0 oy
1,439 göst.
Doğum kategorisinde (79 puan)
Doğum yaparken annesinin hastaneye gelmesini istemeyen var mi? Sanki süreci daha da zorlastirirmis gibi geliyor, duygusallığı ve her şeye karışmasıyla. (Kendi annem)

Sadece eşimin abisi ve eltimi istiyorum. Bu normal bir istek mi sizce yoksa garip mi karşılanır? Hatta belki babamla üvey annemi bile isterim ama annemi istemiyorum. Bu durumu yaşayan oldu mu? 
Gebelik haftası 32+5

32 Cevap

+1 oy
(452 puan)
İlk doğumumda herkes yanımda idi inanın bana kimse olmasa daha iyiydi sebebi de şu her kafadan bir ses çıkması mı? Destek olcam diye daha çok strese sokmalarımı mahremiyet olayı mı neyi konuşsam bilemedim imkanınız var ise haber vermeyin kimseye 2.gebeliğim yanımda istediğim tek kişi eşim.Doğumdan sonra buyurup gelsin kim isterse o anda sancı çekerken üzülmelere ağlamalara şunu yap bunu yap demelere dayanmıyorum sancısı geri gidiyor insanın gerçekten de sogukkanlı davranamıyor kimse...
(79 puan)
Ayni düşünüyorum tesekkur ederim. Eşim endişe ediyor bana yetememekten yana, yoksa inanin ben zaten hayatımın yarısını yalnız geçirdim bekar hayatımda ve yaşım kırk. Kimseyi istemiyorum. Hele anemin zirlamalari falan tahayyül bile edemiyorum nasil sinir olacağımı.
(452 puan)
Bu ailelerimizi sevmediğimiz anlamına gelmiyor tabi ki ben kendimi eşimin yanında en rahat hissediyorum ve beni anlayan mahremiyetimize saygı duyan herkes anlayışla karşılayacaktır.Ayrıca normal doğum olacak 2.gebeliğim keşkesiz doğum eğitimi aldım.Orda bile şu anlatıldı bize sancı çekiyoruz terliyoruz zorlanıyoruz.Ara ara gelip açılma kontrolü yapılacak...Eşinizle cinsel ilişkiye başkalarının yanında girebilir misiniz diye soruldu bize? Tabiki kimse ailesinin yanında birlikte olamaz!Bu durumda özellikle normal doğum için aynı durum.Ayrıca ailelerin bize desteği gerekeceği yer hastane değil evimiz orda yardımcı olarak bekleseler daha çok faydaları dokunur.ilk çocuğumda yaşadım annelerimiz vardı hastanede yanımızda kendi annem panik,kayınvalidemi arayan arayana ben sancı çekiyorum son zamanlarım bebek çıktı çıkacak bana telefon veriyor ya nefes alamıyorum ben nasıl konuşayım kırmamak adına alıyorum ama..... Yani en son odadan çıkın diye bağırdıgımı hatırlıyorum.Doğumhaneye alındım ordada hasta bakıcı masaj yapıyor kızım bagırma annenler dışarda ağlıyor yazık demez mi? Dedim gitsinler odada beklesinler kasap et derdinde koyın can bilerek yapmıyorum ya.Orda bile stres oluyorsun.Eşim tek başıma yeter tecrübeli bir baba herşeyden önce çok serinkanlı pozitif onun yanımda olup elimi tutması bana yetecek kimseylede bu anları paylaşmak istemiyorum sonrasında da sürekli konuşulması çok itici bir durum oluyor.
(79 puan)
Kaynananizin size telefonu uzatması ve hasta bakicinin sizi değil anneleri düşünmesi... Ne diyeceğimi bilemedim. Dun aksam esime yazdıklarınızdan bahsedip senden başkası cok gerekmedikçe gelmesin dedim.
(452 puan)
Niyetler kötü değil amaç o anı dağıtmaktı kyınvalidem için...Hastabakıcıda susayım diye yaptı sanırım bilemiyorum.Ama hamile insanın psikolojisi herşeyden önde tutulmalı şimdi 2.dogumum olacak eşimle aldığımız karar bu yönde serin kanlı olan insanları alın yanınıza doğumdan hemen sonra herkes gelebilir sıkıntı yok :) O anlar bana göre çok mahrem ve seni eşinden daha iyi anlayacak kişi annen bile olamıyor.Çünkü onun bebeği acı çekince o sakin kalamıyor yüreği dayanmıyor.
