0 oy
223 göst.
Doğum kategorisinde (86 puan)
kapalı
Arkadaşlar Rabbimin izniyle bir erkek evlat nasibi olacağım.  İsim konusunda net olmamakla beraber ASRIN ismini çok beğeniyorum.  Anlam olarak da çok güzel ( gözyaşı damlası) demekmiş. İkinci bir isme gerek var mı sizce ? Bu isimde evlatları olan anneler nasıl karakterde evlatlarınız. İsmin insan üzerinde etkisine inanan bir insanım.  
Gebelik haftası 27
Kapatılma nedeni: İsim tavsiye soruları sohbet alanında sorulması gerekmektedir. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

4 Cevap

0 oy
(133 puan)
Merhaba arkadaşım:) çok güzel bir arayış evladına isim arayışı, ama bir çok insan bu konuda farklı yorum yapar ve kafan karışır, sen yine kendin karar vermelisin, güzellik çirkinlik görecelidir bu ismi herkes beğenmeyebilir ama isim koyma konusunda tabi fikir alınabilir. Mesela bence fonetik olarak güzel bir isim asrın ismi, değişik bir isim, ama anlamı bir insan için ne kadar güzellik ifade ediyor bilemiyorum, bence gözyaşı damlası ismi bir insana verilmemeli, bak bu benim düşüncem sen ise beğenmişsin, ikinci olarak da ana baba çocuğuna güzel isim koymakla yükümlüdür çünkü ahirette o isimle çağıracaklar. Bu güzellik de ya anlamı itibariyle veya çağrıştırdığı mana itibariyle, yani ya güzel bir anlama gelen ,iyi insan Salih insan doğru dürüst güzel manalarına gelen, veya iyi birinin ismi olan isimler. Mesela ben de yavruma Ömer munis ismini koymayı düşünüyorum, çünkü Ömer Hz Ömer gibi buyuk birinin adı, kendi manası için değil de Salih bir insanın, bir sahabenin adı olduğu için tercih ettim, munis ise mana olarak çok güzel, iyi huylu yumuşak sevecen demek. 

Yavruma hem seslendiğnde kulağına hoş gelecek olan hem de manası ona yakışan şeyler bulabilirsin, Rabbim yavrunu göz aydınlığı kılsın:))
-Reklam-
0 oy
(538 puan)
Asrın ismini çok severim küçükken en yakın okul arkadaşımın ismiydi şimdi benim de oğlum olacak asrın ismini koymayı düşündüm ama babası beğenmediği için başka seçtik. Çok güzel bir isim bence 
0 oy
(1,045 puan)
Çok güzel benim arkadaşımın kızının ismi asrın hem erkek hem kıza konuluyor 
0 oy
(1,108 puan)
Anlamı çok guzelmisss :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 455 göst.
20 Nisan 2022 Doğum kategorisinde Bebek16 (12 puan) sordu
0 oy
3 cevap 571 göst.
0 oy
8 cevap 1,142 göst.
0 oy
7 cevap 640 göst.

648,662 soru

3,418,416 cevap

4,249,217 yorum

183,350 üye

...