0 oy
245 göst.
Doğum kategorisinde (452 puan)
Arkadaşlar 31+1günlük gebeyim  bugün kontrolümde bebeğimin doğum pozisyonunda oldugunu ve 2 kat kordunu boynuna doladığını öğrendim.İlk çocugum normal doğumdu.O yüzden şimdilik doktorum normal dogumu öneriyor.Sezeryan olma ihtimalin %50 oldugunu söyledi doktorum doğum anında göreceğiz eger kordon uzunsa normal doguma engel değil bazen kısa oluyor dogum kanalında çocugun kalp atışlarında yavaşlama görebiliyoruz böyle bir dogum olursa acil sezeryana alırım dedi.Doktor ne olursa olsun normali deneyelim boşuna kesi atılmasın ters bir durum olursa zaten sezeryanla alırım sıkıntı olmaz dedi ama 2 türlü acı çekersem diye düşünmeden edemiyorum.Başına gelipte normal doguran var mı?Merak ediyorum 
Gebelik haftası 31+1

4 Cevap

+1 oy
(409 puan)
Yani aslinda hic risk almaya gerek yok   
-Reklam-
0 oy
(125 puan)
Benim kızımın boynuna dolanmisti kordonu ama bunu doğumhane de fark ettiler Allah'tan dediğiniz gibi kordonu uzun olduğu için bir terslik çıkmadı. Ama benim doğumlarım da kesigim oluyor bebeğim çıkışını kolaylastirmak için ama kızım kordonuna dolandigi için kesik atmadilar fakat yırtarak geldi o daha zordu. Hani naçizane fikrim doktorunuzla detaylı bir şekilde konuşmanızı tavsiye ederim. 
(452 puan)
Teşekkür ederim içime su serptiniz.Doktorda kararı bana bıraktı ama yorumu şu oldu ilk dogumun normal denemekte fayda var zaten nst bağlı oldugu için takip ediyoruz  ters bir durum olursa sezeryana alırız sen rahat ol dedi.Ama olamıyorum içime bir kurt düştü böyle normal doguran çokmuş?
0 oy
(1,645 puan)
Doktorunuzun dedikleri ve tecrubeleri elbette çok kıymetli.

Şahsen ben heycanli biri olduğum için bile sezeryan düşünüyorum, bebeğimi ufacik bir tehlikeye sokmamak açısından. 33. Haftamdayim normal doğum için  herseyin musait denildiği halde.

Kordon falan dolansa napardim hic bilemiyorum
(452 puan)
Sezeryandan çok korkuyorum bende zor kalmadıkça yanaşmak istemiyorum canım çok tatlı kesi olması halinde naparım bilemiyorum ilk normal dogum yaptım çokda rahattı nasip kısmet artık.
(1,645 puan)
Allahim gönlüne göre olanı nasip etsin, son ana kadar belli olur hersey
0 oy
(369 puan)
Ben 3 kere dolanmış kordon ile normal doğum yapanı gördüm bence doktorunu dinle canım benim 
(452 puan)
Aynen 3 kere dolanmış kişide denk geldi kordon boyu uzunsa sıkıntı olmaz denemeden bilemeyiz dedi o yüzden senin isteğin önemli her ikisinide göze al diye anlattım dedi.Sanırım sonrasında keşke deneseydim dememek için deneyeceğim inşallah sezeryana gerek kalmaz.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 1,017 göst.
+1 oy
10 cevap 286 göst.
0 oy
2 cevap 316 göst.
22 Şubat 2021 Doğum kategorisinde Muhendis_anne (5 puan) sordu

652,364 soru

3,432,723 cevap

4,265,670 yorum

184,379 üye

...