0 oy
327 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (50 puan)
20 gündür hastanede preeklampsi tanisiyla yatiyorum. Bu akşam ayağa kalktığımda etrafimda simler uçuştu yaklasik 10 saniye kadar sürdü. Hemen hemşire tansiyonumu ölçtü ancak tansiyonum normaldi. Başka herhangi bir sikayetim olmadi. Bu tarz bir durum yaşayan arkadaşlar var mı ? Yardimci olabilirseniz çok sevinirjm. 
Gebelik haftası 35+1

5 Cevap

+1 oy
Asabi tansiyinunuz olabilir anlik yukseliyordur. Bende preklemsiden yattim isij cakmasi anjnda takili holter 15/10 lari gördü ancak sonrasi normaldi canim. Asabi olabilir anlik yukseliyir olabikir yinede tehlikeli dedi. Gun icindeki aldigimiz ikaclarda dengekemeye calistigindan ölçümler fark edebilirmiş 
(50 puan)
Evet zeynep kamildeyim bende. 20 gündür burada yatıyorum. Son 13 günüm kaldı inşallah.  Dogumunuzu kim yaptirmisti acaba ?
Betul sanimdu ben gece 4de digurdum canim gece nobetinde o vardi. Ben hemen hemen ebekerden menun kaldim. Saat basi takip yaptikar bana. Ama sansima o gece kalabalıktı yogun takip.  Sezeryan sonrassi birde yoğun takip ameluyatli bolumunde kaldim. Benbdusunce normal odaya aldilar. Yatisininkim verdi?
(50 puan)
Nazan Hanım verdi . Nazan Tarhan.
Benide habibe hamim yatırmıştı. Mucuze hanim takipliydim ilk zamanlar. Pesserida oya hanim takdi. Benim ilk gebeligim servikal ytmwzkik sebebiyke vefat etmeden önce de orda kalmıştım canim ben. Kim ne derse desin zeyneo kamil için ben sayelerinde kizimi kucağıma aldım. Hala kontrillere urata gidiyorum. Korkma emin ellerdesin.
(50 puan)
Bende o şekilde kendimi güvende hissediyorum. İnşallah bende sizin gibi kızımı saglikla kucağıma alırım. Cok teşekkür ederim vaktinizi ayırdığınız için.
-Reklam-
0 oy
(3 puan)
benimde preeklampsi riski var bendede o dedigin oluyor ama olctugumde tansiyonum normal cikiyor.nedenini bende merak ediyorum ogrenirsen eger paylasirmisin bizimlede Merak ediyorum acaba Neden oluyor, doktor birsey demiyormu peki ??
(50 puan)
Yani ani hareketden de kaynaklanabilirmiş ama hafif bir şekilde başlangıc da olabilirmiş. Şuan da tek bir belirti olduğu için biraz daha bekleyeceğiz. Geçmiş olsun size de.
0 oy
(845 puan)
Bende o dedigin surekli olark 3 4 aydr mevcut canm doktora bu gittigmde soylicm cnku isik cakmasi baya bi buyudu bende korkuom ins kotu bisi olmz.ama saniyelk kisa suren isik cakmalari hamilelikte yukselen hamilelkten kaynaklanioms onuda zaten doktr takibini yapioms
(50 puan)
Sizin tansiyon probleminiz var mı peki ?
(845 puan)
Yok cnm normlde dsuk tansionlu bi insanm haylada oyleyim
0 oy
(1,151 puan)
İdrarda protein de baktırın ışık çakması preeklimsiden dir ilk gebeliğimde yaşadım ben gizli tansiyon anlık yükselme yaşyor olabilirsiniz tehlikeli aslında g haftanız da ilerlemiş yeterince bebeğiniz kaç kilo doğuma da alınabilirsiniz 
(50 puan)
24 saatlik idrarda protein sonucum 578 çıktı. İlk gebeliginizde dogumunuz nasil oldu acaba biraz bilgi verebilir misiniz? 37 haftayi bekliyor doktorlar. Özel hastanede takibimi yapan doktorum riskli olduğu için doğumumu üstlenmedi.
(1,151 puan)
37 yi nasıl bekliyorlar anlamadım bende protein kaçağı olduğu fark edildi tansiyonun yüksek olduğu ölçülünce anlaşıldı zaten çok fazla ödem toplayıp şişmiştim ve bebeğin gelişimi duralı 2 hafta olmuştu hemen 3 gün içinde doğuma aldılar beni üni hastanesine gittim tabi bende başta özel hastaneye gidiyordum yaşadıklarım doktorumun ihmali yüzünden oldu zaten 33 de doğum yaptım ben
(50 puan)
Benim tansiyonlarım şu anda 11 7 12 8 en fazla oluyor düzene girdi. Ani bir yükselme olursa hemen doğum olacak zaten. Ama şu an için bebeğimin gelisiminde bir sorun olmadığından biraz daha bekletmek istiyorlar. Direkt sezaryana mi almislardi acaba sizi?
(1,151 puan)
Evet sezeryan olmuştum dikkatli olun zmn Allah korusun
0 oy
(207 puan)
Bende ışık, çakması, değil, de, baş dönmesi oluyo, 2 gündür olduğum yerde kalıyorum bana da poritein kaçağı var, dedi tansiyon ölçüyprum, sürekli 14 /9 benm hiç yükselmedi ama korkuyorum 1 defa 15 oldu ilk ölçüm yaptığımda, sanrm evham yaptım şmdilik birşeyim yok gbi ama, baş, dönmesi başladı 
(50 puan)
Çok dikkat edin sakın tuz tüketmeyin, mümkün mertebe haşlama tüketin. Ben 20 gündür hastane de takipteyim bu şekilde tansiyonum düzene girmiş sayilir. Gecmis olsun.
(207 puan)
Sizin, tansiyonunuz kaç oluyo ki sizin, kaç haftalık dikkat ediyorum ama
(50 puan)
Benim 35 hafta 2 günlük bebeğim. Ben de 20. Haftadan beri tansiyonum var. Ilaclarla şu anda 12 8 11 6 10 7 gibi degerler cikiyor. 37 haftayi bekliyoruz. Öncesinde aksi bir durum olmazsa tabii.
(207 puan)
Yani 20, haftadan beri kaçtı, tansiyonunuz yüksekliği benm 14 /9 1,defa 15 oldu daha yüksek olmadı ilaç vermedi
(50 puan)
Benim o zaman 15 10 oldu hemen kardiyolojiye gittim. O şekilde ilac baslandi. Ancak dengelendi.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 122 göst.
24 Eylül 2022 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Ebru Sahiin (43 puan) sordu
0 oy
4 cevap 630 göst.
0 oy
3 cevap 106 göst.

650,904 soru

3,426,868 cevap

4,259,327 yorum

183,967 üye

...