0 oy
69 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (128 puan)
Arkadaslar  merakimdan soruyorum sezeryan dogum yaptim bende hani onda cekilen gaz sancisi lavoba ihtiyaclarinin zorluğu normal doğumdada oluyormu bagirsak sisteminin kendine gelene kadar bir hafta falan sorun yaşanıyor mu ağrılı bir sekilde lavobaya çıkma falan birde herkes ayni olmuyordur ama kesi atilan normal doğumlarda az cok sezeryan gibimi oluyor sorunlar.

2 Cevap

+1 oy
(3,685 puan)
Dolaşım ve emzirme sorunu sezaryene özel bir durum zira sezaryen denen şey bildiğimiz ameliyat, ismine her ne kadar doğum dense de. Vücut kesiliyor, ameliyat oluyorsunuz ve iyileşme süreciniz 15 günü buluyor. Ameliyat olmuş herkes için böyle şeyler yaşamak normal. Benim doğum şeklim henüz belli değil. Vajinal doğum istiyorum ama o tarihte süreç nasıl ilerler bilinmez. Ani sezaryen ameliyat her zaman herkes için bir alternatif. Vajinal doğumda ise ciddi oranda kesi yaşayanların bir hafta kadar oturup kalkarken canları yanabilir. Dikiş bölgesini temiz ve kuru tutanlar hızlıca atlatıyorlar süreci ki herkesin ciddi sayılacak boyutta vajinal kesisi olmuyor. Bebekleri sağlıkla kucağımıza alalım da doğum meselesi bir şekilde olacak :)
-Reklam-
0 oy
(545 puan)
Sezeryan nasıl oluyor bilmiyorum o yüzden karsilastiramayacagim ama normal doğumda sadece doğuma kadar sıkıntı yaşıyorsunuz, dogumhaneden odaya getirdiklerinde her şey bitmişti benim için yani iyiydim öyle tuvalet sorunu falan da olmuyor. Dikisim de vardı ama öyle sıkıntı yaratan bir şey değil, sadece dikişleri zorlamamak için kabız olmamaya dikkat etmek gerekiyor yani ona göre beslenmek önemli..  dikişlerin temizliğine dikkat edip pansumanı yapınca kendi kendine düzeliyor düşüyor zaten dikişler.

Ilk hafta biraz sıkıntılarınız oluyor tabi sonuçta doğum yapıyorsunuz, vücut yoruluyor kendini toparlaması sürüyor ama ilk haftadan sonra pek bir şeyim kalmamıştı.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 539 göst.
9 Aralık 2019 Doğum kategorisinde Sertuğ (168 puan) sordu

652,752 soru

3,434,225 cevap

4,267,472 yorum

184,472 üye

...