0 oy
351 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (827 puan)

Slm hanimlar ben cuma günü  ayrıntılı ultrasona girdim devlet hastanesinde 3 dakika falan 

Ama benim girdigim ultrason siyah beyaz gibi yani normal ultrasona benziyordu 

Daha sarı belirgin olmasi gerekmiyormuydu yoksa böylemi normalde sizin girdiğiniz ultrason rengi  nasıldı bebeğinizi tam olarak net gordunuzmu   

Gebelik haftası 20+3

12 Cevap

+1 oy
(1,463 puan)

Cnm renkli ultrason 3 dk sürmez ki imkansız bisey bu sana normal mi baktilar acaba..

(235 puan)
Devlettemi yoksa ozelde mi girdin
(1,463 puan)
Her hamilenin en önem verdiği şey, bebeğinin anne karnındaki gelişiminin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi ve hamileliğin sorunsuz şekilde tamamlanmasıdır. Hamilelik esnasında bebeğin organlarının gelişip gelişmediğini detaylı bir şekilde gözlemleyebilmek mümkündür.Detaylı ultrasonda kalp, beyin, yüz, omurga ,mide ve böbreklere daha fazla önem verilir......... sühancnm bebeğin yüzünü ayrıntılı görmek isteyen aileler fotolarını alıyorlar zaten ayrıntılı yani detaylı ultrasonla bunlara bakılıyor sen yanlış bilgi verme bence o zaman niye ayrıntılı ultrason var herkes normal doktor muayenesinde bebeğini görüyor zaten...
(1,463 puan)
Hamilelikte röntgen yada emar tehlikeli olduğu için zaten bu işlemi yapiyolr ya neyse herkes herkesten biseyler öğreniyor ben bebegimin yüzünü değil organlarını normal calisiymu bi sorun varmı o yüzden giricem inş devlette 3 dk siyah beyaz olabilir sonuçta herşeyine bakmslr:)
(271 puan)
Arkasim renkli ultrason 3dk surmezki demissinde ona istinaden yazdim. Ayrintili ultrason icin siyah beyaz bakilir dedim zaten sizin yanlisinizi duzelttim. Röntgen ornegi verdim. Rontgenle bakilir bebege demedim. Once bi dogru okuyalim dimi
(1,463 puan)
Benim arkadaşım devlette girdi 15 dk sürdü dedi kuzum yani 3dkyı ilk defa duydum demekki hastaneden hastaneye makinesinden makinesine degisiyoms  ayrıntılı ultrason tek siyah beyaz bakilmyr ama ben özelde girmstm kizimda yani organına Gore kırmızı sarı renk falanda vardı yerine göre değişiyor demekki..
-Reklam-
+1 oy
(3,236 puan)

Devlette cogu hastanede renksiz oluyo. Ozelde bakma süreside daha uzun oluyomus

(1,463 puan)
Devlette olsa kuzum 3 dk da hangi organına ayrıntılı bakmski alla alla en az 20,30 dk sürüyor tuhafima gitti..
(3,236 puan)
Ben henuz yaptrmadm devlette dogum yapicam ama detayli icin ozele gtmek istyrm bnde. Devlette mümkün gbi geldi bna 3 dk :)
(1,463 puan)
Yok senin için demedim kuzum ama ne bilim ilgincms hızlı bakıyorlar demekki:D
(827 puan)
Banada kısa geldi ama çok şükür sorun yok dedi zaten sırada çok insan vardı bu yüzden 3 dk kadar bakabiliyorlar galiba
(1,463 puan)
Hım iyi bari sorun yokms :)
+1 oy
(1,461 puan)

