0 oy
378 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (102 puan)

Hamilelikte malum ağrılar, ağırlamak durumu, uykusuzluk vs çok oluyor. Namazda secdeye giderken nefes nefese kalıyorum :D bebek doğunca da onunla uğraşacağız. Hangisi daha zor sizce? Henüz ilk gebeliğim. Büyük konuşmak istemiyorum. Ama bebek olunca ona olan sevgin onun kokusu bunları rahatlatır diye düşünüyorum. O kısım daha iyi geliyor. Eşimle vakit geçirme suresi kısıtlanması ve istediğin zaman dinlenememe dışında hamilelik daha zormuş gibi. Fikirlerinizi tecrübelerinizi öğrenmek isterim :)

Gebelik haftası 37+6

9 Cevap

+1 oy
(5,798 puan)
100 kere hamile kalip 100 cocuk dogurmayi gözüm keser.ama 2. Ye kazara hamile kaldim 34. Haftam bitmek uzere pozitif sonicu gördügümdrn beri hala şoktayim nasi yapacam basi bakacam  yandim anam türküsu cigiriyorum tecrubeli oldugum halde 2. cocugu bakip büyütmeye cesareim hic olmadigi icin 2. ÇocUk fikrine tovbeliydim.öyle diyim ben sana sen anla;))))

