0 oy
263 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (389 puan)
Hanımlar merhabalar,  her yerde karşıma süt pompaları filan çıkıyor.  Herkes bir markayı öneriyor.  Benim ilk gebeliğim o yüzden bu konulara vakıf değilim , en ufak kardeşimle aramda bayağı bir yaş farkımız olduğu için annemin gebeliği ve sonrasını hatırlıyorum o böyle bir şey almadı bu sebeple de bilmiyorum. Neden süt pompası kullanılıyor,  yani zorunlu mu ? Ben bir kurumda çalışıyorum nasipse 2 sene ücretsiz izin alacağım,  yani bebeğimin yanında olacağım. Yani düşünüyorum bir yandan acaba anneler çalıştığı,  bebeklerinin yanında olmadığı için mi acaba süt sağıyorlar dedim yada acaba nolur nolmaz ya bebek emmezse anneyi anne sütü alsın diye mi kullanıyorlar diye düşündüm. Bilemedim işin içinden çıkamadım açıkçası, çünkü direk bebek doğmadan pompa alıyorlar. Neden? 
Gebelik haftası 26

9 Cevap

+2 oy
(2,793 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Cnm 20 gun önce doğum yaptım. Bebeğim beni emmedi ebe bile tutturamadı mememi ac kalmasin sarilik olmasin diye mama verdiler. Dogumdan 1 gun sonra memelerim kaya gibi oldu kambur duruyordum artk tasiyamiyordum bide dikisler var yeni dogum yapmışım. Allahtan pompa almıştım sağım yaptım rahatladım. Bebegim emmedigi icin sağdigim sütü biberonla icirdim. Yani her ihtimali düşün emmeyebilir seni. Diyelim emdi sütün bol bol geliyo ama 24 saat bebek ememez tazyikli gelebilir sütün o zamanda sütün heba olur kiyafetlerin batar yine sana pompa gerekir sütünu sağarsın saklarsin bosa gitmez yine çocuğun içer. Pompanin yaninda sen bide saklama kabi al buzluğa atarsın biriken sütü.
(1,830 puan)
Hayırlı olsun canım sağlıkla büyüsün inşallah. Şey soracağım sana manuel mi aldın elektrikli mi
(2,793 puan)
Saol cnm. Ben manuel kullandım. 80tlye e- bebegin markasından 2 tane almıştım.
(1,830 puan)
Memnun kaldın mı peki kullanışlı mi
(2,793 puan)
Evet cok kolay kullanimi canimi yakmadan sağıyor annem elle sagdi bi kere ölüp ölüp dirildim ya gözlerimden yaş geldi.
(1,830 puan)
Yaaa :( Allah bizlere de kolaylık versin :(
-Reklam-
+2 oy
(330 puan)
bir de şu durum var: anneler zannediyorlar ki sütümü sağdıkça çoğalacak. hayır, sütünüz bebek emdikçe çoğalır. pompanın çektiği süt, bebeğin emdiği sütün 3'te 1'i kadardır. dolayısıyla arttırmaya etkisi yoktur, hatta tam tersine az emzirir-çok sağarsanız sütünüz zamanla azalır. 
(389 puan)
Hiç bilmiyordum ,teşekkür ederim
+2 oy
(1,591 puan)

Ben gerekli diye düşünmüştüm. Neymiş memede kalan sütü sağıyormuşsun. Görümcemde vardı ondan almıştım. Sonradan araştırdığımda emzirdikten sonra sapmanın çok da iyi bir şey olmadığını öğrendim. Çünkü süt bebeğin ihtiyacı kadar salgılanıyor, ekstra sağmak sütü arttırıyor. Süt arttıkça da başka başka sorunlar çıkıyor. 


Mesela ilk süt son süt diye kavramlar var. Emzirirken gelen sütün ilk kısmı daha sulu, emdikçe daha yağlı süt geliyor. son süt çok faydalı ve bebeğin bu sütü alması lazım. Süt miktarı kontrolsüz artarsa bebek son sütü alamadan, o sulu süt ile doymuş oluyor. Ayrıca miktar fazla olduğu için süt tazyikli geliyor ve bebeğin genzine kaçabiliyor. 

