–2 oy
1,020 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (57 puan)
kapalı
Merhaba anneler . 11 aylik kizim var ve kizinca kendimi durduramiyorum eline bacagina bazende poposuna vuruyorum. Sonrada oturum agliyorum((( cok kotuyum  pisikoloji destekmi almaliyim ya neyapayim.bilmiyorum(((
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

31 Cevap

+8 oy
(1,130 puan)
Anlıyor mu bari? 10 aylık oğlum 23 aylık kızım var bazen kizima bağırıyorum içimden çıkmıyor. Oğlum hele bağırsam korkar el kadar vurmayı ne anlasın? 11 aylık cocuk vurulmayi hak edecek ne yapmış olabilir ? Bak anne olamıyorum diye bunalıma girmiş biri post açmış ölmek istiyorum diye . Bak da elindeki nimetin degerini bil.
-Reklam-
+3 oy
(183 puan)
Valla sadece kıçına poposuna falan vurmakla kalmıyor gibisin . Destek al tabi çocuğa günah 
(1,231 puan)
Kesinlikle katılıyorum
+1 oy
(2,866 puan)
Ben de sizin yüzünüzden desteklik oldum var ya. Burada gerçekten dünyanın aslında nasıl bi yer olduğunu gösterdiniz 
+1 oy
(114 puan)
İki cocugum var biri 10 biride 12 yaşında degil eline vurmak elimi bile kaldırmadı ikisinde kız ve arkadaşım gibiler şimdi 3 üncü ye hamileyim aynısı olacağını düşünüyorum cünkü onlar bana allahın emaneti emanete hiyanet edemem ne olursa olsun Allah korkusu varsa kıyamazsın zaten
+1 oy
Vurmak nedir ya ne kadar ilkelce bir davranış bir tepki bir an önce  destek alın çocuk gelişimi kitaplarından psikoloktan o çocuk hiçbir şeyi bilinçli yapmıyor zaten  ileride kendine güvensiz korkak mutsuz başarısız kendini değersiz gören bir evladınız olsun istemezsiniz değil mi ??  Muhtemelen siz de bokkkk gibi bir çocukluk gecirmissinizdir.   Bence önceden olası durumları düşünün ve ne tepki vereceğinizi de düşünün böyle daha kolay oluyor kızım koltuğa çay doktu dün 3.5 yaşında  sonra fondoteni her yere sürmüş baya yordu beni ama yapacak bir şey yok benim hatam fondöteni ortalıkta bırakmamalıydin çayı koltukta içerken ona destek olabilirdim  bir şey yaptığında onu hemen bağrıma basarak sakinlesiyorum ben sonra beraber durumu düzeltip ne yapması gerektiğinin öğretiyorum.  Yapmayın Allah aşkına topluma mutsuz bir birey daha eklemeyin.
+1 oy
(299 puan)
15 yaşındaydım kendim yeni doğmuş kardeşime baktım lise çağına kadar hemde. Şuan 14 yaşında değil vurmak biri sesli bağırsa karşısında beni bulur. Evlendim ama hala gözüm üzerinde. Ki şimdi hamileyim kendi çocuğuma ASLA! 
0 oy
Evet almalisin
0 oy
(48 puan)
El bacak popo derken cogaltirsin gibi geldi bana piskolojin iyi gibi gelmedi bana yazık çocuğa destek al bence hemen
0 oy
(61 puan)
Benim kuzenlerim vardı ikiz doğdular ve doğumların dan bir yaşlarına kadar gayet sagliklilardi anneleri ellerine ve yüzüne çok vururdu cocuklar üç yaşından sonra zihin geriliği oldu otizm teşhisi kondu 

