0 oy
505 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (17 puan)
39 haftalık hamileyim bugün rutin kontrole gittim normal doğum düşünüyordum. 2 doktor muayene etti ölçtüler ikisinde de bebegimin karin cevresi 42 haftalik cikti 4100 gibi boyu da 51 cm. Kafasi gövdesine göre küçükmüş. Doktorların ikisi de başı çıkar gövdesi gelmez omzundan cikarmak icin uğraşırken omzunu çıkabiliriz o da omuz çıkması  olur ömür boyu sıkıntı cekersiniz belki hicbir sıkıntı olmaya da bilir ama bu risk var dediler ben de böyle bir riski alamayacağım için sezeryana tamam dedim.ilk doğumum olacak. Yarin sezeryan olacağım bana dua edin arkadaşlar bebeğimi sağ selamet kucağıma alayim inşallah.
Gebelik haftası 39

11 Cevap

0 oy
(1,198 puan)

İnş sağlıkla kucağına  alırsın bebegini

İyi yapmşsn riske almamşsn 

Bi karar ömür boyu hayatını etkileyeblrdi

(17 puan)
Teşekürler
-Reklam-
0 oy
(464 puan)
Hayırlı olsun Canım, bebeğin ve sen sağlıklı olunsa , herkes normal doğum yapacak diye bişey yok. Ablamda çok istemişti normal doğum yapabilmeyi , ama çatısı çok dar olduğu için doktor kesinlikle yapamazsın dedi. Önemli olan sağlıklı olmanız. 
(17 puan)
Teşekkür ederim
0 oy
(938 puan)
Doğru bir karar vermişsin. En sağlıklısı normal Tabiki ama bebeği de riske atmamak lazım. Zaten 4kg üzerini doktorlar önermiyor. Sağlıkla kavuşup sağlıkla büyütürsün İnşaAllah 
(17 puan)
Teşekkür ederim
(17 puan)
Kendi doktorum kadın. Başka  meslektaşımdan da görüş alalım ölçümlerde bi hata var mı vs.dedi hastanenin en cok doğum yaptıran doktoruna yönlendirdi erkek bu doktor. o da aynı ölçümü yaptı ve kesinlikle sezeryan dedi. 2 doktor gördüğü halde, ablam şansın yok diyor, abim de kadın doktora gidersen böyle olur risk alamıyorlar cesaret yok davalık oluruz korkusuna hemen sezeryana yöneliyorlar diyor. Insanın canını nasıl  sıkıyorlar.
(616 puan)
Sen millete ne bakiyorsun senin bedenin senin cocugun kimse kusura bakmasin kimsenin laf soylemeye hakki yok.
(938 puan)
Boşver sen milleti. O insanlarda boşuna okumuyorlar. O zaman gitmeyelim hiç doktora. Sonuçta 2tane doktor tahmini oradaki ses dalagasıyla görülen bir cihazla ölçüm yapıyorlar. Net bilemezler tabikide. Ama böyle bir rak varsa neden bu riske girsesin canım benim. Boşver milleti. Kendi adıma ben olsam bende normal doğum yanlısı biri olarak bende bu riski göze almazdım. Sonuçta bir risk var. Benimde 2.bebeğim tersti herkes ters doğan da var normal doğum yapmışsın vs dediler yok başkaları çeviren kişiler var dediler. Ama riske girmedim sezeryan oldum. Ama doğum sonrası bebeğim vefat etti. Eğer ısrarla normal olsaydım benim yüzümden diyecektim. Melek oldu ama keşkem olmadı. İnat etseydim ben sebep oldum diyecektim. Hayırlısını iste. Ve verdiğin kararda çok doğru bir karar kendi adıma.
(17 puan)
Teşekkkür ederim. Başın sağ olsun. Benimki sabahı beklemedi suyum ve sancım geldi hic açılma olmadı bir de kilo mevzusu olunca bu gece sezeryanla doğurdum cok şükür Allaha.
0 oy
(1,752 puan)
En iyisini yaparsın direk sezeryan ol benim de 4 kiloydu bebeğim yapamam dedim doktor normale zorladı olmadı son dk sezeryana alındım iki acı birden çektim 11 gün oldu doğum yapalı bol bol yürü acım var diye yatma iyileşemessin acı kahve iç birde cnm 
(17 puan)
Teşekkür ederim.
0 oy
(185 puan)
İyikide riske atmadin bebeğini canım 