-Reklam-
+1 oy
(464 puan)
Benimde annemle aramda bir uçurum var, çok soğudum ama malesef hasta olduğu için birgün sırayla ablamla ben bakıyoruz. Hasta olmadan önce bizi çok üzdü , hasta olunca da alıp bakmak zorunda kaldık, ayzamir olduğu için bir sitem bile edemedik içimizde kaldı. Şimdi hem hamile yım hemde ben ona bakıyorum, bazen çok zor geliyor . Senide çok iyi anlıyorum için soğudumu kolay kolay isınmıyo. 
(79 puan)
Allah işinizi kolaylaştırsın. Inanin oyle bir durumda kalsam me yaparim bilmiyorum. Cok zordur eminim. Ama işte herkesin sınavı
Siz de alninizin akıyla veriyorsunuz bence bunu
(464 puan)
Tabi ki zor , 2 yaşında çocuk gibi oldu yalnız bırakmıyoruz . Hasta olmadan önce içindekileri kırgınlıkları mı konuşabilseydim içimi dokebilseydim rahatlarsın malesef içimde yara kaldı ve hiç rahatlayamadım . Eğer annenle konuşabiliyor san içindekileri uygun bir dille anlat derim ben . Belki farkında değildir senin ne hissettiğini annemde sana yanıt verir, tabi annenle konuşabiliyor san . Annenle ilişkini bilemem.
(79 puan)
Oo konuşabilmek ne kelime. Çıldırıyor laf yarıştırmak için ergen. Bir laf sarf etsem on tanesini söyler de altta kalmaz. Susarim daha iyi.
(464 puan)
Benim annemde aynı öyleydi , seni anlıyorum bunlar zor model anneler . Ben hep annemin bu halinden kendime pay çıkarmaya çalıştım İnşallah biz onlar gibi olmayalım . Anne sığınacak bir liman olması gerekirken malesef sen siginamiyor o limandan kaçıyorsun.
0 oy
(68 puan)
Ben annemden başka kimseyi istemem eşimi bile ilk bebegim tecrübeli birinin olması daha iyi bence senin anneni istememenin bı sebebi vardır yoksa herkes annesini ister bence hadi kaynanan olsa anlasamiyorsun derim ama ben ne olursa olsun annemi tercih ederdim. Eltimden kaynimdan hele ki üvey anneden bin kat daha yakın anne bana göre. 
(79 puan)
Amin cümlemize kolay hayırlı doğum nasip etsin
(254 puan)
Canım en güzel günün kimle mutlu olacaksan onu al yanına kimle rahat olacaksan onu al senin hayatin senin tercihin. Önemli olan senin huzurlu mutlu olman şimdide Allah yardımcı olsun doğumunda
(79 puan)
Cok tesekkur ederim amin. Evet sırf büyüktür kırılmasın gucenmesin diye kendimi riske atmak istemiyorum. Annelik hatri vardır ama sonuçta bu önemli bir gün. Kendimi daha çok düşünmem gerek. Sagolun
(216 puan)
Canım öyle düşünme hiç annen hata yapmış olabilir seninle ilgilenmemis olabilir ama ne de olsa kan bağı var aranızda şimdi duygusal olarak bakıyorsun ama doğuma giderken yanında olduğunu görmek sana daha iyi gelecek evet bazen anneler herşeye karışarak sinir bozabiliyorlar ama tecrübeli biri olarak yanında olmasi senin ve bebeğin açısından iyi olur
(79 puan)
Tecrübeli diyemiyorum kendisine cunku malesef bana bakmamis, bebekken uvey anneme birakmis
0 oy
(331 puan)
bence sen annenden soğumuşsun sana kötü şeyler yaşatmıştır belki onun siniri vardır. bende sogudum o iyi davransa bilr ben artık ii davranamiyorum her şeyi batıyor 
(79 puan)
Hem de ne soğumak. Ne de ne yapsa batıyor aynen! Babam aynı lafı etse kızmam ama o dedi mi deliriyorum.
0 oy
(1,022 puan)
Annem %100 görme engelli canım ve ben gece saat 02:30 da doğuma gittim eşimin ailesi köyde yaşıyorlar kimsesi yoktu şehirde yanımızda ben annemi almadan gitmedim onun bişey yapmasına gerek yoktu benim için varlığı bile bana bir sürü güç verdi 
