0 oy
147 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (62 puan)
Kızlar Merhabalar!

13 haftalık hamileyim. 7.haftamdan beri aşırı kusmalarimdan dolayı prilam kullandım. Bir hemşire arkadaşım "prilami kullanma, gerekirse yediğini çıkar. " dedi. Ortak tanıdığımız bir arkadaşımız var. O da aşırı kusmalarindan dolayı prilam kullanmış. Rabbim şifa versin, bebeği doğuştan kalp hastası. Onu örnek gösterdi bana. Korktum. 2 gündür ilacı içmiyorum. Bulantı ve kusmalarim tekrar başladı. Oysaki bu ilaç A sınıfında. Bu ilacı kullanıp bebeğinizin  herhangi bir sağlık sorunu ile karşılaşan anneler var mı? Rabbim herkese sağlıcakla kucaklarimiza almayı nasip etsin. 
Gebelik haftası 13+2

4 Cevap

+1 oy
(930 puan)
Eger arkadasinizin dediği gibi olsaydı hiçbir doktor bu ilacı yazmadı ve piyasadan kalkardı. Arkadaşınız hemşire mi bilim insanı mi :)) kaç bebek üzerinde kaç hamile üzerinde çalıştı ki bu kanıya vardı? Afedersiniz ama saçmalıktan başka bir şey değil. Her şeyden öte dediğinizin dogruluk payı olsaydı bu forumdaki yüzde 70 gebenin bebeğinde aynı sıkıntı söz konusu olurdu. Lütfen doktorunuz haricinde aysenin fatmanin bilmem kimin önerilerini dikkate almayın. Doktorunuz sizin ve bebeğiniz için en iyisini onerecektir her zaman. 
(62 puan)
Kesinlikle katılıyorum. Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(413 puan)
Kalbindeki problemin prilamdan kaynaklandığı belli değil ama. Öyle olsa bütün bebeklerin öyle olur. Bende ilac çok zorda kalmayinca içmem. Lakin Kullanıyoruz hepimiz. Çünkü canım çıkacak gibi oluyor mesele sadece kusma değil ki. Mide sürekli ağızda bir lokma inmiyor.
(62 puan)
Bulantim ve kusmam 6.haftada başladı. 7.haftada doktorumun önerisi ile kullandım. Zorundaydım. Çünkü bir haftada 5 kilo vermiştim. İlacın çok faydası oldu. Yiyebiliyorum uyuyorum. Ama aile hekimindeki hsire arkadaşım onu deyince korktum. Sonuçta bir ölü doğum ve bir düşük yaşadım.
(413 puan)
Bende korkuyorum ama genel tabloya bakmak gerek az bı geçsin hemen birakcam inşallah.
0 oy
(41 puan)
İlk kızım da  içtim prilam ve son ayıma kadar içtim çok bulantım vardı çok şükür kızım doğdu hiç bir sıkıntı yok şimdi hamileyim yine bir kızıö daha olucak inşallah gene bulantım var gene içiyorum prilam 
(62 puan)
Allah razı olsun, rahatladım. Rabbim evlatlarımıza sağlık sıhhat versin
(41 puan)
Amin canım ne demek kendine iyi bak emin ol rabbim istemedikçe hiç bişey olmaz bebişlerimize
0 oy
(209 puan)
Ben 30+1 deyim ara ara hala içmek zorunda kalıyorum canım ve etrafımda ki tüm gebeler neredeyse kullandı bu ilacı çok şükür bı sıkıntı yok ilaca baglamamak lazım bencede
(62 puan)
MasaAllah Rabbım sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin. Kullanmaya devam ederim, bulantilarimdan duramıyorum suan

651,229 soru

3,428,184 cevap

4,260,696 yorum

184,068 üye

...