Benimki de siyah beyazdı

(827 puan)
Hmm öylemi yalnız değilim o zaman :)
(1,047 puan)
Size 15_20dk bakılmıştır size kısa geldi sanırım hangi organı nasıl taradi ki benim ayrıntılı ultrason siyah beyaz di ama netti herşeyi 2saat sürdü 35-40-45 dk üst üste aldı doktor bebek bazı yerleri gostermeyince tatlı ye gel merdiven ck gel vs dediler ona göre rapor verdi doktor.
(827 puan)
Yok canm girmemle çıkmam bir oldu zaten sen devlettemi girdin baya uzun kalmissin
(337 puan)
Benimkide siyah beyazdi hatta ozeldi devlette degil benimki 7 dk sürdü
(1,047 puan)
Özelde girdim cnm doktorumun önerdiği doktora gittim çok iyi bir doktor du çok ilgilendi tek tek eşimle bana gösterdi elini ayağını parmaklarini saydı kalbi tüm organlarina baktı bize de gösterdi net gördük tek tek anlattı.
+1 oy
(271 puan)

Ultrasonlarin cogunda renkli ve siyah beyaz renk vardir ve genelde bebegin yuzunu net görmeniz icin renkli ayari acilir. Ayrintili inveleme icin siyah beyaz seffafligi yapilir cunku ancak o sekilde bebeginin ic organlari beyni omurgasi röntgen gibi net sekilde gorulur.

Senin icink görmek icin  nasil fotografina bakip anlasilmiyorsa ve rontgenin mr in cekiliyosa buda böyle. Herseyi sorun etmeyin doktor bilmese calisir mi orda. Ayrica doktor iyiyse 3 dk bakmasida yeter. Benimki perinatokog 3dk bakti.

+1 oy
(243 puan)

Aynen benim de öyle oldu canım hatta kendimi 20 dakkaya falan hazırlamıştım 5 dakka da bitti doktoruna sordum normal dedi böyle olması gerekiomus çok şükür bi sıkıntı da çıkmadı 

+1 oy
(686 puan)

Ayrıntılı ultrasonda bebeğin iç organları, ölçüleri, gelişimi, beyinden mideden, kalpten ayak parmağına kadar incelenir, benim 45 dk dan fazla sürmüştü, siyah beyaz ve daha hassas ultrasonla yapılır, renkli dediğiniz 4 boyutlu görüntü, o farklı, yine aynı cihazla bakıyor ama ic organ göstermez.

+1 oy
(1,112 puan)

45 dk baktılar bana herşeyini didik dik incelediler bende devkete gittim


+1 oy
(118 puan)

Nerde detaylı ultrasona girdiniz bende çarşamba günü gircm de hangi hastaneydi çok kısa surmus

+1 oy
(667 puan)

Ben gittigim özel hastanede girdim 15 20 dk falan sürdü önce organlarina falan siyah beyaz bakti sonra yüzünü göstermek icin renkli acti

+1 oy
(536 puan)

Canım ayrıntılı ultrason siyah beyaz olarak bakılıyor özelde yaptırdığının tek farkı tarama yapılırken yüzünü dönerse renkli ultrason alman. Süresine gelince normal Dr bile muayene ederken 10 dk buluyor ayrıntılı 20 dk yı geçiyor bile çünkü ayak ölçüleri göz kenarı elleri kaburgalarını varak boyu kol boyu organları kaç cm hepsi ölçülür. Kısaca sana detaylı değil normal bile bakmamışlar bence durumun varsa ve haftan geçmediyse hemen özel görüntüleme merkezine git tabi yaptırmayı düşünüyorsan orda yaptır derim 

+1 oy
(168 puan)

Ayrintili ultrason için renkli olmasına gerek yok canım ama 3 dakika ne ya. Bakmadılar mi bunlar sana. Ben devlet te de özelde de girdim detaylı ultrasona. 10 dakikadan daha az sürmedi.

+1 oy
(365 puan)

Aynı siyah beyaz Dı canım 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 517 göst.
0 oy
2 cevap 111 göst.
0 oy
5 cevap 195 göst.
27 Şubat Doğum kategorisinde Life (15 puan) sordu

650,903 soru

3,426,866 cevap

4,259,323 yorum

183,967 üye

...