Artik tek amacim  hizlica  48 50 aylik yapip yani 4 yaş seviyesine hizlica ulasip 2. Yi de anaokuluna kaydettirip insani yaşam belirtileri gostererek normal standart bir hayata geçiş yapmak;)))))
(176 puan)
Demek ki her kadin ayni dusuncedeymis gercekten lohuslik sendromu icinde bi tedavi falan bulsalar ne kadar zor bi süreç sirf lohusalik icin ikinci hamileligim icin cesaret edemedim aklimdan geçirdiğim ay hamile kald
(278 puan)
Yıkanmak mı banyo yapılmıyo mu:(((
(5,798 puan)
düzenledi
Tek basina banyo yapamiosun yani cck musade etmio. Bole emekleyip ayaklanip yuruyene kadar.banyoda yere yatiriodum onu reflu yataginda oyle banyo yapiodum dusakabin  kapisi kapatinca da aglio annesi gitto sanio yarim acik kapisi disarilara su sicraya sicraya banyo yalilio:)) emeklemeye yurumeye baslayinca da eve salip banyo yapiosun ama ozamanda kombilir ne kurcaladi diye nerde dusdu kaldi diye aklin bebekde kalio.hemen gir cik yarim yamalak  durulansan yeterli gelio genelde:)) oyle sacimi kremliyim tariyim.kurutim olmuo genelde  karmakarisik topuz yapiodum.kendi kendine kuruodu sacim  . Sonra bi  musaot zanda tarak surum desen kece gobi yoluk yolik taraadan toplandigi icin:)) uzundu bide sacim belime kadardi
Simdi çene hizasinda sacim. Daha da kisalttorcam doguma yakin;)
(6,097 puan)
Ahahhaha that's me :))) Gerçekten tam olarak böyle. Bir de şey var tam eşinle sofraya oturursun başlar ağlamaya. Eşinle göz göze gelirsin hangimiz gidip bakacak diye :)))
(5,798 puan)
Haha aynen. Benum en cok yapdgimda aksam esim işden gelince adam daha ustunu degismeden cocugu kucagina atip tuvaletim var diye giriodum banyoya.klozetin kapagini kapatip ustune bagdas kurup oturup bi 10 dk kendi basima kalmanin  lüksünü yasayip bos bos duvarlari inceleyip enerji depolamakdi.:)))
-Reklam-
0 oy
(866 puan)
Eşini gozun bile görmek istemiyor emin ol .. hepsi farklı kizmda sonrası zordu ... Oğlumda şimdi daha rahat uyuyor ... Farklı oluyo bir olmuyor hepsi 
0 oy
(6,097 puan)
Benim her ikisi de kolay geçmesine rağmen kesinlikle doğum sonrası çok daha zor. Kat kat zor hatta. Hele de yardım eden yoksa. Dün hastalandık üçümüz de, ben serum yerken eşim arabada çocukla bekledi 38 derece ateşle. Bebeğin de ateşi vardı. Serum bitene kadar stresten bir daha hasta olacaktım. Sonra ben arabada bekledim oğlumla, eşim muayane oldu. Serum sonrası fena bir uyku bastırdı ama uyumak ne mümkün. Kucağında ateşler içinde bir bebe, eşin içeride hasta... Eve geldik her şey benim elime bakıyor ve gözümü zor açıyorum... Rabbime her hâlim için şükürler olsun ama hiç de öyle kokusu sevgisi rahatlatır diyemiyorum, insan yarım saat de olsa dinlenmek soluklanmak istiyor.
(5,798 puan)
Aynn oyle gecmişolsun canim.  Ben anneme arabayla yarim saatlik mesafede oturuodum .istanbul fatkli ilçeler.toplu tasimayla git gek yaoamaz hergun de annem. 3 bucuk ay annemde kaldim. 4. Ay tasi tarago toolayip annemlere yurume mesafesi 1 dk olan eve taşindik. Sagolsun anam markete falan cikdikca bile gelip yarim saat 1 saat hergun gelip dinlendiriodu beni en azindan duş aliodum vc  tek basima gitme lüxü buluodum o sira:))ona ramen zor diyorum ki hoc yardim edeni olmayan allah kolaylik versin
(176 puan)
Rabbim bosuna cennet annelerin ayaklari altinda demiyor bu kadar Kutsal bisey annelik allah her daim yarsimcimiz olsun
0 oy
(235 puan)
Şuan ikinci gebeligim ikinciyi karar verene kadar 4 yıl bekledim :) birinci hamileligimle alakası yok resmen agri sizi yuruyuyememe hepsi var şimdi ilkinde hamilelilim çok rahattı hele doğunca tam 4 gün hiç uyuyamadım agri bebenin aglamasi çok zordu ama 2ay geçince çok rahatladım yine de çektiğin bütün zorluğa değiyor en yakın arkadaşın oluyor hele ki esin yanında yoksa görevdeyse iyi ki dogurmusum diyorum kızımı kucağıma almama da 3 haftam kaldı o yüzden şimdi korkmuyorum :) mükafatı güzel oluyor çünkü:)
(176 puan)
Her sabrin sonu selamettir elbet rabbim bizi ne sinavlardan geciriyor haberimiz yok
0 oy
(432 puan)
Bende 29 yaşında genç bir anne olarak yazıyorum:( ilk iki çocuğumu isteyerek yaptım ama gel gör ki 3. Ve 4 kazalara uğradık şuan 4. Hamileyim ve boynu bükük doğumu bekliyorum. Çok zor hem gebelik hem doğum Allah biz kadınlara yardım etsin.
0 oy
(405 puan)
Hamilelik daha kolay ama sonrası cooook daha güzel :) 
0 oy
(344 puan)
Ilk gebeliğim ve 32 haftaligim hamileligimin başından berj ağrı sanci kusma ve şuan da ağırlık hareket edememe uyuyamama hergun hastayım nerdeyse o yüzden bir an önce doğurmak istiyorum uykusuzluk koymuyo benim için hele ki bebegimle ilgilendiğim süreç hiç koymaz böyle hergun hasta olmaktan sa bebegimin yanimda olmasını ve onun için tek uykusuz kalmak zorluycagini düşünmüyorum 
0 oy
(285 puan)
Anneliğin tarifi yok ikinci kızıma hamileyim 5 yıl aradan sonra korkularım war nasıl olcak bakabilirmiyim yetebilir miyim ilk kızımı ihmal edermiyim gibi ama dediğim gibi annelik bambaşka birşey benim de hamileliğim çok çok zor geçiyor bu kadar zorlanmasaydim Garanti 4 çocuk yapardım artık ikinci de böyle zorladı ya tövbe etmiş durumdayım ama gözünün korkcagi hiç birşey yok emin ol dünyanın en güzel duygusu bana göre..
0 oy
(488 puan)
Tabiki bebegimizi görünce bütün o yaşadığınız acilar unutuluyor ama ben doğum sonrasını Cok zor geçirdim kolik ti kızım 3 gün kanepede oturduğunu bilirim tuvalette gitmek için eşimi bekliyordum ve bu durum 2 buçuk yaşında kadar sürdü sürekli ağlıyordu goturmedigim doktor kalmadı hiç bir sıkıntısı yok diyorlar ama ağlamasi kesilmiyor ve hiç uyumuyor bu yüzden saç kıran oldum tırnaklarım çöktü bütün hormanlar alt üst olmuş yani çok perişan bir haldeydim ama 2 buçuk yaşından sonra o kadar sakinledi ki şimdi 6 yaşına girecek ve sabah kendi kalkıyor beni uyandırmak istemiyor bile yani zor bir süreçte geçirseniz hepsi geçecek her bebek kendine özgü 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 217 göst.
0 oy
3 cevap 149 göst.

654,884 soru

3,442,288 cevap

4,276,427 yorum

185,025 üye

...