Yani gerek yok, işe başlamadan alma. İşe başladığında hâlâ emziriyor olursan, muhtemelen akşamları emziriyor olursun, yine gerek yok. 
(175 puan)
Çok guzel yazmışsın. Bunlara ek olarak şunu eklemek isterim pompa yerine gerekiyorsa elle sağım daha kolay ve pratik hem de daha kısa sürede sagiliyor
+1 oy
(1,037 puan)
Süt pompasi çok ihtiyaç değil aslında canım.ben ilk gebeligimde el.pompasi aldım olaki sütüm gelmezse falan diye ama hiç o düşünceye bile girmemek gerek bence ola ki gelmezse her yerde satılıyor gidip alınabilir eczaneler, bebek mağazalarında mevcut sonuçta. Insallah olmaz ama Bebeğiniz kuveze falan girmek zorunda kalabilir o zaman elektrikli ihtiyaç olur.
(1,779 puan)
İhtimaller çok aslında emmezse sagarsin allah korusun Bi rahatsızlık olur yatarsa sagarsin falan ama işte sonra gereksiz köşe de kalıyor çalışan anneler için tabiki mantikli
(1,037 puan)
Aynen bende alma taraftarı değilim. Eğer gerekirse alırım diye düşünüyorum.
+1 oy
(1,151 puan)
Bebek doğmadan almaya gerek olduğunu düşünmüyorum ben erken doğum yaptım o yüzden bebeğim küçüktü emmeye gücü yetmedi mecbur aldım ve sağıp verdim hemde uzun bir süre şimdi 2. Ye hamileyim ilkinden dolayı var olmasaydı almazdım lazım olduğundagidip bir medikal den alabiliyorsunuz ilkinde öyle olmuştu erken doğmasına rağmen hemen almamıştım ememeyince eşim gidip madikal den almıştı umarım sizinde ihtiyacınız olmaz benimde :) 
(389 puan)
İnşallah ihtiyacımız olmaz dediğiniz gibi ama benim bebenin 40tan önce alinma ihtimali var
(1,151 puan)
Yok benimki 33 tü gebelik zehirlenmesi yaşamıştım yani baya erkendi 36 dan sonra doğan bebeklerin çeneleri artık güçlenmiş olur zaten
(389 puan)
Ya teşekkür ederim o zaman bana da şart gibi çünkü bebeğimin Allah korusun erken dogurtulup operasyon geçirme ihtimali var , ama ulaşım kolaymış pompaya . Peki siz Manuel mi aldınız elektrikli mi?
(1,151 puan)
Elektrikli almıştım bende çalışıyorum her zamn lazım olur vakitten tasarruf olsun beni de yormasın diye düşünmüştüm sizede elektrikli tavsiye ederim o zamn onun gücü Manuel de yok
0 oy
(542 puan)
Bebegim dogdugunda emmesine ragmen  goguslerim sutle dolmuştu tas gibiydi ve cok agriyordu  biraz rahatlamak icin gogus pompası ile sagiyordum. Ben bunun için kullanmistim
(389 puan)
Hmm , mantıklı bir sebep . Teşekkür ederim , bakalım diğer annelerimiz ne için almışlar? Çok soru var kafamda :))
(330 puan)
bu durumda da doktorlar elle sağımı öneriyor. pompaya gerek yok. zaten o şişme hali en fazla 3 4 gün süren bişey, süt kanalları açılana kadar... süt geliyor ama kanallar daha tam açık olmadığı için bebek hepsini ememiyor, şişme nedeni bu.
0 oy
(330 puan)
çalışmayacaksanız hiçbir gerekliliği yok. 2 sene yanında olacaksanız pompayı ne yapasınız ki? çalışan anneler olarak bebeğimize süt bırakmak için sağıyoruz, o nedenle bize şart. ama siz ücretsiz izin alacaksanız gerek yok.
(389 puan)
Aklıma takıldı herkes alıyor birbirine öneriyor. Süt gelirse ama emmezse bebek sütten kesiliyormus sanırım anne. Acaba dedim emmezse yine de anne sütü alsın diye mi sagip biberonla veriyorlar ki? Aklıma bi sürü neden geldi ama hiç bilmediğim konu
(330 puan)
bebek emer. doğduğunda ilk içgüdüsü emmektir. dolayısıyla emmiyor ya da annenin sütü yok gibi durumlar çok çok istisnai durumlardır. ilk günlerde ememezse, refleksi düşükse elle sağım yapıp şırıngayla verebilirsiniz. ya da uygun fiyata manuel pompalar var, onlardan alırsınız ihtiyaç olursa. bunun dışında, bebeği az emzirir, çok sağarsanız sütünüz zamanla çok azalır çünkü yukarıda da yazdığım gibi, pompanın çektiği süt, bebeğin emdiği sütün yarısı kadar bile değil. pompa göğsü bebek gibi uyaramaz ve sütü bebeğin emme şekli gibi çekemez. o nedenle sütü arttırmaz, tam tersine azaltır.
(389 puan)
Teşekkür ederim benim bebeğimin 40tan önce dogurtulma ihtimali var , Allah korusun operasyon geçirme ihtimali var o yüzden biraz da kafamdaki sorular.
0 oy
(1,779 puan)
Aslında çok ihtuyac değil ama ilk zamanlar göğüsler çok doluyor ağrı yapiyit bebek küçük hep uyuyor falan ya sagmak zorunda kaliosun göğüsler rahatlasın diye . Ben aldım e bebek de ilk zamanlar sağdim sonra sariliktan yattı vs gene lazım oldu ama sorsan 1 Ay kullanmadım öylece duruo varsa yakinlarindan tedbir amaçlı al isini görünce geri ver 
(389 puan)
Teşekkür ederim
0 oy
(1,414 puan)
İhtiyaç olursa alırsınız ilerde geçen bir eczanede gördüm ulaşılması zor bir şey değil.
(389 puan)
Mantıklı:))
(1,414 puan)
Aa tabi canım biz böyle heyecan yapıyoruz hepsi hazır olsun diye aynı çeyiz yaparken de böyleydim ben hatırlıyorum sanki evlendikten sonra dünyadaki tüm mağazalar kapanacakmış gibi korkuyla alışveriş yapıyordum:)) ilerde bakarsınız göğüsleriniz ağrıyor süt doldu falan eşiniz bi koşu alır gelir:))
(389 puan)
İnanın hamileliğimde iştahla böyle alışveriş yapamadım, sorunlar çıktı.  Ha buna da şükür inşallah daha iyiye gideceğiz.  İşte ben her ihtimali düşünmeye çalışıyorum her anne gibi. Kolaymış ulaşılması dediğiniz gibi en kötü eşim alıp gelir hemen ,tesekkur ederim

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 200 göst.
0 oy
7 cevap 310 göst.
12 Ekim 2019 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Leyla yalpa (84 puan) sordu
0 oy
14 cevap 449 göst.
18 Ekim 2018 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Symtnks (279 puan) sordu

648,284 soru

3,417,074 cevap

4,247,838 yorum

183,253 üye

...