0 oy
165 göst.
Doğum kategorisinde (141 puan)
Kizlar ozel hastanede dogum yapacagim sizce ilk dogum sezeryan mi normal mi rahat olur normal dogum istiyorum ama dogum esnasinda olacaklardan korkuyorum tecrubeli anneler yardimci olurmusunuz? 
Gebelik haftası 31+5

4 Cevap

0 oy
(559 puan)
Doğum olayı kişiden kişiye değişir canım.. Sen normal doğumu kolay yaparsın başkası zor yapar.. Sen sezaryenden ertesi günü ayağa kalkarsın başkası 15 günde zor toparlanır.. Benimde ilk gebeliğim 26+3 üz daha.. Doktorumla konuşup çatı muayenesi olduktan sonra karar vereceğim.. Eğer yapım normal doğuma müsaitse normal yapacağım.. Bazen doktorlar riske atmayalım diye sezaryen öneriyor çatı kemiği çok dar olanlar var.. Doktorunla konuşup karar vermen en doğrusu bana göre.. 
-Reklam-
0 oy
(1,151 puan)
O senin karar vereceğin birşey değil zaten bebek nasıl gelmek isterse öyle gelir ama normal doğum her zaman daha iyidir 
0 oy
(253 puan)
Sezeryan bi seçenek değil bence   zevk için sezeryan ben şahsen kendim  karşıyım beni doktorum zevk için  sezeryan a aldı panile ben  de mecbur kabul etmek zoeunda kaldım...  Onun yüzüne bi daha ki gebeliklerim de hep sıkıntıya girdi   ilk gebeliğinmiş  te  sezaryan gerektirecek bir durum  yoksa   her zaman normal e  yakın dur canım. Çünkü   hamileliğini özlüyorsun bir zaman sonra ve bu duygular ı tekrar tekrar tatmak istiyor sun.....   Sezaryannda  normal de zor  ama. Sezaryam olursan sonra  gebeliği etkilemiş oluyorsun  bana göre benim düşüncem bu. Aşırı paniği olan nice insanlar normal doğum yapmış kendini kestirme bence yapabilirsin normal doğumm u 
0 oy
(938 puan)
İlk doğum değil her doğum bir sıkıntı yoksa normal olmalı. Sezeryan normalden daha kolay yada rahat değil. Aksine normalde ki sancı doğurduğunu anda bitiyor. Ama sezeryan bir ömür çekiyorsun. 10yıl olmuş kişiler bile hala sızlıyor bazen diyor. 2doğumu da yaptım. İkisi de kolay geçti. Ama normal doğum gibisi yok. Aklını bulandırmak normali dene olmazsa zorunlu kalırsa sezeryan olsun. Mecburiyet dışında yaklaşma sezeryana. 

İlgili bir soru bulunamadı

652,736 soru

3,434,185 cevap

4,267,434 yorum

184,469 üye

...