0 oy
556 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (147 puan)
Kızlar biraz özel olacak ama özür dileyerek yazıyorum 25+2 oldum doktor ilk haftalar ilişki yasak demişti şuan bı risk yok ama ben ilişki den afedersiniz bişi anlamıyorum eşimde aynı şekilde genişleme var diyo  acaba genişleme mi var erken doğum riski mi var diye korkuyo doktor kontrolum bir hafta sonra randevu alabildim kanama fln hiç bişey yok acaba sizde de oldumu bu durum 
Gebelik haftası 25+2

2 Cevap

+1 oy
(135 puan)
Vajina girişinin darlığı genişliği gebelikte değişiyor mu bunu bilmiyorum ama bildiğim bir sey var ki vajina girişinin ebatının erken doğumla bir ilgisi olmadığı yani için ferah olsun erken doğum rahim, rahim ağzı ile ilgili bir durum ki ilişki esnasında penisin rahime kadar ulaşıp kesenin ağzını açıp doğumu başlatması imkansız çünkü bebekte rahimde epey yukarıda :) . Eşinin genişlemiş dediği de büyük ihtimalle şu dur; hamilelik dolayısıyla akıntı illa ki oluyordur vajina içerisinde sıvı artışı fazla oluyor e bir de ilişki esnasında daha da sıvı alan oluşuyor sıvı yoğunluğundan dolayı daha kolay girip çıkmasını sağlıyor eşinin o da o rahat giriş-çıkışı genişlik olarak algılamıştır yüksek ihtimalle. Ama tabiki kontrole gidince doktoruna danış o daha sağlıklı bilgi verecektir :) 
(147 puan)
Çok teşekkürler aydinlattiginiz için haftaya pazartesi randevum gttgmde sorucam inşallah
-Reklam-
0 oy
(894 puan)
Gebelikte vajinanın genişlemesi olayını ilk kez duyuyorum ama doğumun vajinanız ile bir alakası yok. Yani erken doğum riski bebekle ya da sizin rahim ağzınızın durumuyla bir alakası oluyor. Ve bunu eşinizin anlama şansı sıfırın bile altında bir ihtimal. O yüzden sakin olun. Eğer bir sağlık probleminiz de yoksa ilişkide bir sorun olmuyor. Ben hamileliğim boyunca rutinimizin dışına çıkmadan ilişkiye girmiştim şuan yine hamileyim yine aynı şekilde devam ediyoruz.. Tabi doktorunuz ilişkiyi yasaklamadıysa ve sizin bir ağrınız sızınız ya da isteksizliğinizin olmaması durumunda geçerli bu söylediklerim. 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 1,062 göst.
0 oy
1 cevap 184 göst.

648,697 soru

3,418,547 cevap

4,249,383 yorum

183,361 üye

...