0 oy
186 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (7 puan)
4+4 hamileyim vajinal ultrason tavsiye etti doktorum fakat bebeğe zararı olur mu bilemedim çevremde düşüğe sebep oluyor diyenler var yaptıran var mı acaba? 
Gebelik haftası 4+4

9 Cevap

0 oy
(852 puan)
Hayir olmaz kac kez vajinal ultrason yaptirdim hatta oglumda hamileyken aşırı kanamayla hastaneye gittim hem vajinal ultrason hemde baska bir aletle bakildi..bebegin yerlestigi yerle doktorun ultrasonla baktigi yer ayni yer degil bebege degmiyor yani ultrason.

Eger düsuk riskiniz yoksa hicbir sorun olmaz.fakat onemli olan bu haftada niye alttan bakmak istedi doktora cok erken gittiginiz icin kese olusmamistir duzensiz olabilir bunun icin bakmak istediyse 2 3 hafta daha bekleyin o zaman gidin karindab ultrasonla gorünz
-Reklam-
0 oy
(369 puan)
Sıkıntı olmaz bence 3 haftalık gebeyken bilmiyordum henüz enfeksiyon için gittim alttan muayene yapıldı şükür bı sey olmadı zaten düşük riskini arttirsaydi doktor söylemezdi bence canım. Ama kalp atışı içinse mutlaka bekle acele etme bende 4+3 de öğrendim 7. Haftaya kadar bekleyip öyle gittim .
0 oy
(5,722 puan)
Zarar olcak olsd dr ypnaya yeltenmez zatn canim 
0 oy
(607 puan)
Ben testim pozitif çıktıktan sonra Dr kontrole çağırdı üstten görünmedi alttan baktı daha kese oluşmamış ama surda olusacak gibi dedi tekrar test vermemi ona göre cagiracagini söyledi bı daha ki gittiğimde keseyi gördük zararı olsa oluşurken bile zarar verirdi olusmazdi kese hemde ciftt kese oluşmuştu ondan sonraki süreçte de ayda bir alttan ultrason istedim ben rahim ağzini ölçmek için 34 haftalığız hatta geçen iki hafta üst üste alttan ultrason oldum şükür şimdiye kadar sorun yaşamadım korrkulacak bebeğe zarar verecek bişey değil korkmayın
0 oy
(378 puan)
Bnde yaptırdım 3 yada 4 kez ç birşey olmadı 
0 oy
(786 puan)
Tüp bebek bizimki ve ilk andan 3aylık olana kadar hep alttan bakıldı hiçbir sorun yok olmadı çok şükür ultrason düşüğe sebep olmaz 
0 oy
(454 puan)
Bunu bana da diyip korkuttular. Sakın kese görünmezse vajinal ultrason yaptırma valla bebeğin düşer dediler. Daha sonra öğrendim ki keseyi ya da bebeği göremediklerinde çoğu kişide vajinal ultrasonla bakıyolarmış. Koskoca doktorlar da düşüğe sebep olacak bişey yapmaz heralde. Milletimiz insanları korkutmaya ve çok bilmiş davranmaya meraklı.
0 oy
(56 puan)
Doktora sor çevrene değil asla bi zararı yok
0 oy
(263 puan)
Canim etrafindako insanlar kadin dogum uzmani degilse dinleme hiçbirini. Insanlar kac sene okul okuyor yillardir bu isi yapiyorlar dusuge sebep olsa yaparlar mi hic oyle  bisey. Duauk olacaksa vajinal baksada bakmasada oluyor onunla hic alakasi yok. Benim düşük riskim vardi 3 ah boyunca vajinal bakti hep evet düşük yapmadim cok şükür. Bazen vajinal daha net sonuclar veriyor o yuzden doktorlar vajinal bakmayi tercij ediyor. Doktoruna güveniyorsan etrafindakilere kulak asma. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 210 göst.
0 oy
4 cevap 177 göst.
0 oy
5 cevap 236 göst.
0 oy
7 cevap 192 göst.

652,480 soru

3,433,194 cevap

4,266,241 yorum

184,408 üye

...