0 oy
248 göst.
Tüp Bebek kategorisinde (859 puan)
Merhaba kızlar polikistik over liyim . 2 bck senedir hamile kalmadım hiç . 1 hafta sonra tüp bebege başlayacağım fakat çok korkuyorum iğnelerinden korkmakta haklı miyik sizce bu süreç nasıl zor mu ? İlaçları bulmak kolay mı iğneleri ?

6 Cevap

0 oy
(1,275 puan)
Bende polikistik overliyim. Tüp bebek tedavisiyle ilk denemede ikizlere hamileyim. 28. Haftadayiz şu an. 

Tedavinin korkulacak bir yanı yok. İğneler acıtmiyor sadece psikolojik olarak biraz yıpranabiliyorsunuz. Yani işte olacak mı olmayacak mı, kaç yumurtanız toplanacak, kaç yumurta döllenecek, kaç embriyo olacak vesaire.. bu sorular yoruyor biraz insanı. Ama onun dışında gözünüzde büyütmeyin. Allah gönlünüze göre versin. 
-Reklam-
0 oy
(53 puan)
Canım hiç korkma tam tersine kendini motive et olumsuz kişi ve çevreden uzak dur ne kadar mutlu heyecanlı başlarsan başaralı sonuç alırsın tabiki arada üzücü şeyler olabilir ama umudunu hiç kaybetme ki başar. Benimde tüp bebek 35+6 olduk Allah'ın izniyle ikiz kızlarım olacak 12 yıldan sonra rabbim isteyen herkese hayırlısıni nasip etsin  hakkında hayırlısı olsun
0 oy
(1,248 puan)
Hep olumlu düşün. İlaçları bulmak zor evet. Bir eczaciyla samimiyet kurmak lazım. Istanbulda yaşiyorsan başak eczanesi var anadolu yakasinda ben ordan almıştım. O adam bize hep sakliyordu. Süreçte sadece olumlu düşünmek zor ama hep olumlu düşün. Kendine hobi bul
0 oy
(536 puan)
Korkma canim ignelerden. Ben ilk 2 gün hemşireye yaptırdım sonra cumartesiye denk geldi mecbur kaldim kendim yapmaya. Bende yapamam kendim diye düşünmüştüm ama mecbur kalinca denedim ve bu muymus dedim çok kolay igneleri yapmak. Göbeğinizi elinizle sıkıştırıp iğneyi öyle vurun. İlaçlarda kolay bulunuyor. Biz hastanenin yanındaki eczaneden almıştık. Stres yapmayin gerisi geliyor inşallah. 5 gün sonra dogumum var. Darısı isteyen herkesin başına.
0 oy
(121 puan)
İğneden çok korkan biriyim. İlk iğneni bilen biri ile yine kendin yap sonrası çok rahat. Hatta öyle bir duruma geldim ki ben en son bir iğneyi hemşire yapacaktı ver dedim kendim yaparım. İlaçları bulmak çok zor değil ama şuan depolar fiyat artacak diye göndermiyorlarmış. Eğer tüp bebek merkezi etrafında bir eczane bulursan hem kolay bulursun sen de fiyat indirimleri iyi oluyor. 

Bu süreçten çok korkuyordum. Ama diye bilirim ki sen ne kadar rahat yaklaşırsan o kadar iyi ve kolay gidiyor. Hiç gözünde büyütme. Psikolojini iyi yönet. 

Şimdiden hayırlı olsun
0 oy
(123 puan)
İğneler bence korkulacak en son şey :) öyle can acıtan iğne değiller. Ben hormon almaktan daha çok korkmustum ama o da korktuğum gibi olmadı. Belki herkeste aynı olmayabilir ama ben psikolojik olarak da sorun yaşamadım. İnternetten arastirma yapmadığın sürece kafan rahat oluyor. Cahillik mutluluk getirir lafını çok iyi anlamistim ben bu süreçte :) doktoruna guveniyorsan onu dinle ve kesinlikle birinden ya da internetten ekstra bilgi edinmeye çalışma derim. Bir de calisiyosan kendini işine verebilirsin. 

İlgili sorular

653,372 soru

3,436,645 cevap

4,270,099 yorum

184,641 üye

...