0 oy
461 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (13 puan)
Kızlar gebelik sekeri olup doğum yapan arkadaşlar bebekte doğum sırasında ya da doğundan sonra herhangi bi sıkıntı oldu mu ?  Doktorum bende de gebelik sekeri olduğundan doğumdan sonra bebekte sıkıntı olur dedi. Böyle bi durumu yasayan vae mi? 

 
Gebelik haftası 37+4

5 Cevap

0 oy
(1,562 puan)
Gebelik şekeri varsa ilaç kullanman yada diyet yapman gerekmiyormu canim bilemedim istersen başka bir doktora görün zaten sorun olmaması için ilaçlar veriliyor
(210 puan)
Benim 7 haftalikken sekerim yuksek cikti simdi 15 haftaligim doktor bisey vermedi 24 haftanda bakicam diyor sadece patates pirinc beyaz ekmek yeme dedi
(1,562 puan)
Anladım canım bol bol sebze su tuket.demekki şeker yükleme testinde bakicak.gefmis olsun canım merak etme duzelir
(210 puan)
Sagol canm
-Reklam-
0 oy
(13 puan)

2 aydır diyet yapıyorum ama ara ara kacirdiklarim da oldi :) insulin kullanacak derece yüksek değil ama doğum da yaklaştı acaba doğum sırasında bebeğime bisi olur die korkuyorum. 

(13 puan)
Şeker yükseldiği zaman siz de nasıl fark ediyorsunuz vücut nasıl belli ediyor yani
(13 puan)
Yemeği yedikten hemen uykum geliyordu. Sofrayı topladıktan sonra direkt uyuyordum. Bi de şu içme isteği çok fazlaca oluyor.
(13 puan)
Teşekkür ederim rabbim sağlıklı bir şekilde kucağınıza Almayı nasip etsin
(13 puan)
Amin cnm insAllah.
0 oy
(742 puan)
İlk gebeliğimde şeker vardı. İnsülin kullanmadım sadece diyet yaptım ama yine de hep sınırın bir tık üstüydü. Bebeğim iriydi 4.100 gr doğdu. Başlarda doktor şekere bağlı olabilir dese de sonradan bebeğin anotomik yapısının öyle olduğuna kanaat getirdi. Çunkü ben uzun boyluyum babası da baya iri. Bu yüzden genetik olabilir dedi doktor. Ama şeker etkenmiydi bilmiyorum artık.

Bana tek dezavantajı iri olduğu için normap doğum yapamadım. Sezeryan dikişlerimin iyileşmesinde bir sorun yaşamadım.

Ama şuna mutlaka dikkat et,sezeryanda süt 3 günde falan iniyor biliyorsunuz,doktorum bayandı benim hem de tecrübeli bir anne. Bana bebek iri olduğu için ani kilo kaybında sarılık olur , süt inene kadar mama ver dedi. Verdik çok sükür 12 saat bile dolmadan hastaneden çıktık,çıkış o çıkış :)
(13 puan)
Benim de sekerim sınırın bi tık üstünde çıkıyor yediklerime dikkat ettiğim zaman sıkıntı olmuyor ama sürekli aynı seyleri yemek de bıktırdı. Bebeğim 1 hafta önce 3.400 gr di. Şimdi kaç oldu bilmiyorum yarın kontrolüm var. Ama içimi rahatlattiniz teşekkür ederim.
(742 puan)
Valla ben ne kadar dikkat etsem de hep sınırdaydı en son endokrin doktoru ben senon şekerinin strese bağlı olduğunu düsünüyorum dedi. Haklıymış da. Çalışıyorum ben, o dönem tam darbe zamanıydı işlerimiz çok yoğundu çok stresliydi. Çok ilginç bu gebeliğimde çıkmadi şeker. Çünkü bu gebelikte daha rahatım iş anlamında da sosyal anlamda da. Diyeceğim o ki en önemli şey stres. Hamileyken perhiz çok zor,Allah yardımcın olsun. Sona yaklaşmışsı  artık Allahın izniyle birşeycik olmaz korkma :)
(13 puan)
Bu gebeliginizde şeker çıkmamasına sevindim. Aynen perhiz uygulaması çok zor.canin biseyi çok istiyor ya sınırlı sayıda ya da hiç yiyemiyorsun. Bem de boğazıma düşkün biri olarak bu bwni çok zorladı :) Saol cnm Allah razı olsun.
(210 puan)
Cok sukr
0 oy
(67 puan)
Ablamın iki gebeliğinde de oldu diyet yaptı çok şükür iki çocuk da çok sağlıklı korkmayın diyetinizi yapın Allahın izniyle hiçbir şey olmaz
(13 puan)
Son 1 haftam kaldı die diyeti bıraktım.  Inş bi sıkıntı çıkmaz.
(1,264 puan)
Ay napiyorsunuz? Birakmayin lutfen, yuzup yuzup kuyruguna gelmissiniz.
(67 puan)
Yani bence de bırakmayın bebek için risk oluşturabilir
0 oy
(176 puan)
Canm ikinci gebeligimde vardi gebelik şekeri hatta onemsememiş diyeti brakmistm çok yukselmiş ve ses tellerime kadar vurmuştu 15 gun hastanede yatarak insulin tedavisi gordum bi suru doktr kontrolunden gectm biri bebege gecer acil sezeryan dedi bri normal dogum yapamazsn bebk iri dedi ama kendi dktrm sancim tutana kadar bekletti ve normal doğum yaptm 3.900 gr  bebeğim çok sukur çockta bi sknti olmadi şuan 7 yaşnda bendede gebelikten snra kalmadi şeker 
(13 puan)
Benim de 2 tane sezeryanim oldu ilkinde böyle bi problem yaşamadım ama ucunc8 de diyet uyguladım. 2 ay boyunca her gin düzenli de şeker ölçümü yaptım. Son 1 haftam kaldı diyeti de bıraktım. Bi sıkıntı olmaz iñsAllah

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 71 göst.
0 oy
1 cevap 410 göst.
0 oy
4 cevap 304 göst.

652,076 soru

3,431,501 cevap

4,264,287 yorum

184,298 üye

...