0 oy
132 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (99 puan)
Seker yüklemesi neden yapılır nıye yapılır herkes yapıyormu acaba doktorum hıç bahsetmedı merak ettım
Gebelik haftası 26+4

4 Cevap

0 oy
Hamilelikte oluşan gebelik şekerin varsa ona erken teşhis için yapılır. Gebelikte fark edilmeyen gebelik şekeri bebek için ciddi sorun teşkil ettiği için önemli bence. Tabi ki sizin tercihiniz. 
(99 puan)
Testmı yapılıyor nasıl bellı oluyor yoksa benmı doktora sorucam acaba
Doktoruna söyle ne zaman yapılacak filan diye. Ben kendim söyledim unutur filan diye. Sabah aç karnına gittim ilk kan aldılar sonra 750 mg şekerli su verdiler 15 dkk içinde iç 1 saat sonra gel dediler içtim 1 saat sonra kan verdim 1 saat sonra yeniden gel dediler kan verdim yine. Bir saat aralıklarla kan verdim.
-Reklam-
0 oy
(305 puan)
Ben şeker yuklemesi yaptirmadim canım sadece açlık tokluk şekerine baktırdım çok şükür bir problem yok.
0 oy
Şeker yüklemesi vucudunaz giren sekerin pankerasiniz taragindan ilinsulin yeterki insulin saylayarak dengeleyio dengekemedigini ölçen  bir test. Burda aksan vucudunuzun sekeri enerjiye dönüştürüp değiştiremediği. Tokken ise akinan sekeri ne kadar duzeyde pankerasin dengeledigidir. Bazi doktorlar kendi istekleri dogrultusunda bu t3sti tavsiye etmiyorlar. Ancak bir sıkıntı olursada mesulliyet kabul etmiyorlar.
0 oy
(342 puan)
Canım doktoruna sor ya da tercihen kendin yaptır bence. Aile hekimleri yapıyor aile hekiminde yaptırıp sonucunu doktoruna gösterirsin. Bence kesinlikle yapılması gerekiyor. Olası risk varsa erkenden teşhis ediliyor aksi halde teşhis edilemez ve önlem alınmazsa bebek için ciddi sorun yaratabilir

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 89 göst.
0 oy
2 cevap 94 göst.
0 oy
3 cevap 110 göst.

654,621 soru

3,441,292 cevap

4,275,111 yorum

184,944 üye

...