bir işçiye hakim tutup en üst dereceden tazminat vermez. Özetle, 2 3 aylık maaşına denk bir para alıp çıkar yani işçi dava açsa dahi... Hamile işçiyi çalıştıran şirket, kar zarar hesabına girdiğinde, işçiyi işten çıkartmak çoğu kez izin sürecine katlanmaktan daha karlidir.

Allahın günü bu davalarla uğraşıyoruz, işverenin gözü kesmiyor olsa herhalde bize dava gelmezdi, değil mi?

"çıkarmalarının hiçbir yaptırımı yok" demişim gibi yarım yamalak bir bilgi kırıntısı paylaşmışsiniz. Evet hukuki yaptırım var ve sizden çok daha iyi biliyorum bunu tahmin edersiniz ki. Ama bu yaptırımlar fiili durumu değiştirmiyor. Hukuk bürolarından bile hamile kadınların çıkartıldığına defalarca şahit oldum. Tazminatını öderim yeter ki izin sürecine katlanmayayim diyip gönderiyorlar. Çalışma süreniz ne kadar azsa, çıkarılma riskiniz o kadar fazla.
(330 puan)
Kaldı ki kendi gönderdiğiniz yarım yamalak bilgi notunun başında bile "hamile işçinin işten çıkartılması sıklıkla karşımıza çıkar" diyor. Siz tutmussunuz ooo gözleri kesmez, ooo çıkaramazlar, o tazminatı ödemek istemezler, rahat olun... Nasıl emin olabiliyorsunuz? Bal gibi de çıkartıyorlar, umurlarında bile olmuyor.
(447 puan)
Valla ben gördüğümü paylaştım bizzat arkadaşım bunu yaşadı işe girdi 1 ay sonra hamileyim dedi deneme süresi 2 aydı deneme süresini bile bitirmemisti. Çıkartmazlar onu cikarirlardi ki biz 3 vardiya çalışıyorduk hamile olan arkadaşı hemen gündüze sabitlediler. Soğuk ortamda çalışıyorduk onu üretime indirmediler o yukarda evrak doldurdu. Anladık avukatsin bende mühendisim napiyim yani? Hukuk konusunda benden daha iyi olabilirsin ama kendi alanimda aranan mühendisim :) şimdi yurt dışına çıkmak istesem çalışmak için almayacak ülke yok çünkü pozitif bilim mezunuyum ve yüksek lisans yaptım. Avukatsin anladik
(330 puan)
Konuyu başka yere çekmeyin. Kendi alanımda bana akıl vermeye çalıştığınız için avukat olduğumu belirttim. Sizin gibi durup dururken yazmadım yani. ;)

Arkadaşınızın çıkarılacağı yokmuş. Her hamile personel illa ki çıkartılmıyor elbet ama çıkartılacak olan personeli de aman hamile, başımız yanar çıkarırsak diye tutmuyorlar. Özellikle hamile olduğu için çıkartılan da çok fazla insan gördüm.

Avrupa'da başarılar. :)))
(330 puan)
Hem Avrupa'da 4000 liradan fazla verirler size merak etmeyin. ;))
(447 puan)
İki yıl önce o kadar alıyordum dedim şimdi o maaşı tabiki almıyorum. Evet Avrupa'da daha fazla alıyorum maaşlara baktım 120 bin dolar veriyorlar senelik ayrıca ev ve araba veriyorlar
(71 puan)
Bu kotuniyet tazminatı için iki tarafında anlaşması gerek dimi
(71 puan)
Telefon numaranızı verirmisiniz
(330 puan)
Hayır kotuniyet tazminatını dava yoluyla alırsınız. Kimse size davasız tazminat vermez.
(71 puan)
170i aradım öyle bisey yok diyor. Birde hamilesiniz diye cikartmama gibi bisry yok diyo gayet cikartiliyomus hamileler
(330 puan)
:)) mühendis hanım daha iyi bilir ya, ona bi sorun.
(71 puan)
Yani çıkartılıyor mu
(330 puan)
Yahu çıkartılıyor tabii ki, çıkarıldıktan sonra gidip dava açabilirsiniz sadece, durum bundan ibaret. Bilen bilmeyen sallıyor, salladıkları için utanmıyorlar da yüzlerine vurulunca. ..
(447 puan)
Ummur git Dr dan hamileyim diye belge al iş yerine ver. Karşılarında pasif pasif konuşma. Sozlesmeni yıllık yaptın değil mi? Hamilesin diye seni işten atamazlar tekrar söylüyorum. Başka nedenler sunabilirler. Performans yetersizliği de hamileliğe bağlanır . Anca çocuklara kötü davranirsin müdürüne saygısızlık yaparsın o zaman çıkarabilirler. Eğer cikarsalardi özel de çalışan hamile öğretmen olmazdı. Avukatım diyor ama bence 2 yıllık mezun ya vardır ya yoktur kendileri. Hamile olduğumu yeni öğrendim yoksa düşünmüyordum de müdürüne.
(330 puan)
:))))) hukuki sorularınızı Avrupa'da milyonlar kazanabilecekken Türkiye'de 4000 tl'ye çalışıp, alman mühendislere imrenerek yaşayan mühendise sorunuz.