...sağlıkla kucağına alırsın inşallah herşey yoluna girer umarım:))
(17 puan)
Teşekkür ederim
0 oy
(2,793 puan)
Maşallah bebege canm. Hic dert etme sezeryanda bi doğum şekli dohru karar vermissin. Riske atmaya asla değmez. Bebegin ve snn sagligin onemli.
(17 puan)
Teşekkür ederim
(17 puan)
Suyum geldi hafif sancım var hastaneye geldim nolur acaba
0 oy
(997 puan)
Maşallah subhanallah :) nasil besledin öyle :) durumun içinde üzülme. Allah bebeğine sağlıkla kavuşmayı nasip etsinde doğum sekli önemli değil. Normal doğumunda zorluğu var sezeryanında. Yeterki sağlıklı olun. Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin insallah♡ benimde ilk bebegim 29 haftaligim.
(17 puan)
Teşekkür ederim.Aslında çok iyi de beslenemedim cok istahsizdim kendim kilo almadım bebek aldi
0 oy
(409 puan)
Dogru karar vermissiniz. Korkmayin sıkıntısız cikarsiniz  allh buyuk  ben heycanlandim.simdi:)
(17 puan)
Teşekkür ederim.
0 oy
(252 puan)
Allah her ikinizinde yardımcısı olsun inşAllah. Hiç üzülme canım o kadar insan var ki seningibi doğum isteyip de sezeryan olan. Esas sen ve bebeğinsiniz. Sen bebeğine kavuşacağın anı düşün çok çok az süreden sonra inşAllah kucağına alıcaksın,kokusunu duyacaksın
(17 puan)
Teşekkür ederim.
0 oy
(17 puan)
Kendi doktorum kadın. Başka  meslektaşımdan da görüş alalım ölçümlerde bi hata var mı vs.dedi hastanenin en cok doğum yaptıran doktoruna yönlendirdi erkek bu doktor. o da aynı ölçümü yaptı ve kesinlikle sezeryan dedi bu risk alınmaz 41 haftaya kadar beklenmez dedi. Ki hiç açılmam sancim yok doğum emaresi yok. 2 doktor gördüğü halde, ablam şansın yok diyor, abim de kadın doktora gidersen böyle olur risk alamıyorlar cesaret yok davalık oluruz korkusuna hemen sezeryana yöneliyorlar diyor. Insanın canını nasıl  sıkıyorlar.
Canım 36+1 olduk. Bugün gittim muhtemelen sezeryan olacak. Açıkçası bende senin gi bı normal istiyordum ve doktorumda normal doğumu destekliyor genelde normal yaptırıyor . İlk gebelik benim minnosta baya kafa falan 2 3 hafta ileride karnida oyle 2 hafta falan ileride. Tombik olacak dedi doktor 2 hafta sonra son kontroller yapar değerlendiririz iri bebek riske atmak istemem dedi. Çünkü omuz çıkığı olursa fizik tedavi için gezer durursunuz dedi. Annede yırtık çok olurmuş mesela. Baaklim 38 de tam netlesecek durum
(17 puan)
Sabaha kalmadık auyum geldi,biraz da Sancim vardi ama hic açılma yoktu bir de kilo mevzusu olunca sezeryana alındım  12 ye doğru geldi yavrum. Allah hakkinda hayirlisini versin sağlıkla doğsun da sezeryan normal önemli degilmis gercekten.
Maşallah çok şükür canım. Rabbim sağ salim kavuşmayı nasip etmiş. Darısı bana. Dediğin gibi sağlıklı olsunda sezeryan normal önemli değil
0 oy
(796 puan)
Canım geçmiş olsun doğum yaptın mı bebeğin kaç kiloydu baş çevresi vs
(17 puan)
Doğum yaptım her sey normaldi 36 idi galiba baş. 4000 gr doğdu
(796 puan)
Bebeğin iriymiş gözün aydın sezeryan mı oldun

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 127 göst.
0 oy
3 cevap 243 göst.
29 Temmuz 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Kadernehir (403 puan) sordu
0 oy
4 cevap 400 göst.
18 Temmuz 2022 Doğum kategorisinde Nnnkara (77 puan) sordu
0 oy
26 cevap 794 göst.

655,023 soru

3,442,848 cevap

4,276,997 yorum

185,076 üye

...