(79 puan)
Ne güzel ya. Annesiyle böyle ilişkisi olanlara o kadar imreniyorum ki. Keske ben de böyle hissetsem. Cok dua ettim annemi sevebilmek için ama yaşım kırk ve durum bu. Açtığım başlığa bakın. Kader mi demeli bilmem.
(692 puan)
Kuzum üzülme herkesin binimtihani var bu dünyada emin ol bende annemle iyiyim ama babamla kötüyüm.yabanvi gibiyiz.insan istiyor anne babasıyla çok iyi olmak ama çok farklı bende babamdan nefret ediyorum...çok garip bı duygu o hem nefret hem acıma hem üzüntü böyle insanı yiyip bitiriyor bilirim...ama üzülme sen çok iyi bir anne olacaksın ...bunu düşün ...
(1,022 puan)
Çok şükür canım 27 yaşındayım bu zamana kadar saniyelik de olsa kalbini kirmadığıma inanıyorum o kadar güçlü bir bağ var ki aramızda kelimeler yetmez yani ne desem eksik kalır
(1,022 puan)
Rabbim hepimizin annesini bizlere bağışlasın acılarını göstermesin
(692 puan)
Amiiinnn canım benim
0 oy
(55 puan)
Ben garip karşılamadım. Size tavsiyem istemediğiniz kişi kim olursa olsun doğumda yanınızda olmasın. Çünkü gerçekten insanın hemen her şeyde morali bozuluyor.  Eltinizle anlaşabiliyorsanız çok mantıklı dediğiniz. 
(401 puan)
Annenizi nazikçe rededjn kim istiyorsaniz o olsun bende hep eşimi isterim ama oğlumuz var bakalım napicaz
(55 puan)
Her anne evlat ilişkisi bir olmuyor ki neye kızıyorlarmış. O yakınlık yoksa her hareketi batar.
(79 puan)
Annemden gizli gideceğim sanirim doğuma. Allah kimseye muhtaç  etmesin. Oğlunuza bir geceliğine bir dostunuz yakınınız sahip çıkar inşallah
(401 puan)
Yok canım birakmiycaz galiba bakalım.bir çözüm.bulucaz inşallah..ilk lohusaligim çok kötü geçti bunun iyi geçmesi için elimden.geleni yapıyorum.sende.oyle yap
(79 puan)
Aynen hilalgg. O sıcaklığı asla kuramadım bulamadim ve bana bir yabancı gibi hala. Ve ne dese sinir oluyorum.  Akıl vermesi beni deli ediyor.
0 oy
(1,222 puan)
Kız yalnız değilsin bende asla ama asla istemiyorum nedense çünkü gerçekten çok karışacak hatta 40 çıkıncaya kadar gelmesin o derece ben eşimle ve en yakın arkadaşımla halledeceğime inanıyorum en yakın arkadaşım yılardır yeni doğan bebek hemşiresi. Zaten gelmeyecekler bizimkiler o yüzden çok rahatım :)) 
(79 puan)
Ahah aynen kırkı çıkana dek istememe durumu kesinlikle bende de var ama hayatta o kadar uzak durmaz. Aynı durumda birine rastladığım için sevindim. Özel değilse siz neden istemiyorsunuz annenizi?
(1,222 puan)
Çünkü evlat ayırdı hep oğlunu savundu yani şuan hamileyim 5 ve 6.haftam da aradı o kadar başka da aramadı şimdi 23 haftalık gebeyim. Ama çevrem de çok annemden annelik yapan bir çok kişi var özellikle biri var ki annemden daha anne hatta ona anne diyorum :) kendisi bile benim çocuğumu torunum o benim annannesi benim diyor :))
0 oy
(263 puan)
Seni bunun için suçlamak doğru olmaz ama insan ilk önce annesini istiyo yanında.belki biseler yasamissindir senin tepkinde bu yüzdendir bilemiyorum ama.ilk kızımda kaynanam kalmıştı yanımda ama yok annemi Alicam bu sefer kesin.kaynanami istemiyorum.bide sezeryandi benim.anne daha çok araniyo sezeryanda.ama şuda  varki annenin yani senin ne hissettigin ne hissedecegin de çok önemli o zaman.sıkıntıya sokma kendini yanında kimi istiyorsan nasıl iyi hissedeceksen onu al.o zamanını  anını güzel geçir bence.
(79 puan)