Ha bu arada, hamilelik nedeniyle işten cikartilamazsiniz. İşverenler enayi değildir çünkü, nal gibi hamilelik nedeniyle çıkarttık yazmazlar. Sgk çıkış kodlarına da hamilelik nedeniyle fesih diye bir seçenek yoktur hani. :))) mühendis hanım üretilmesi gereken bahaneleri yazmış sağolsun. Işini biliyor demek ki, hukuksuz işlere az karışmamış...

Mühendis hanım, eliniz değerse bir ara da bizi belirli süreli iş sözleşmelerinde kıdem tazminatı meselesi hakkında aydinlatin lütfen.
(447 puan)
Senin okuduğunu anlamada sorunun var sanırım ki gayette var. Ben 2 yıl önce aldığım maaşı söyledim onu da niye söyledim tirilyonluk tır çıkartıyorduk günde bizim maaş o zaman 4 bindi kız 1 ay oldu ise başlayalı hani maaşı kadar para ödüyoruz ya şirket sizin deyiminizle odicek olsa o para onlar için hiç birşey parasını verir defol git der diye dedim saptirmayin konuları. Ne oldu zoruna mı gitti yurt dışında avukat arayan yok :)) pozitif bilim okuyaydin sende gidersin:) neyse önündeki maçlara bak sen. Sana dava mava da gelmez otur çalış dersine.
(330 puan)
Benim gitmeme gerek yok, aç kedi değilim şükür. ;) ha bir de, isteseydim aldığım puanla senin okuduğun üçüncü sınıf taşra üniversitesinde mühendislik okurdum ben de eşit ağırlıkçı olmama rağmen. :))) nere mezunusun; sütçü imam mı, yüzüncü yıl mi?