Bence biraz kendinize sahip çıkın yazık günah onlar size muhtaçlar siz vurunca duzelmezler 
0 oy
(489 puan)
11 ayında boyleysen ilerisini düşünmek istemiyorum psikolojik destek almalısın 

kimse bile isteye yapmaz ama bu durum artar büyüdükçe 
0 oy
(60 puan)
Sakın vurmayın bu bir alışkanlığa döner . Çocuğun psikolojisini çok etkiler ve sizden nefret etmeye başlar . Oda bu eylemi başkasına uygular . Mutsuz , içine kapanık  bir çocuk olur buda onun hata yapmasına sebebiyet verir. Bir psikolojik destek alın derim.  Çocuğunuzla güzel vakit geçirin onu sevin .Bu günlerin tekrarı yok .sonradan pişmanlık fayda etmez Çocuğunuzun bir yeri incinse sizin içiniz yanar .
0 oy
(60 puan)
Hem daha kızınız bebek daha nasıl vurmaya kiyyabiliyorsunuz ..Okadar çocuk isteyipte olmayan insanlar var . Sahip olduğunuz bu güzel mucizenin kıymetini bilin ve kendinize birdaha bunu yapmayacağım diye sozverin .
0 oy
(13 puan)
Sen manyak mısın ya daha küçük O küçük işte kurban olduğum Rabbim sizin gibilerini evlat veriyor
0 oy
(1,227 puan)
Sinirlenince kendine vur el kadar bebeden ne istiyon
0 oy
(413 puan)
Vurun vurun sonra ilkokula başlayınca söylersiniz ay hojaaaam benim çocuk niye böyle yha. Sonra uğraş dur düzeltmeye calis ama olmaz artık. Çocuklarınıza merhamet edin sabredin .
0 oy
(991 puan)
İnsanlar anne baba olmak için tüp bebek tedavisi görüyor yıllarca siz çoçuğa vuruyorsunuz kiymet bilin biraz yazıktır günahtır 
0 oy
(342 puan)
Kusura bakma ama el kadar cocuk. Yani şiddetin her boyutu onun için travma. Bir destek al öfke kontrolün olmayabilir bu ilerde daha da artabilir. İçinde bulunduğumuz hayat kolay değil iş güç gecim derdi vs. Mental olarak yogun stres insanı çok etkiliyor o yüzden başındayken bir destek al çocuk için üzücü bir durum sen de bu durumdan çok pişmansın anladığım kadarıyla o yüzden geciktirme.
0 oy
(1,121 puan)
Sana biri vursa düşün nasıl canın yanar ağlarsın ufak bebek kim bilir ne kadar kendisini kötü hissediyordur üzülüyordur mutlaka destek almalısın...
0 oy
(25 puan)
Merhaba Canım

Evet yaptığın iyi birşey değil daha yaşına girmemiş bi bebeğin eline koluna poposuna vurman sonrasında daha kötülerine iter ve o çocukta daha bebeklikten buna alıştığı için bi zamandan sonra ondada alışkanlık haline gelir. Kendimden pay biçersem benim annemin beni çocuk yaşta hortumla dövdüğünü hatırlıyorum hani ne yapmış olabilirimde bunu haketmişimdir bilemiyorum. Tek unutamadığım ne zaman bi hortum görsem aklıma bunun gelmesi. Kızının büyüyüpte ergenlik çağına geldiğinde bunları yüzüne vurmasını istermiydin ? Bence bebeğine ne zaman sinirlensen aklına bunu getir kendini sakinleştirecek şeylere yönel dayak hiçbir zaman çare değil gülüm. 
0 oy
(1,043 puan)
Kesinlikle ama kesinlikle olmalısın onbir aylık çocuk ne yapmış olursa olsun şiddeti hak etmiyor hiçbir çocuk hiçbir insan sebebi ne olursa olsun şiddeti hak etmez yapan tedavi olmalı kendini düzeltmeli
(1,043 puan)
Post sahibi ben değilim niye bana yazıyorsunuz
(179 puan)
Biliyorum cnm yorumun en sonundaydi bende altına yorum yaptım yani size deyil yorumum
(1,043 puan)
Tamam canım anladım Rabb'im o çocuğun yardımcısı olsun
(179 puan)
Amin cnm ya biri çocuklarımızin saçının teline dokunsa İnsanin içi gidiyor ya
(1,043 puan)
Öyle valla

651,291 soru

3,428,436 cevap

4,260,931 yorum

184,089 üye

...