0 oy
218 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (124 puan)
15 gün sonra doktor randevum var o haftada şeker yüklemesi testine denk geliyor ama herkes yaptırma diyor. Eltim yeni doğum yaptı o da ben hiçbirin de yaptırmadım, sadece açlık tokluğa baktırdım dedi. Bu test tam olarak ne kadar hayati önem taşıyor bebek ve benim için. Bilenler var mı? 

11 Cevap

+1 oy
Bebek için hayati riski var. Eğer senin gebelik şekerin varsa ve bu erken teşhis edilmezse bebeğin ölebilir veya hasta olabilir. Şeker yüklemesinden de senin açından herhangi bir sıkıntı olmaz. Tabi karar senin, senin hayatın senin bebeğin. 
-Reklam-
0 oy
(395 puan)
Gebelik şekeri varsa bu açığa çıkıyor ve ona göre diyet tedavi uygulanıyor tabi ki bebek için de önemli. Öyle korkulacak bir şey değil gün içinde o kadar şekeri zaten tüketiyoruz çok aşırı bi şey değil. Şeker yüklemesi yapılmadan üç dört gün önce şekerli şeyler yemeyin ve aç gidin, ailenizde şeker varsa bence mutlaka yapılmalı.
0 oy
(727 puan)
Gebelik şekeriniz varsa su fazlalığı, iri bebek, erken doğum gibi riskleri var. 
0 oy
(157 puan)
Eltinizi değil doktorunuzu dikkate almalısınız bence . Hiç mi şerbetli tatlı çikolata kola fanta tuketmiyorsunuz bunu içindeki de o kadar şeker çok çok önemli bir test ayrıca sizde gebelik şekeri var ise bebek de etkileniyor . Doktorunuz oneriyorsa onun bunun dediğine bakmaya gerek var mı hemde kendi bebeginiz için 
(124 puan)
Onları zaten dinlemiyorum doktorum yapılması gerekiyor derse yaptıracam sadece testin önemini bilmediğim için onlara yaptıracam dediğimde ben yaptırmadım bir şey olmadı diyorlar
(157 puan)
Onalr desin sen bosver sonra pisman olma herkesin gebeliği kendine has
(124 puan)
Öyle tabiki teşekkür ederim
0 oy
(284 puan)
Canım daha sabah yaptırdım o kadar da zor birsey degil. Sade gazozlar var ya asitli ve şekerli olanlar. 75ml içtim. Hiçbirsey olmadı. Sadece 2 3 saat ac kalıyorsun işte. 
0 oy
(650 puan)
Suan ücüncü hamileligim ilk 2sinde cikmadi ama ben bundada cikmaz demedim yaptirdim iyikide yaptirdim gebelik sekerim var. Doguma kadar diyet yapmam gerek, günde 6 kez sekerimi ölcmem gerek arti 2 haftaya 1 ultrasonda bebegin durumuna bakiliyo. Hayati önem tasiyo. Kimisi aclik tokluk baktiriyo ama kesin sonuc yükleme sonrasi damar yolundan alinan kanda cünkü ictiginiz servetli sudaki sekeri vucudunuz isleye biliyomu diye bakiliyo. Günde zaten o yüklemede verilen sekerin mislisini biz yiyeceklerden aliyoruz en basiti meyveler patates makarna pirinc ekmek vesaire. 
0 oy
(3,685 puan)

image


Bunu buraya bırakayım. Hoş, Canan Karatay gibiler ekranlarda olduktan sonra insanların akılları karışır elbette ama... Allah Sağlık Bakanlığı'nın yardımcısı olsun:) Yaptırın dediği şeyleri yapmayanlarla onlar uğraşıyor sonra neticede.

(124 puan)
Normalde insanlardan asla etkilenmem ama hamileyken öyle olmuyor sanırım. İnsan her şeyden etkileniyor
0 oy
(1,645 puan)
Yaptırma diyen insanlara kulağını tıka lütfen.

Benim ablam 2 çocuğunu 8 ayı dolmusken kaybetti gebelik şekeri yüzünden ve yaptırmaya gerek yok diyen de bir doktordu malesef. Aclik tokluk şekeri de normal cikmisti. Kesinlikle tek başına güvenme aclik tokluk sekerine.

Bebeğini kaybeden birsuru insan var gebelik şekeri yüzünden. 
0 oy
(113 puan)
Normalde bende şeker yoktu sağlık ocağındaki Dr üç aylık şeker tahlili yaptı yükselmiş dedi hamilelik şekeri çıkıcak dedi ve nitekimde öyle oldu eyer şekeri kontrol altına alamazsan suyun fazla oluyor çocuk çok şekere mağruz kalınca doduğunda şeker komasına giren bile oluyormuş hatta hastanede beklerken riskli gebelikte bayanın biri ben dikkat etmedim cocuğum doğduğunda şeker gözlerine vurmuş ameliyat oldu dedi yani o test çok önemli çocuğun salığı için tedbirini alırsan hiç birşey olmaz
0 oy
Aclik tokluga baktiracaksan sabah aksam 10 gun yaptirman lazim canim. Eltinde olmamasi sende olmayacagi anlamina geomez. Ancak bebekte ve sende sekere bagli sıkıntı yasarsan sorumlulukta kabul etmez.
0 oy
(34 puan)
Kesinlikle yaptirmalisin eğer şekerin yüksek çıkarsa bazı besinleri kesmen gerekebilir erken doğum  iri doğum bebeğin ve senin için riskli durumlari en azindan önceden görmen mümkün olur yaptırmalisin..

İlgili sorular

653,170 soru

3,435,888 cevap

4,269,274 yorum

184,593 üye

...