0 oy
340 göst.
Doğum kategorisinde (152 puan)
kapalı

Misal birinden duydum. 3 hurmaya Meryem suresi okuyup biri doğumdan önce biri sonra yenecek biri de bebege verilecek, zaten bebeğin ağzı zemzem ve hurma ile açılıyor vs. Ya da son içtiğinde ilk ictigin zemzem olsun diye. Bazıları da bebek doğunca maden suyu ve zemzem karıştırıp veriyormuş. nar suyu veren bile var ben o kadar göze alamam da.

Var mi sizin de yaptığınız özel şeyler ya da ne dualar okunur?

Cok heyecanlıyım ya şimdiden uyuyamıyorum.  Yarin son isleri bitirip akşam 4-7 arası yatisa gidip cuma sabahı doğuma alinacagim insallah. Dualarınıza minnettar olurum bu arada:)

Gebelik haftası 39+2
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

3 Cevap

+2 oy
(3,487 puan)
Doğum öncesi bol bol uyu doğum sonrası enerjiye ihtiyacın olacak. El kadar bebeğe ıvır zıvır verme devri ne zaman biter acaba onuda ayrıca merak ediyorum. Tabi maneviyat da önemli dua herşeyin başı dua Allaha sığınmak insanı rahatlatır. Ama hurmaya da okusan aynı zeytine de okusan aynı. 
-Reklam-
0 oy
(236 puan)
Ben yapmadim ama duydum bebek dogduktan sonra emzirmeden sade maden suyuyla zemzem suyunu karistirip veren oluyor bebekte gaz sancisini önluyormuş 
0 oy
(6,097 puan)
Hepsi hikâye, gönülden dua eder yapabilirsen namaz kılarsın oturarak belki. Ama diğer uygulamalar genellikle şaman ritüelleriyle Arap coğrafyası yiyecek içeceklerinin birleştirilmesiyle uydurulmuş işler. Yeni doğmuş bebeğe anne sütünden başka bir şey vermeyin, hele de şekerli bir şey. Su zaten vermiyoruz. Zemzem suyu da orijinal mi değil mi kim bilecek, dayım imam benim defalarca umreye gitti geldi kolay kolay zemzem suyu almaz. Musluktan doldurup satıyorlarmış. Bazı dualar var doğumu kolaylaştıran onları telefona kaydedip sancı çekerken kısık sesle alttan verebilirsiniz belki. 

İlgili sorular

650,166 soru

3,423,944 cevap

4,255,965 yorum

183,743 üye

...