0 oy
831 göst.
Doğum kategorisinde (405 puan)
Kızlar Allah nasip ederse inşallah salı günü sezeryan olucam çatı darlığından dolayı.

Benim öyküm biraz değişik ilk bebeğimi 33 haftalıkken gebelik zehirlenmesinden karnımda öldü onu normal doğurdum ama dün doktorum şimdi mümkün olmadığını ve sezeryana gerek olduğunu söyledi bende hiç bı riski göze almadan kabul ettim.

Biraz korkuyorum aklımda hep gene bebeğimi sağ Salim kucagima alamam diye korkuyorum hemde ameliyat korkutuyor bana önereceğiniz bişey var mı doğumun öncesi ve sonrası için 

8 Cevap

0 oy
(601 puan)
Basiniz sagolsun . Kötü dusunmeyin Rabbim bu bebeginizi size bagislasin acisini göstermesin ınsallah ❤ bende 20 haftalikken kaybetmistim cok zor zamanlardi bu hamileligimi o yuzden diken ustunde gecirdim cok sukur 35 haftalik olduk Rabbim emeklerimizin karşılığını en guzel sekilde versin insallah 
(405 puan)
Amin canım inşallah ♥️ inşallah heoimiz sağ Salim kucağımıza alırız rabbim ne bize nede başkasına bu acıyı yaşatmasın
(601 puan)
Amin amin
-Reklam-
0 oy
(227 puan)
Sezeryan sonrası için önerilerim; bol yürüyüş, bol su içmek ve türk kahvesi tüketilmesi. Sağlıkla kucağınıza alın :)
(405 puan)
Com teşekkür ederim ♥️ kesinlikle deniyicem
(227 puan)
Rica ederim :)
0 oy

Doğum öncesi bol bol Ayetel Kürsi okuman ve asr süresi okuman doğumun rahat geçsin ve sabırla ayağa kalkmak için.

 Başını doğumda ve yoğun bakımda fazla hareket ettirme.

Sezaryenden sonra kayısı hoşafı doğumdan çıkar çıkmaz yemeye ilk izin geldiginde 2 bardak iç bağırsaklarını çalıştırsin fazla buğday yani ekmek katı gıda 1 hafta tüketme kabızlık yaşama lifli yiyecekler tercih et. Bitter çikolata sade sek Nescafe iç baş ağrıni hafifletsin. Bol bol yürüyüş yap sıvı gıda tuket sütun gelsin.

Göğsünü ayağa kalkınca ılık su ile yika teni yakmayacak sıcak bez koy süt kanalların süt üretimini sağlasin ve lavanta yağı göğsünün ucuna sürme onunla her sıcak kompresten önce göğsüne masaj yap sonra yıka.

Bebeğine ne kadar temas edersen sütun artar ve ayrıca ağrıların azalır. Eve gelince ameliyat banyo bantları satılıyor eczanede onunla sezaryen bolgeni kapat ve hemen duş al ağrıların geçer. Çıkınca uzaktan saç kurutma makinası ile sezaryen yerini ve karnını kurut ki sancın olmasın.
Eğer baş ağrın çok olursa lavanta yağı ile eşine masaj yaptir boynuna ve omuzlarına sıcak havlu koy yat terle ve ikinci kez yaptığında ağrın kalmayacak canım.


Hayırlı doğumlarin olsun canım. Rabbim evladına ve sana hayırlı uzun sağlıklı ömürler nasip etsin canım. 
Rica ederim canım 3. Sezaryenim de bunları öğrendim bende ve çok rahat ettim. Şimdiden ben bunların hepsini hazırladım 4. Sezaryene gireceğim.
(405 puan)
Allah hayırlı etsin hepimizinkini inşallah canım ❤️
(77 puan)
Ayy ne güzel anlatmışsınız okudukça içim ferahladı benim daha 18 19 haftam var ama ameliyat korkusu bi başka oluyor sağolun❤
Rabbim sağ sağlım yavrunu kucağına almayı nasip etsin canım. Rabbim yardımcı oluyor ameliyat esnasında bol bol dua ihtiyacımiz olan tek şey ameliyata girerken.
(77 puan)
Amin cümlemize
0 oy
(4 puan)
Öncelikle. Geçmiş olsun Rabim bu bebeginizi hayırlısıyla kucağına almayı nasip. Etsin. Ben de sezeryan oldum cok korkuyirdum yaridan uyusturdular.   Bebegimi gordum. Sezeryan sonrasi agrin olacak biraz narkozdan dolayi. En önemli dey sezeryandan sonraki gaz. O gaz cikmayana kadar agrin fazla.   Oluyor      sivi tuket. Dedigi zaman mercimek corbasi haric bir corap iç yürü sürekli herşey o gaza bagli ondan sonra yalan o agrilar hep geçiyor. Evladin sana kaliyor sut gelmedigi icin 2 gun mama ver ac kalmasin cocuk evde banyo taptiktan sonra sutun oluyor
(405 puan)
Teşekkür ederim canım ♥️
0 oy
(140 puan)

Bende 1 buçuk ay önce sezeryan oldum canım . Kendini hiç strese sokma normal doğum olsun diye çok istedim ama allahın varmış bir bildiği . Bebeğim 41 haftalıkken ultrasonla bakıldığında çok yukardaydı kafasıda büyük olduğu için normal yapamıcağımı normale zorlarsam bebeğimin hayatını riske atacağımı söyledi doktorumuz . Bir an bile düşünmeden sezeryana karar verdik . Ameliyathaneye girince ne olduğunu bile anlamıyosun hemen bebeğini çıkarıp yanına getiriyolar inşallah sende sağ salim kucağına alırsın :) Tavsiye olarak canın acısa dahi yürümeye çalış sıvı şeyler tüket . Ben 3 gün içinde toparlamıştım kendimi evimin işini bile yapıyodum :)

(405 puan)
Çok güzel maşallah inşallah benimde otel olur ♥️
(140 puan)
İnşallahhh kendini hiç sıkıp stres yapma ben o kadar heyecanlandımki midem bulandı sürekli burnuma solunumu kolaylaştırmak için hortum taktılar çok şükür bi sıkıntımız olmadı :)
(405 puan)
Çok şükür bende dediğin gibi sakin olmaya calisicam
0 oy
(548 puan)
Basın sagolsun canim inşallah bu bebisi kucagina sag salim alirsin 

Bende 34 haftalikken ölü dogum yaptim simdi korkuyorum heran bisey olcak diye rabbim evlat acisiyla kimseyi sinamasin
(405 puan)
Amiiin inşallah canım hepimize sâg Salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah ♥️
0 oy
(819 puan)
Bol bol agrin olsada yuru ben pek yuruyememistim pismanin
(405 puan)
Teşekkürler ♥️
0 oy
(68 puan)
Nasil tanidik bi manzara,ben de 33 haftada kayb etmisdim ama ben dogum istemedim sezeryan istemisdim hic bisey hissetmeyim diye.
(405 puan)
Ay basın sağolsun canım rabbim bı daha ne bize nede başkasına yaşatmasın inşallah benim hastaneye gittiğimde 7 cm açılma vardı bebek de ölü olduğu için sezeryan yapmayalım doğur dediler o şokla.nasil oldu zaten anlamadım

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 322 göst.
0 oy
6 cevap 1,404 göst.

652,403 soru

3,432,901 cevap

4,265,901 yorum

184,390 üye

...