0 oy
169 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (221 puan)
Bugün randevum vardı 22 haftalık hamileyim bir ay sonrasına randevu verdi doktorum şeker yuklemesi için .şeker yuklemesi yapmak zorunlu mu yapanlar sıkıntı yaşadı mı acaba ? Şeker yuklemesi aç mi tok mu gidilir bir de yapmadan önce ultrasonda bakılıyor mu bebeğe . sonuçta bir ay sonra randevum bakarlar mi bebeğime yoksa sadece şeker yuklemesi mi yapar gönderirler 
Gebelik haftası 22

3 Cevap

0 oy
(1,857 puan)
Yaptırmak zorunlu değil sizin tercihinize bağlı fakat herhangi bir zararı yok  tam tersi gebelik şekeriniz varsa kontrol altına alınıyor bebek sağlığı için çok önemli. Ben iki kez yaptırdım bebeğim gayet sağlıklı 35. Haftadayim. Yüklemeye aç gitmeniz gerekiyor bi gun önceden de pasta, hamur isi vs yemeyin sonuçlari etkileyebilir. Ultrasonda bakılmıyor bebeğe kan veriyorsunuz sadece 
(221 puan)
Çok teşekkür ederim bende yaptırmayı düşünüyorum ne olur ne olmaz her şey bebişlerimiz için sonuçta
-Reklam-
0 oy
(14 puan)
Ben yaptırdım canım pişmanım hızlı kilo almadıysan gebeliğin de de herşey yolunda ise bence şahsi fikrim yaptırma. Aç gidiyorsunsabahtam erken saate al çünkü bayağı uzun süre aç kalıyorsun sana glikoz şurubu içiriyorlar içmeden önce ve içtikten sonra 1 saat aralıkla kan veriyorsun yani 3 defa kan veriyorsun. Ani glikoz yüklemesi ile şeker seviyeni ölçüyorlar. 24.haftada yaptırdım çok hızlı kilo aldığım için ve bel ağrılarım olduğu için çok şükür sonuçta bi sıkıntı çıkmadı. Şimdi 35 haftalık hamileyim şekerli küçücük bile bişey yesem başım dönüyor midem bulanıyor nst öncesi tok ol ve çikolata tarzı bişeyler ye diyorlar yiyorum ve çok kötü etkiliyor beni. Tabi kişisel tercihdir. Lakin nasip olursa 2 hamileliğimde yaptırmayacağım. 
Yaptirip yaptırmamak gibi bir yönlendirme yapmanız cok yanlış farkinda misiniz? Hizli kilo alıp vermemek veya her şeyin yolunda olması kisacisi seker olayi sadece kiside biten bir sey değil. Ailesinde bile olmasi etkileyebilir. Ayrica sizde sorun teşkil etmemesi onuda etmeyecek anlamina gelmiyor. Sahsi fikir bu sekilde verilmemeli. Sonuc olarak ortada bir bebek var. Riske atmak dogru olmaz.
(307 puan)
28. Haftadayim 3 kilo aldım. Ailemde akrabalarimda şeker yok ama bende gebelik şekeri çıktı.. bence çok önemli yaptırmak gerekiyor.
0 oy
(564 puan)
Aç karnına gidiyorsun ji zararai  yok bende yaptırdım bende şeker çıktı diyet ve insülin kullaniom 

653,298 soru

3,436,357 cevap

4,269,814 yorum

184,624 üye

...