0 oy
494 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (289 puan)
kapalı
18+4 teyiz ve bugün cinsiyeti belli oldu. Ben erkek doğurmam herhalde diyordum. Erkek oluyor. Ve işte bebek bakımı konusunda deneyimsiz. Kız çocuğu bakımını da kendiyle özdeşleştirip kız annesi olmayı daha kolay sanan ben erkek annesi oluyorum. Anlatın bana ey erkek anaları. Oğlan çocuğu nasıl yetiştirilir. Nelere dikkat edilmeli. Zorlukları neler? 
Gebelik haftası 18+4
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

6 Cevap

+1 oy
(286 puan)
Çok uzun anlatırım kuzum nereden başlasam bilemedim :)) öncelikle hayırlı olsun benim ikinci oğlum geliyor bende ikinci kızım olsun istedim takdir Allahın tabi. Ama erkek çocuğuna çok alıştım Kız çocuğu olursa ne yaparım diye düşünüyordum deneyimsiz olduğum için:) erkek çocukları gazlı olur derler valla benimki kolik değildi ama gazdan çok çektik sonra geçti bitti. Bu sefer 3 aylıkken sünnet oldu ki bence erken sünnet ettirmek süper birşeymiş. Bir gün acı çekti 1haftaya iyileşti. her bebek gibi uyku sorunu 2 yaşına kadar devam etti sonra emzirmeye bırakınca düzene girdi. Oğlumu çok güzel yetiştirdiğimi düşünüyorum. Çok şükür dışarıdan görenler bile annen ne güzel öğretmiş diyorlar. Burada  kendimi övmesem olmaz :Ddd herşeyi birlikte yapıyoruz oyuncaklarını kendi toplar sofrayı kurarız bana yardım eder çok şükür. Huyu mu böyle bilmiyorum ama bebekliğinden beri temiz uslu çok şükür ikinciside öyle olur inşallah. Kız erkek farketmez evlat evlattır anne baba nasıl yetiştirirse çocuk ona göre şekil alır ne görürse onu yapar. Oğlan çocuğu diye çok şımartmamak el üstünde tutmamak lazım. Çevremde çok var öyle oğlumdur ay çok ağladı oyuncak istiyor hemen alayım şımartmaktan yana değilim hiçbir çocuğu bazen hayır demek gerekiyor. Çok uzun oldu valla :D
-Reklam-
+1 oy
(985 puan)
Anneliğin cinsiyetle ne alakası var? 
(985 puan)
Ne farkı var diye bir soru göremiyorum. Okuyun anlayın lütfen
(985 puan)
Alaka ve fark aynı anlamı taşımaz
(289 puan)
Peki çok muhterem değerli insan. Bana alaka ve farkın anlamlarını söyler misin ona göre cevap vereyim.
(289 puan)
Ya da sorunu daha açıklayıcı sor . Mesela annelik ve cinsiyet ne alaakkkkkaaa diye değil de.  Bebeğinizin  cinsiyetinin neden kız olacağını düşündünüz? Neden ben erkek doğurmam herhalde dediniz? Diye sor. Ben de diyeyim ki. Kendim de bir bayan olduğum için bir erkek bebek doğurmak zihnimde hiç canlanmadı. Hayalimdeki bebek hep kızdı. Ve şimdi erkek oluyor ben de aradaki farklılıkları merak ediyorum diyeyim.  Yani sorumun altına ne alaaaakaağğğ diye bir soru daha görünce şaşırdım . Ne demek ne alaaakkkkğğ dedim. Kusura bakmayın benim Türkçe öğretmenim pek iyi değildi. Ama sizinki galiba alaka ve fark arasındaki farkı öğretmiş. Bilgilendirirseniz seviniriz.
(985 puan)
Benden ekmek çıkmaz sana ya hiç uğraşamam naparsanız yapın nasıl yetiştirirsiniz yetiştirin banane
0 oy
(1,227 puan)
Neden erkek annesi olamayasin ki
(289 puan)
Yani olurum, niye olmayayım. Sadece kendim kadın olduğum için kızım olsa ihtiyaçlarını isteklerini daha iyi bilirim deneyimledim çünkü kız çocuk olmayı. Ama erkek çocuk sahibi olmak bana biraz yabancı. Şaşırıyorum doğrusu yorumları okuyunca, yazdığım şeyi anlamıyorlar herhalde. Fıtrat olarak yaradılışlar farklı. Bunu merak ediyorum. Yoksa kız da benim kızım, oğlan da benim oğlum elbette gül gibi bakar büyütürüm. Ama bilgi almak için sorduğum sorulara böyle yanıtlar almak da acaba karşımdakinin beyni varmı diye düşündürüyor değil doğrusu. Söz meclisten dışarı.
0 oy
(27 puan)
Niye erkek doğurmam diye düşündün ki ayrica benim oğlum var kiz erkek farkeder mi bilmiyorum kızım yok ama cinsiyetle alakasi yok bence bebekten bebeğe değişir diye düşünüyorum 
(289 puan)
Yaradılıştan gelen fıtrat farklılıkları. Araştırın anlarsınız.
0 oy
(106 puan)
Kac kızın war ki bukdr sewindin sağlıkla kucagina almayi nasip etsin inşallah 
(289 puan)
Hiç kızım yok da kendim de bir kadın olarak kız çocuklarını biliyorum diyelim. Erkek anneleri bayağı alınmış anlaşılan.
0 oy
(1,591 puan)
Centilmen yetiştir. Erkek bu yapmaz deme ev işi yaptır. 

Altını değiştirirken fıskiyeye dikkat et. Alt değiştirme hariç kız bebekle aynı. 

Biraz büyüyünce güreşme faslı başlıyor. Fena. 
(289 puan)
Ya gerçekten mantıklı bir cevap veren tek kişisiniz. Buradaki bazı kadınlar kız erkek ayrımı yapıyorum falan sanmış herhalde. Sadece erkek fıtratında yaratılmadım ve farklı bir cinsiyet dünyaya getireceğim, zorlukları kolaylıkları ne öğrenmek istedim. Dövecekler neredeyse soru sordum diye. Şu doğum olsun ilk bu uygulamaları sileceğim. Yani sizi kastetmiyorum ama bazen soruyorum kendime bu kadar beyin yoksunu insanın olduğu bu uygulamayı ben nerden bulmuşum diye. Beyinleri dışında farklı yerleriyle algılıyorlar resmen. Ya da okuduklarını anlamıyorlar. Yani vay halimize böyle insanlar anne oluyor.ufak ufak tiksiniyorum şu uygulamadan. Ve evet linç edecekler bu yorumun altına gelsinler. Kendini bilen biliyor sonuçta. Lafımız kimlere ulaşmış görelim.
(1,591 puan)
Bu uygulamada cinsiyetçi de çok ama malesef. O yüzden öyle anlamışlardır. Yanlış anlamaları normal diye düşünüyorum. Ama uygulamada cahil yok mu var tabi ki. Sorun uygulama ile alakalı değil, memleketimizde nasılsa burası da böyle. Üye olanların 1/3ü cahil diyelim ki memleketin yarısı cahil o derece. Burayı bulan en azından bir miktar cahillikten sıyrılabilmiş. Yani demem o ki uygulama silince geçmeyecek. Parkta, okulda şurada burada her yerde karşımıza çıkıyorlar.

İlgili bir soru bulunamadı

652,138 soru

3,431,828 cevap

4,264,634 yorum

184,317 üye

...