0 oy
470 göst.
Doğum kategorisinde (1,592 puan)

Merhaba kızlar, beni doğumla ilgili açtığım postlardan tanıyorsunuz bir çoğunuz :angel:

41+2'de güzel bir günde (Berat kandili, Cuma günü ve hz. Mehdinin doğum günü) normal doğum yaptım çok şükür<3

Sabah namazına kalkmak için alarm kurmuştum. Alarmı duydum ama uykulu hâlde kapattım uyudum. 06:06da karnımda bişey pat diye patladı ve garip bi ağrı girdi tüm karnıma. Gözümü açtım, hemen anladım ki geliyor bebeğim :) Ama biyandan da korku vardı içimde, dedim yok olamaz. Eşimi kaldırdım dedim galiba suyum patladı, hastaneye gide biliriz her an :) Tuvalete gitmek için kalktım, 1 avuç kadar su geldi. Tuvaletten çıkarken yine biraz geldi. 2ci sancı 10dakika sonra girdi. Doktorumu aradık, dedi ki saat 12ye olur doğumun, 9da gel hastaneye. Hemen 10 dakikaya düştü diye ben korktum, dedim hemen gidelim ne olur ne olmaz. Ama doktorumun dediği gibi oldu, 11:45'de kollarımdaydı minik kuşum :)

Neyse hemen hazırlanıp çıktık, ben şimdi doğuma kadar sancıların ilk giren sancılar gibi devam edeceğini düşünüyorum :) Ama öyle olmadı 3.5 saat böyle hafif sancılar devam etti. Asıl sancılar sonra gelen sancılardı :) 41+2 benim yumurtlama günüme göre doğru haftamızdı. Ultrason hep adete göre hesapladı (1 hafta geç yumurtlama olduğu için benim hesabımdan 1 hafta ileri gidiyordu ultrason haftası). Ultrasona göre 41 olunca bi daha ultrason yaptırmamı söyledi doktorum, dedi ki adet tarihini söyleme bakalım kaç haftalık gösterecek. Bu defa 38 gösterdi. Demek ki cihazlara çok da güvenmemek gerek. Bebeğim iri olduğu için doğumum biraz zor geçti. Ama doktorumun sayesinde ben de bebeğim de sağ salim çıktık hastaneden. Dikişlerim oldu biraz, ama en çok hemoroid yüzünden oturaamadım hareket edemiyordum bebeğimi kucağıma alıp ayakta dikiş ve hemoroid ağrısı çeke çeke emzirdim. Bebeğimle ilgilendim bu 1 ayda hep, kucak ve meme sevdalısı olduğu için telefona bakacak vaktim kalmıyor :) Dedim şimdi vakit bulmuşken hemen yazayım hikayemizi. Psikolojik olarak da kendimi toparladım artık çok şükür ☺️

❤️ Sorularınız olursa cevaplamaya hazırım ❤️

Gebelik haftası Doğum

7 Cevap

+1 oy
(886 puan)
Maşallah çok güzel size de bebege de sağlık dilerim önce gözünüz aydın bende de hemorid var ne yapacağını normal doğum istiyorum ve şehir hastanesine geçtim yoksa özelde mi kalsaydim sizin ilk doğum mu
(886 puan)
Tamam yaparım dediğinizi inşallah sorun olmaz
(1,592 puan)
Bi de patatesi buzdolabına koy sabahtan akşama kadar kalsın. Gece uyumaya giderken fitil gibi kes 2 cm uzunluğunda filan. Isınmamasına dikkat et, soğuk olmalı. İçeri ittir, uyu, çok gezme ki geri çıkmasın.
(1,592 puan)
Şimdi bile yapabilirsin basur memeleri varsa
(886 puan)
Aaaa tamam yaparım koyarım şimdi patatesi
(1,592 puan)
Bir kaç gün yap, faydasını göreceksin inşallah ♥️
-Reklam-
0 oy
(552 puan)
Hemoroid önceden de var mıydı doğum anında mı oluştu?

Hayırlı olsun bebeğiniz:) darısı tüm doğum bekleyen gebelerimize:)
(1,592 puan)
Evet canım önceden de vardı 4 tane. Ama doğumda çok çıktı dışarı ve çok büyüdü. 2 haftaya eski haline döndü çok şükür. Hiç düzelmeyecek sanıyordum
Amin inşallah ☺️
(552 puan)
çok geçmiş olsun canım. dikişlerin iyileşti mi geçti mi :)
0 oy
(6,101 puan)

Hikayemiz ne kadar benzer :) Benim de sabah namazı vakti suyum gelmişti. Sancılar başta eh işte iken sonradan gümbür gümbür olmuştu :) Tek fark ben akşamüstü kucağıma aldım dombilimi :) Dombili çünkü şişko doğmuştu azıcık :) 

Yine sizin gibi ayakta emzirme seanslarım oluyordu :)) Şimdi 5 aylık dişi çıktı ve emerken ısırıyor deliriyorum :/ Ben de karşılık olarak onun dombili bacaklarını ısırıyorum gülüyor sıpa :)

Böyle hikâyeler çok güzel. Sağlıkla büyütün inşallah. 

(1,592 puan)
Aynen bizim bebiş de biraz şişko doğdu :) doğumdan sonraki 10 gün çok zor geçti, ama sonrası güzel :) yapışık ikizler gibi geziyoruz tüm gün))
0 oy
(275 puan)

Gözün aydın olsun canım rabbim analı babalı büyütsün inşallah bende aynen normal dogum yaptım iki hafta önce dikiş ve basur sancısı oldu resmen o zorlamada basur tamamen kan dolmuş diyorum neden bu kadar agrım var Allahtanki krem aldım o hemen indirip agrısı aldı çok zor kendimden biliyorum ama şükürler olsun evlatlarımızı kucağımıza aldıran rabbime bin şükür Allah herkesi bir nefeste sağ sağlım kurtarsın inşallah <3

(1,592 puan)
Amin inşallah canım ☺️
Benim hemoroid sorunum 2 haftaya geçti çok şükür. Hiç düzelmeyecek sanıyordum
0 oy
(143 puan)
7 saat suni sancı çektim nefes alamıyorum artık kızımın kalp atışları düştü bana oksijen verdiler nefes alamadığım için bebeğe oksijen gitmedi 10 tane dikiş üstüne üstün hemoroid acısı hergün ağladım dikişlerimi unuttum onun acısından kızımı emzirmek için kucağıma bile alamıyordum tek başıma kırkım çıkana kadar kendime gelemedim çok korkunçtu benim için normal doğum. 
(1,592 puan)
Kaç haftalık hamileydin? Neden suni sancı verdiler?
(143 puan)
38+5 te sancım geldi ama açılma olmadı
0 oy
(196 puan)
Maşallah ne güzel anlatmışsın kendim doğurmuş kadar sevindim❤️ vatana millete hayırlı evlat evlat olsun inşallah
(1,592 puan)
Amin inşallah çok teşekkür ederim ☺️
0 oy
(73 puan)
Yaaa maşallah ne güzel bebeğine de sana da sağlıklı günler dilerim. Darısı bize inşallah rabbim tüm hamileleri bı hamlede kurtarsin inşallah. 
(1,592 puan)
Amin inşallah ☺️ sağ salim kucağına alırsın inşallah
(73 puan)
Cokkk amin :)

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 689 göst.
0 oy
13 cevap 1,366 göst.
23 Ağustos 2021 Doğum kategorisinde Melikeanne (47 puan) sordu
0 oy
11 cevap 454 göst.

649,207 soru

3,420,344 cevap

4,251,740 yorum

183,486 üye

...