0 oy
189 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (135 puan)
Eşimle kan uyuşmazlığımız var doktor ilk gebelikte sorun olmaz ama iğnesini yapalım dedi bu iğnenin riski var mı zeka testini yapmamıştı düşük riski var diye bunda da bir risk olur mu ?
Gebelik haftası 19+2

8 Cevap

0 oy
(499 puan)
Bende yaptırmayı düşünmeyin yaptırın kan uyuşmazlık iğnesi çok çok önemli Allah korusun bebek engelle doğabilirdetayli araştırın neler oldgunu lütfen ınş bende haftaya bırakıcam. 
-Reklam-
0 oy
Canım daha perşembe günü iğnemi vurdurdum 3 gündür maşallah hiç sorun yok 

Bu ikinci gebeliğim 29. Haftada yaptırdım 

Ilk gebelikte sorun olmaz diye oğlumda benimle aynı gruptan diye yapmadılar 

Ama ikinci de zorunlu mutlaka yaptır 
0 oy
(1,063 puan)
28. Haftada iğnesi var onu yaptıracaksin bir zararı yok ben 10. Haftada oldum. 2. Dozda doğumdan sonra 48 saat içinde vurulacak
0 oy
(25 puan)
Merhaba canım bizdede var kan uyuşmazlığı ilk doğumda 72 saat içinde vurılmalı dediler vuruldum cünkü ikinci gebelikte bebek kan gurubu sneinkini almassa vucut bebeği tehtit olarak algılayıp düşürüyormus o yüzden oldum şimdi ikinciye hamileyim 28.haftada yine vurulmam gerekiyormus bunlar olması gerekn doktoruna güven canım :) 
0 oy
(364 puan)
Hamileliğim de sıkıntı yaşamadım o yüzden doğduktan sonra iğneyi yaparız dedi. 
0 oy
(2 puan)
Bizde de var kan uyuşmazlığı 12. Haftada indirekt coombs testi yapıldı negatif geldi sonucum buna rağmen doktorum yinede yaptrmami söyledi yaptırdım niye sakıncası olsun ki bnce bu önemli bir durum ihmal etmeye gerek yok 
0 oy
(129 puan)
Ben almanyada yasiyorum burda simdiye kadar iki defa oldum kanamam vardi diye. Suan 15+5 haftaligim. Gerekmedigi sürece 28. Haftada vuruyorlar igneyi ama gerektiginde 2 haftada birde vura biliyorlar. Illaki vurulmak istrmiyorum diyosanda 20. Ci haftada bebeginin kan grubunu ögrenmek icin kan vere bilirsin. Senden kan alip brnegin kan grubunun negativ mi positiv mi oöduguni ögrene bilirsin. Eyer negativse igneye gerek kalmaz zaten positivse 28. Haftada mutlaka ol igneni. 
0 oy
(1,645 puan)

Doktorum bana önce test yaptırdı indirmekten coombs diye negatif çıktı, pozitif cikmis olsaydı sık takip gerektiriyormus sanırım. Haftaya iğnesi vurunacagim bende. İğne bu bebis için değil bundan sonraki bebekleriniz için dedi. 

Bu arada merak ettim zeka testi denilen test nedir. Ne zaman yaptırılıyor 
(135 puan)
İkili tarama testinden sonra zeka testi yapılıyor bebeğin suyundan örnek alınıyor düşük tehlikesi olduğu için yaptırmadım

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 88 göst.
0 oy
11 cevap 279 göst.

652,403 soru

3,432,904 cevap

4,265,908 yorum

184,391 üye

...