Benim de sezeryen ve yaşım kırk. Eşim çağır anneni diyor, cok yardımcı olur diyor ki olur, olmak istiyor ama patavatsızlikları laf sokmaları ve insani bazen eşine dostuna mahcup eden halleri beni cok korkutuyor.
(263 puan)
Anladım canım.ozaman haklısın.bide lohusalıkta bu tür şeylerle mi ugrasicaksin.kimle rahat edersen onu al yanına
(79 puan)
Evet iste tedirginliğimin sebebi bu gibi şeyler
0 oy
(4,215 puan)
Vardır bı sebebın dıyorum canım
(79 puan)
Var tabi ama iste yine de diyorum ki kulagimi kapatsam sözlerini duymasam da gelip yardım etmesine izin versem. Ama işte moralim bozulur da sürüm etkilenirse? Zaten sezeryen
(4,215 puan)
Yardım edılcek elın ayagın olck ınsanlr varsa cagırma eger yoksa mecbur cagırcan
0 oy
(1,171 puan)
Ben annemden başka kimse istemem çünkü o benim annem 
(79 puan)
Annenizle ilişkiniz iyi mi?
(1,171 puan)
Annemle aram ne kadar kötü olsa bile ben annemi isterim çünkü doğum ayrı yada ablamı eltim yada gotumcemi istemem
0 oy
(1,654 puan)
Üvey annede büyümedim ama edindiğim tecrübelerden yola çıkarak 2 ameliyat 1 doğum yaptım eşimin annesinin daha hassas ve güzel baktığını görerek onu tutulamaz yanımda doğumda öyle düşünüyorum. İçine kim iyi geliyorsa o kalsın yanında. Ama işte annede kayinvalidede olmayınca ikiside olmazsa gönül koyarlar mi ya da eltin iyi bakabilecek mi vs vs. İyi düşünmek lazım 
(79 puan)
Aylardır düşünüyorum. Insallah doğru karar veririm.
(81 puan)
Ne düşünüyosun bukadar.anne kadar ilgili ve yakın olan lazim sana.sen kimseyi memnun etmeye calisacak konumda değilsin suanda.seni memnun edecekler olsun etrafında. Benim ilk dogumumda kayinvaldem 10 günn beni bırakmadı.annem olsa onungibi bakamazdi biliyorum.maalesef insanlarin fıtratları farklı farklı benim annem anaç ruhlu degil.logusaykende ben ona annelik yapamazdim.
(79 puan)
Aynen iste cemile melisa. Kadının fıtratında yok. Ergen kız gibi. Benimle laf yatıştırır haklı çıkmak için saatlerce konuşur. Ya susacaksın ya da ilişkini keseceksin oyle noktaya getirir ki seni sinir krizine girersin. Ha ama sorsan beni cok sever babam bizi ayırmış zorla. Kendisi bırakmamış vs. Ama gecmis umurumda değil ki, bugün düzgün davranmıyor. Aradan gecmis kırk yıl. Ben 40 Kendisi 60 olmuşuz. Hala demiyor ki kızıma bakmadım bari şimdi rahat ettireyim çenemi tutayım ya da az konuşayım. Hayatım boyunca yalnız kaldim çocukluğum dahil. Sevgi ilgi görmedim. Simdi torun yapacağız diye anne hanımdan kıymete bindik. Hak iddia ediyor.
0 oy
(11 puan)
Ben kayınvalidemle gitmiştim mesela çünkü kendi annem evrak tevrak işlerinden çok anlamaz ne olur ne olmaz diye ama özelde olunca zaten ihtiyaç olmuyor gibi bişey. Görümcem yanımdaydı doğuma girerken çıktığımda eşim ve kayınvalidemle de gelmişti. Emzirmeye iç çamaşır değiştirmeye yanınızda kimi istiyorsanız onu alın yanınıza. Bana eşim yeter mesela. Kanınız be alaka çözemedim lohusa kadının yanında
(79 puan)
Kaynim mi demek istediniz? Yok yanımda derken eltimi getirecek ya hani cift olarak ikisini kast ettim, babamla üvey annemi belirttiğim gibi onları belirttim.
0 oy
(719 puan)
Annenle aranda olan samimiyet muhabbet bazı anne kızlar görüyorum çok soğuklar anlaşamıyorlar olabilir bende annemsiz yapamam anne olduktan sonra daha iyi anladım..
(79 puan)
Ben de anne düşkünü olmayı isterdim ama olmayınca olmuyor iste
0 oy
(1,027 puan)