Ay son olarak, pozitif bilim okusaydın sen de gitseydin falan diyorsun ya, duyan da sanacak ki Avrupa ülkelerinden seni alan oldu. :))) alırlarsa haber ver de teşekkür mektubu gönderelim, üçüncü sınıf taşra üniversitesi mezunlarımızı alıp hayata kazandırdığınız için diye...
(447 puan)
Sen anca o saydığın unilerden mezun olabilirsin zaten.esimin emekliligini hak etmesini bekliyoruz. Evet bir yere başvuru yaptım aradılar anlaştım da keza eşimi bekliyorum. Ve karnımdaki bebeğimi düşünerek bu ülkede aç olduğum için değil altını çiziyorum çocuğuma daha iyi bir gelecek sunmak için bu ülkede yaşanamayacağı için malum Suriyeli Afgan doldu türk vatandasi oldular o yüzden gitmek istiyoruz. Ama gittiğimde Cumhurbaşkanımızın da en büyük destekçisi ben olacağım. Bu ülkeye herşey mustehak. 10 gün orda çalışsam burda gelir krallar gibi tatilimi yapar giderim. Çocuğum burda imam-hatip okuyacağına orda daha düzgün eğitim alır dünya vatandaşi olur nerde yasamak istiyorsa orda yaşar. daha fazla polimige girmicem iyi geceler
(447 puan)
Ha bu arada müvekkillerinle de aynı üslupla konusuyorsan ki ben senin avukat olduğuna inanmıyorum dava mava alamazsın. Okuduğunu anlamada sorunun var nasıl eşit ağırlıkciysan artık Türkçen çok kötü Türkçeyi anlamayan matematiği de yapamaz. Davalara da böyle bakiyorsan anlamadan savunmaya geçiyorsan altını çiziyorum avukatsan çok dava kaybedersin! Hadi canım sen ders çalış ama Türkçe'den başla malum okuduğunu anlaman lazım başta. Hadi bye
(330 puan)
:)))) sağlam komplekslisin. B.k gibi bir okuldan mezunsun. Kendi yaşamak istemediğin hayat standartlarını, kendin kurtulduktan sonra, kalan soydaslarina mustehak görecek karakterdesin. Tartışmalardan ad hominem yoluyla "kurtuluyor"sun çünkü tartışmayla baş edebilecek kapasiten yok. Edebiyatın berbat, asgari düzeyde noktalama işareti bilgin dahi yok. Her şeyi bildiğini zannediyorsun ama bu sanrın nedeniyle rezil olmuslugun çok... İşte senin kişilik profilin. Haydi iyi geceler.
0 oy
(330 puan)
Haklarınız konusunda bir avukatla detaylıca görüşmeniz lazım. Konu biraz detaylı çünkü, burada yazamam. İşten çıkartılırsaniz rapor parası alamazsınız. 
(71 puan)
Telefon numaranızı verirmisiniz
0 oy
Gebelik sebebiyle çıkaramaz ama başka sebepler sunarak çıkartabilir . Karşı dava açsanız da haklı çıkmanız çok zor zaten bunun için de bazı şartlar var diye biliyorum. Zaten 4 aydır çalışıyomuşsunuz kıdem tazminatı falan da yok bilemiyorum
0 oy
(98 puan)
Neden cixakrsinlar ki canım ben bi şey soyleyim sana ben Azerbaycanliyim burda hamile qadinlari yani çalışan hamile kadinlari 2 yıl izin veriyorlar hem bebek dogur hem anne ona bakiyor bebeyin 2 yasina kadar izin işe gitmiyor sizde neden cixarsinlar ki izin vermiyorlar mi??onlar izin vermediler 
(873 puan)
2 yılmı
0 oy
(183 puan)
Hamilesi diye işten çıkartma gibi bı hakları yok i in rahat olsun bütün bayan öğretmenler hamile kaldığında işten cikartsalar ooooooo 
0 oy
(194 puan)
Senin birsürü hakkin var seni fazladan çalıştıramaz gitmediğin saatin parasını kesemez. Mesela dr gittin geldin 2 saat kurum ne paranı kesebilir ne de seni 2 saat fazladan çalıştırabilir . Işten asla çıkaramaz başları yanar. Sana ağır kaldirtamazlar vs vs vs işte sana niye rapor aldın diyemezler
0 oy
(117 puan)
Benim bildiğim 3ay bir yerde sigortan yatıyorsa alabiliyorsun  sigorta parası cikartilirsan 6aylik maaş 6aylik maaşa tekabül eden tazminat alıyorsun    hastane sana  hamilelik belgesi versin hamile olduğuna dair
0 oy
(21 puan)
Özel sigorta falan varmı bilmiyorum da ben bi kafede sigortalı çalışıyorum şuan doğum iznine ayrıldım 8 hafta doğumdan once 8 hafta dogumdan sonra olacak benim ikiz gebeyim diye ama ozel hakkinda şuan bisey diyemiyecem
0 oy
(62 puan)
Ben işe girdikten 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim.Ama 32 ye kadar çalışmaya devam ettim.Ayrıca paydos saatinden 2 saat erken çıkarıyorlardı beni.Tabi bu bence işverenin insiyatifinde.Ama işten çıkaramaz diye biliyorum bende.
0 oy
(164 puan)
Canım bende özel okulda öğretmenlik yapıyordum ilk gebeligimde Ağustos ayında hamile kaldığım için sözleşmeyi yenilenmiştim 32.haftaya kadar çalıştım daha sonra bütün haklarını verdi devlet. Eğer seneye olan eğitim öğretim sözleşmesini imzaladiysan kesinlikle fesh edemezler sozlesmeni zaten genel de etmiyorlar da ama imzalamadiysan seninle seneye olan sözleşmeyi yapmak zorunda da değiller. Arkadaşımın başına geldi çünkü mahkemeye verdi ama hiçbir sonuç alamadı. Çünkü senelik sözleşmeyi yapıp yapmicaklari tamamen onlara kalmış özel sektör acımasız olabiliyor yinede detaylı bilgi diyorsan 170i arayabilirsin

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 131 göst.
2 Mayıs 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Masalbuse (1,027 puan) sordu
0 oy
1 cevap 68 göst.
25 Mart 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Laleli (48 puan) sordu
0 oy
7 cevap 145 göst.
0 oy
5 cevap 99 göst.
21 Eylül 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Dgem (68 puan) sordu

651,747 soru

3,430,155 cevap

4,262,809 yorum

184,210 üye

...