0 oy
216 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (61 puan)
Kızlar merhaba 20+1 olduk bugün 

Her anne gibi bende bebeğimin tosun gibi olmasını ve bundan da önemlisi zeki bir çocuk olmasını istiyorum maddi sebeplerden dolayı her zaman her gıdayı alamıyoruz balık gibi kuru yemiş gibi şeyler haliyle daha az yeniyor şimdi bi de ramazanlıktan dolayı iftardan iftara ancak karnımızı doyuruyoruz. 

Peki hem cebimize uygun hemde bebeğin zeka ve bedensel gelişimine katkı sağlayacak şeyler nelerdir. Ya da mesela günlük yediğimiz bi şey vardır ama onu başka türlü tüketince daha faydalı oluyordur faydası artıyordur gibi neler yapılabilir ne önerirsiniz?

Cinsiyet erkek
Gebelik haftası 20+1

2 Cevap

0 oy
(1,414 puan)
Yeşil mercimek, süt ürünleri, yumurta, tuzsuz çekirdek. Bunlar olabilir tek tek faydalarını araştırabilirsiniz. Fındık yemek iyidir çiğ fındık ve ceviz. Karadenizli tanıdığınız varsa isteyin:))
(61 puan)
Teşekkür ederim Karadenizli tanıdığım yok ama bulsam iyi olacak anlaşılan :)
(1,414 puan)
Ben evlenip memleketimden ayrıldım inanın ki orada yaşasam size gönderirdim bir bebeğin sağlığına faydam dokunacaksa bundan güzel ne olabilir. İnşallah denk gelirsiniz de alırsınız bu pahalılıkta kuruyemiş almak yürek ister. Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah bebeğinizi ♥️
(61 puan)
Ay çok kibarsınız düşünmeniz  yeterli Allah razı olsun :)
-Reklam-
0 oy
(742 puan)
Bütün bunları çok hassas düşünüp de, bebeğin tam gelişim döneminde oruç mu tutuyorsunuz? 

Ayrıca zeka yeme içmeyle gelişmez merak etmeyin. Yoksa bütün obezler bilim adamı olurdu. Zeka daha çok genlere bağlıdır ve çocuklar zeka genini anneden alır. Yedikleriniz hafızayı destekler. 

Bunlarla ilgili bir kaç bilimsel makale okumanızı tavsiye ederim.
(742 puan)
Sahurda yediği ile kendisi sabrediyor,bebeğin de sabredeceğini düşünüyor. Aynı şey değil işte. Dediğiniz gibi doğduktan sonra sahurda doyursan bebeği, iftara kadar aç bekleyebilirmi?
(1,830 puan)
Aynen öyle canım Allah akıl fikir versin
(61 puan)
İnsanların dini değerleri ibadetleri vs sizleri ilgilendirdiğini nerden çıkardınız?
Bu hakkı kendinizde görüp de nasıl yorum yapabiliyorsunız bu derece hadsiz olmak için neyle beslendiniz ? Tüm bunlardan sonra asıl Allah size akıl fikir versin. Oruç tutmanın sağlık üzerindeki etkilerinden bi haber ot gibi gelip ot gibi gidiyorsunuz anlaşılan.
(742 puan)
Oruç tutmanın sağlığa faydalarını hepimiz biliyoruz !
Ama burada oruç tuttuğu için bebeğinin kalp atışı zayıflayanları da okuduk.

Ot olan sizsiniz, çünkü gebe kadının oruçtan muaf olduğundan haberiniz yok. Ha ama dur, gebeyken tutunca duble sevap mı oluyor?
Hamileyken oruç tutmanız sizi benden daha dindar yapmaz.
(61 puan)
Tamam.

652,837 soru

3,434,552 cevap

4,267,816 yorum

184,499 üye

...