Bu durum daha önce annenin sana yasattiklarina bağlı cnm benim eşimde öz annesini düğüne istememişti ve getirtmedi. Bu çok normal bir istek  oldu ki annenle ilişkin iyi bile olsa belki annenin karakterinden dolayı istemezsin olabilir yani her anne maalesef gerçekten anne olamıyor. Ve doğum en özel an sen o an yanında kimi istersen tabi ki o olsun 
(79 puan)
Aynen. Karakterinden dolayı. Tam olarak durumu anlamışsınız. Yoksa geçmişte yaptıklarını her gün hatırlamıyorum. Bana bakmamış buyutmemis vs bunlar kin nefret sebebi yapmam. Ama orada beni sinir edeceğini düşünüyorum ve korkuyorum. Benim için daha zor. Kim istemez ki annesini yoksa?
0 oy
(1,167 puan)
Bende konseyi istedim ya bilmiyorum canım sadece eşim vardı oda disardaydi doğuma yanıma istemedim beni o halde görmesini istemedim açıkçası 
(151 puan)
Herzaman nazınız kime geçiyorsa o.kalmasi.daha iyi çünkü sizin ihtiyacınız olacak herturlu yanınızdakine 2 ci dogumumda eşimin teyzesi gelmişti bide 2 çim. Çok. Ağır geçmişti ağridan ağlıyordum hemen laf sokuyordu çocuğu bile. Göğsümü tutup emzirmedi yapamam dedi sanki ben bayılıyordum beni görmesine ama. İşte o yüzden size kim yakınsa sizi hastanede kim. Bebek gibi bakarsa onu alın yanıniza Allahim. Hepimizin yardımcısı olsun
(1,167 puan)
Ayy canım ya kiz benim kaynanam zorla kaldı bırakmadı eltim kalsın bide uyudu sabaha kadar   ben mahvoldum ya bebek sabaha kadar ağladı kadın demedi bu niye ağlıyor diye ya acmi tokmu emiyormu  offf offf
(151 puan)
Bu sefer nasipse yiyenimi. Alacam. Yanıma inşallah en azından bakar bana bebegede zor çünkü kalkana kadar mecbur yanındaki. İlgilenmek zorunda oluyor donemiyeosun edemiyorsun napalim Bi şekilde o zamani atlatacaz inşallah
(79 puan)
Sagolun tesekkur ederim cevaplarınız için ama ben en önemli noktası söylemeyi unuttum: sezeryen olacağım. Allah kokaylastirsjin. Insallah eşim dışında kimseye mecbur olmayız.
(151 puan)
Bende sezeryanim o yüzden insanın yanında olan kişi çok. Önemli
0 oy
(588 puan)
Bende anneme söylemeyin demiştim  doğum olunca söylemiştik annem tansiyon panik atak hastası ve çok çabuk korkudan stresden rahatszlaniyor bide bana çok düşkündür benden 2ay önce ablam doğum yapmsti sezeryan oldu süresi belli sonuçta onda bile hemen aşağıda beklerken fenalaştı bu yüzden söylemeyin demiştim yani bide onu düşünmek istemedm kötü olur falan diye
(79 puan)
Ya iste benimki de en ufak bir panik anında hasta olup ortalığı birbirine katan biri. Aglar fenalaşir. Hasta sensindir yardıma ihtiyacı olan sensindir ama ilgi odağı o olur. Yani durduk yerde istemiyor değilim.
0 oy
(239 puan)
Yinede anadır kırmadn halletmeye çalış aningeldik eltmi aramiş eşim falan hastnede zatn yatacagm belitli zmn sen ayaklanana kadr duymamis olursa gelmez somra anne digum yaptm eve geciyorum ani oldu flan dersin bide çok düşünme bebişi etkilemesin
(79 puan)
Sagolun kafama takmamaya çalışıyorum ama sürekli aklımın köşesinde. Zaten öyle demeyi düşünüyorum acil geldik vs. Gerci sezeryen olacak yaşımdan ötürü.
0 oy
(77 puan)
Bu illa anne ya da kayınvalide olacak değil doğum anında kimle rahat ediyorsanız sizinle o gelsin çünkü sancı sürecinde başkasının derdini de çekecek gücünüz kalmıyor. Size yük olacak değil yükünüzü hafifletecek biriyle gidin 
(79 puan)
Eşimden baskasini istemiyorum. O bana yetememekten yana endişeli. Yoksa ikimiz disinda kimseyi istemiyorum
Allah da muhtaç etmesin amin.
0 oy
(70 puan)

Ne yaşadın bilmiyorum ama çok çok yanlış geldi bana ve unutma evladında aynısıni senin için yapar anneler kutsaldır bende anne olacam hiç kimse olmasın annem olsun yanımda

Yani babam söylese zoruma gitmez diyorsun demekki kötü bişey yapmamış annler kolay yetiştirmiyor evlatlarını bu lafların için pişman olma bir gün olur mu:pouty:
(81 puan)
Yasamadigin icin senin anlaman mumkun değil onu.sen senin hayatini zora sokan birini götür dogumuna logusaligina ancak ozaman onun ne yaşadığını anlarsin.kadin annesini kirmadan da halledebilir bunu.hamile bi kadina konustugun lafa bak.
(79 puan)
Tesekkur ederim  cemile melisa. Gercekten yaşamayan bilmez. Ben istemez miydim annemle aramiz bal börek olsun. Hafıze hanim annem bana bakmadi beni üvey annem büyüttü babamla. Ha geçmişte ne oldu bitti ayrı konu, öz annemin sonradan hayatıma girdikten sonra bana yaşattıkları ayrı konu. Annem kötü kalpli değil belki ama malesef bana kötülük ediyor çünkü davranis bozuklugu var. Ergen bir kız düşünün, laf sokmalar şımarık istekler ve bakmadigi evladından beklentileri. İnsan deli oluyor.
0 oy
(82 puan)
senin yaşadıklarını yaşamayan hissettiklerini de hissedemez zor yani, annesiyle güzel ilişkisi olan kişiler yargılayabiliyor, anlayışlı olan çok az, biz de isterdik annemizle iyi olmak, fedakar merhametli iyi bir anneye sahip olmak.. ama işte anne var anne var... biz annemle daha kötü durumdayız konuşmuyoruz, çok ağır şeyler yaşadım affedemiyorum zaten af da istemiyor umrunda değilim sevdiğini de sanmıyorum, ben de öyle bir soğudum kii.. küs değilim ama konuşmak gelmiyor içimden, ilerde konuşırsam sırf Allah için olacak, inşAllah... ve şimdi ben daha d çok kızıyorum ona.. her kadın doğumunda annesi yanında olsun ister.. beni bu hallere soktu yalnız bıraktı.. kayınvalidem gelecek, ben istemez miydim böyle olmasın.. herkes gibi bi ilişkimiz olsun... Allah kimseyi anne babsıyla  da, evladıyla da imtihan etmesin.. çok zor.. yaşamayan bilmez.. kimse kimseyi yargılamasın
(79 puan)
Evet biz de isterdik ana kız ilişkimiz olsun. Kimseye muhtaç olmayalım. Ama şimdi ben Allah'a beni anneme mecbur etme diye dua ediyorum ve bu duayı ederken utanıyorum sıkılıyorum ve Allah'tan af diliyorum.
(82 puan)
beni ona, onu da bana muhtaç etme diye, ben de dua ediyorum, bana da muhtaç duruma düşmesin inşAllah
üzücü bir durum kolay değil ama insanın başına her şey gelebiliyor şu dünyada... Allah imtihanımızı kolaylaştırsın
(79 puan)
Amin 19kubraemre_

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 322 göst.
+1 oy
14 cevap 497 göst.
23 Kasım 2022 Doğum kategorisinde ggc (204 puan) sordu
0 oy
0 cevap 159 göst.
13 Haziran 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Hanzade25 (2 puan) sordu

649,052 soru

3,419,780 cevap

4,251,044 yorum

183,457 üye

...